Er zijn geen jaarlijkse kosten verbonden aan het gebruik van Klarna.
Voor zowel GO, PRO en PREMIUM betaal je 1,19% per Nederlandse transactie. Het tarief geldt voor alle betaalwijzen, daarin maakt Klarna geen onderscheid. Je betaalt dus voor een iDEAL betaling een fee van 1,19%, maar ook voor creditcard betalingen én achteraf betalingen!
Ben je zeker van je aankoop? Betaal gelijk. Klarna rekent hiervoor geen extra kosten. Je kan met één klik betalen, of met iDEAL.
Met Klarna kun je achteraf betalen in webwinkels. Uiteraard moet de webwinkel deze betaalmethode wel aanbieden, wat lang niet altijd zo is. Naast Klarna zijn er namelijk meer manieren om achteraf te betalen, bijvoorbeeld Afterpay. Samen met Klarna zijn dit de 2 bekendste achteraf-betaalmethodes.
Aan achteraf betalen zitten soms ook extra kosten vast. Het gaat dan om een paar euro per bestelling. Dit zijn de extra kosten die een online winkel kwijt is aan afrekenen via de dienst.
De kosten voor AfterPay bedragen 1,50 euro per transactie plus een risicofee die varieert tussen de 3,35 en 4,24 procent. Dat hangt af van het type product en de doelgroep. Als consument betaal je vervolgens per transactie extra servicekosten, die per webshop uiteenlopen van 0,99 tot 1,99 euro.
Zowel Klarna als AfterPay voert een risicocheck uit bij elke aankoop. Zo wordt er een inschatting gemaakt hoe groot de kans is dat de consument zich de aankoop kan veroorloven. Als iemand bijvoorbeeld eerder niet heeft betaald bij een achterafbetaling, wordt dit meegenomen in de beoordeling.
Er is geen vastgestelde limiet aan het aantal aankopen dat je met Klarna kunt doen. Echter, de beslissing voor goedkeuring bij het winkelen met Klarna hangt af van de volgende aspecten: Jouw kredietgeschiedenis bij Klarna. Jouw uitstaande schuld en onbetaalde bestellingen bij Klarna.
Als je de uiterste betaaldatum niet haalt, krijg je eerst een herinnering. Daarna ontvang je een betalingsherinnering en worden er kosten aangerekend, maar je krijgt altijd een nieuwe kans om het uitstaande bedrag te betalen.
Als je nog niet aan Klarna hebt betaald op de uiterste betaaldatum genoemd in de betaalinstructies, wordt er per e-mail kosteloos een eerste herinnering gestuurd met een nieuwe betalingstermijn van 14 dagen. Bij de tweede herinnering zal Klarna € 13,50 aanmaningskosten in rekening brengen.
Dit is een directe en beveiligde verbinding met jouw bank. Meld je aan met je vertrouwde inloggegevens voor internetbankieren. Selecteer jouw bankrekening waarmee je wil betalen. Vervolgens vul je de bevestigingscode in en klik je op volgende.
De overeenkomst voor het krediet wordt gesloten wanneer Klarna je aanvraag voor Betaal in delen accepteert. De benodigde documenten worden je per brief toegestuurd. Klarna meldt deze overeenkomst bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel.
Door in te loggen op je Klarna-account. Betaal nu, plan je betalingen, betaal op de uiterste betaaldatum of betaal je bestelling in gedeeltes (d.w.z. op afbetaling).
De meest voorkomende oorzaak is een hele simpele: verkeerd ingevoerde adresgegevens of geboortedatum. Klarna heeft de juiste gegevens van jou nodig. Maak je een tikfout in je naam, adres, huisnummer, postcode of woonplaats dan kan het zijn dat de order niet geaccepteerd wordt.
Er is geen vooraf vastgestelde betaallimiet wanneer je Klarna gebruikt. In plaats daarvan wordt elke keer dat je met Klarna betaalt een nieuwe beslissing voor goedkeuring genomen. Er is geen vooraf vastgestelde betaallimiet wanneer je Klarna gebruikt.
Afhankelijk van je bank kan de registratie van je terugbetaling tot 14 dagen duren. Als je de status van je terugbetaling wil controleren, controleer dan eerst of de webwinkel je factuur heeft aangepast en daarna of de terugbetaling is teruggestort op de rekening waarmee je de factuur betaald hebt.
Diverse factoren, zoals gemiste of late betalingen of gemelde financiële moeilijkheden, kunnen ertoe leiden dat het verdere gebruik van Klarna voor jou wordt geblokkeerd. We begrijpen dat het frustrerend kan zijn om geweigerd te worden voor een aankoop na een eerdere goedkeuring in het verleden.
Achteraf betalen geeft consumenten de mogelijkheid om iets te bestellen en het thuis uit te proberen voordat ze het besluiten te houden. Zeker in het fashionsegment biedt dit een uitkomst: klanten kunnen zo meerdere maten van een kledingstuk bestellen en deze eerst passen.
We vragen je je gegevens te verifiëren om er zeker van te zijn dat je informatie en aankopen die zijn gekoppeld aan jouw e-mailadres, veilig worden gedeeld.
Daarna krijg je een aanmaning voor het verschuldigde bedrag. Na veertien dagen worden er incassokosten in rekening gebracht die kunnen oplopen tot 15 procent van het verschuldigde bedrag, met een minimum van 40 euro aan incassokosten.
Steeds meer winkel stappen over op Klarna. Het wordt daarmee een steeds meer gebruikte betaalmethode. De bekendste winkels waar je nu met Klarna kan betalen zijn Fonq, Omoda, Mediamarkt en Sarenza.
Werkt alleen via app en dan bij Amazon.nl bestellen en Klarna als betaalmiddel kiezen.
Je kunt bij Zara achteraf betalen op verschillende manieren, zo kun je tegenwoordig gebruik maken van een breed aantal mogelijkheden zoals Afterpay, Capayable, Creditcard, Klarna, iDeal, Paypal en betalen op rembours. Het kan zelfs nog mogelijk zijn om te betalen op acceptgiro.
Het is wettelijk verplicht om minimaal 50% achteraf te laten betalen, waarbij je dus je klant wel kan verplichten 50% vooraf te laten betalen. Omdat dit best een gedoe kan zijn voor webshops, kunnen ze minimaal één mogelijkheid aanbieden tot achteraf betalen.