Neem geen onnodige risico's Bij deze piepjestest moet je tussen twee evenwijdige lijnen, die 20 meter uit elkaar liggen, heen en weer rennen. Je start rustig: (8 km/u). Je snelheid voer je geleidelijk op. De test stopt zodra je het tempo niet meer aan kan.
Er zijn verschillende varianten in omloop, maar veel shuttle run testen beginnen met 8 of 8,5 kilometer per uur. Vervolgens komt er elke minuut een trap van een halve kilometer per uur bij. Hoewel het gemakkelijk begint, moet je dus al gauw harder je best doen. Je mag de lijn twee keer missen voordat je moet stoppen.
Trap 1: 1e minuut, je loopsnelheid is 8 km/u. Trap 2: 2e minuut, je loopsnelheid is 8,5 km/u Trap 3: 3e minuut je loopsnelheid is 9 km per uur enzovoorts Door veel duurtraining gaat je niveau omhoog. Je kunt bij eenzelfde hartfrequentie sneller lopen. De totale test duurt maximaal 15 minuten.
Tijdens deze piepjestest werk je zogenoemde trappen af. Bij elke trap wordt de snelheid verhoogd met 0,5 km/u om heen en weer te lopen. Je begint met een tempo tussen de 8 en 8,5 km/u. De eerste trap en elke trap die daarna komt duurt een minuut.
Algemene beschrijving. De 20-meter shuttle run test is een test voor het schatten van de maximale aerobe uithoudingsvermogen. Op een parcours met een afstand van 20 meter moet heen en weer (acyclisch) gerend worden. De afstand van 20 mter moet binnen een bepaalde tijd worden afgelegd.
Neem geen onnodige risico's Bij deze piepjestest moet je tussen twee evenwijdige lijnen, die 20 meter uit elkaar liggen, heen en weer rennen. Je start rustig: (8 km/u). Je snelheid voer je geleidelijk op. De test stopt zodra je het tempo niet meer aan kan.
Voor spelsporters is de 20 meter Shuttle Run Test door zijn korte sprints en tempoversnellingen meer valide en geschikt dan bijvoorbeeld de Coopertest (12 minuten gelijkmatig lopen met een hoge intensiteit). De test bestaat uit het heen en weer rennen tussen twee pylonen die op 20 meter van elkaar gelegen zijn.
De 6-minuten loop en de 12-minuten loop (ook wel Coopertest genoemd) zijn testen om het maximale aerobe uithoudingsvermogen te schatten. De 6-minutenloop is gericht op kinderen van 9 tot en met 11 jaar. De 12-minuten loop is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Er wordt in tweetallen gewerkt.
De Coopertest is eigenlijk heel erg eenvoudig: de afstand die een persoon kan lopen in exact 12 minuten, geeft weer hoe het met de conditie van die betrefende persoon is gesteld.
De Shuttle Run test, ook wel piepjestest genoemd, wordt veel ingezet in het bewegingsonderwijs. Tijdens deze test rennen leerlingen zo vaak als ze kunnen heen en weer tussen twee lijnen die 20 meter uit elkaar liggen.
Een Shuttle Run Test, ook wel piepjestest genoemd, is een test waarbij je tussen twee lijnen heen en weer loopt. Het is bedacht in 1982 door Leger en Lambert. De test wordt uitgeoefend op basis van piepgeluiden die opgenomen zijn op een geluidsmedium, die aangeven wanneer gekeerd moet worden.
Een shuttle run test, ook wel piepjestest genoemd, is een test waarbij tussen twee lijnen heen en weer wordt gelopen. Het is bedacht in 1982 door Leger en Lambert. De test wordt uitgeoefend door piepgeluiden die opgenomen zijn op een geluidsdrager, die aangeven wanneer gekeerd moet worden.
Voor fitheidsniveau 1,2 en 3 moet je 2200 meter hardlopen in 12 minuten. Dit betekent dat je onder de 5.27 minuten per kilometer moet kunnen lopen. Dit is 11 kilometer per uur.
Hoeveel km per uur hardlopen is normaal? Een gemiddelde hardloper loopt 11 kilometer per uur. Maar als je begint met hardlopen dan is het normaal dat jouw tempo rond de 10 kilometer per uur ligt. Als doorgewinterde hardloper zal je al snel de 14 a 15 km per uur aantikken.
In een coopertest test je dus jouw uithoudingsvermogen. Je legt zoveel mogelijk meters af binnen 12 minuten. Aan de hand van jouw leeftijd, geslacht en aantal behaalde meters kun je na afloop in de coopertest tabel opzoeken hoe goed jouw conditie is.
Met de Coopertest is globaal het niveau van het uithoudingsvermogen te bepalen. Er moet in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand afgelegd worden. Hoe groter de afstand, hoe beter het uithoudingsvermogen.
Zodra je goed opgewarmd bent, kan je beginnen met de coopertest. Probeer in 12 minuten zoveel mogelijk meters af te leggen.Het beste is om een vast, maar stevig tempo aan te houden. Als je vanaf de start te hard van stapel loopt verlies je veel tijd in het laatste deel van de test.
Veel leerlingen komen wel een keer in aanraking met de shuttle run test, in de volksmond ook wel de piepjestest genoemd. Scholen zetten deze test in om het uithoudingsvermogen van de leerlingen te bepalen.
De Shuttle Run test, ook wel piepjestest genoemd, is een test die veel ingezet wordt in het bewegingsonderwijs. Tijdens de Shuttle Run test rennen leerlingen zo vaak als ze kunnen heen en weer tussen twee lijnen die 20 meter uit elkaar liggen.
Reps is een term die wordt gebruikt in de fitness wereld en is een cijfer die aangeeft hoe vaak een oefening wordt herhaald. Het aantal reps staat dus gelijk aan het aantal keer dat jij een bepaalde oefening doet.
Je VO2 Max berekenen is het meest nauwkeurig als je dit laat doen bij een sportarts met een inspanningstest met ademgasanalyse. Je VO2 Max berekenen met hartslag wordt ook weleens genoemd. Daarbij zou de formule gelden: VO2 Max = (Max.hartslag / rusthartslag) x 15.
Gewone dagelijkse voeding. Extra Koolhydraten is niet nodig: deze verbruik je toch niet. Eet de uren vooraf aan de coopertest iets lichts en geen vet.
VO2 Max is een meting van het maximale (Max) volume (V) aan zuurstof (O2) dat je lichaam kan opnemen en gebruiken tijdens intensieve aerobe inspanning. Het wordt gemeten in milliliters zuurstof dat per kilogram lichaamsgewicht wordt verbruikt in een minuut (ml/kg/min).