Het aantal klanten van VodafoneZiggo daalde met zo'n 100.000. Daarvan zijn er 23.000 Ziggo-abonnees die hebben opgezegd. De reden is met een aan zekerheid grenzende vorm van waarschijnlijkheid het verlies van de Formule 1-programma's. Omdat Ziggo geen Formule 1 meer uitzendt, zijn er 23.000 Nederlanders overgestapt.
Afgelopen kwartaal verloor Ziggo mede daardoor ruim 23.000 abonnees, maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. In een jaar tijd is het bedrijf daarmee zo'n 100.000 abonnees kwijtgeraakt. Financieel directeur Ritchy Drost zegt dat de resultaten van het eerste kwartaal desondanks 'solide' zijn.
Ook het aantal internetabonnementen is gezakt, met 16.500 tot 3,3 miljoen internetabonnementen. Ziggo zegt minder klanten te hebben door 'toegenomen promotieactiviteiten van concurrenten en de impact van het verlies van de Formule 1-rechten'.
Bij Ziggo profiteer je van maar liefst 50% korting op een alles-in-één pakket. Geef aan je dat je nog geen internetabonnement hebt om de speciale aanbiedingen te bekijken. De korting geldt een halfjaar lang en kan je tot wel honderden euro's voordeel opleveren. Een kortingscode heb je niet nodig!
Ziggo verloor niet alleen internetklanten, maar ook tv- en telefoonklanten. Daardoor heeft Ziggo nu 3,74 miljoen klanten. Dat is bijna 100.000 minder dan een jaar eerder. In het afgelopen kwartaal verloor Ziggo 24.900 tv-klanten en 59.900 telefoonklanten.
Testoordeel KPN vs Ziggo. In onze providermonitor met resultaten van het tweede kwartaal van 2022 behalen beide providers behoorlijk goede scores. KPN Glasvezel scoort prima met een 8,0 en KPN DSL behaalt een 7,9. Kabelaar Ziggo zit daar net onder met een 7,7 als eindoordeel.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.
Eenmalige kosten. Als je diensten bestelt waarbij je een (ander) modem, mediabox en/of een CI+ Module ontvangt, betaal je eenmalig activatiekosten.
Ziggo heeft nieuwe abonnementen die de goedkoopste opties vormen: Ziggo Basic en Ziggo Voordeelpakket. Beide kosten rond veertig euro per maand en de kabelaar promoot ze niet. Ze zijn enkel bedoeld 'voor bepaalde groepen', aldus de provider.
Ziggo biedt vanaf maandag klanten de mogelijkheid om een extra Mediabox Next te bestellen. Dat kost vijf euro per maand en klanten kunnen maximaal twee extra settopboxen afnemen. Ziggo's nieuwe settopbox ondersteunt 4k-video en hdr-weergave.
Ziggo is al 11 jaar op rij door de leden van de expert community van Tweakers uitgeroepen als beste internet provider.
Wat zijn de nadelen? Het grootste nadeel blijft de toegankelijkheid tot zo'n glasvezelkabel. Voor veel huizen is er nog geen aansluiting in de buurt en zal dat eerst geregeld moeten worden. De gemeente neemt daar zelf een besluit in: het enige wat je zelf kunt doen is infomeren en wachten.
Over het algemeen is glasvezel sneller dan kabel. Met de steeds verder toenemende beeldkwaliteit van streamingdiensten, is dat geen overbodige luxe. Daarentegen is er ook kabelinternet dat bijna net zo snel kan zijn als glasvezelinternet, maar in dit geval blijft de uploadsnelheid enorm achter.
Op een totaal van 7,328 miljoen aanwezige aansluitpunten komt het actieve gebruik van aansluitpunten op 51 procent uit. Ziggo heeft dus in 2021 1,6 procent van de klanten verloren. Dit betekent dat in het gehele jaar 2021 99.500 Nederlanders de rug hebben toegekeerd.
VodafoneZiggo Group B.V. is een Nederlandse aanbieder van televisie, internet en telefonie. Het bedrijf is in 2017 ontstaan na een fusie tussen de Nederlandse activiteiten van Liberty Global en Vodafone. Eind 2020 had het bedrijf 3.836.300 huishoudens als vaste klant en 5.189.800 SIMs als mobiele klant.
UPC. In 2014 werd het inmiddels beursgenoteerde Ziggo overgenomen door het moederbedrijf van concurrent UPC; Liberty Global. De twee bedrijven gaan samen verder als Ziggo. Gezamenlijk hebben de twee bedrijven bijna de hele kabelmarkt in handen.
Waarom verhoogt Ziggo de prijzen? Ziggo krijgt dit jaar te maken met veel hogere kosten, zoals het duurder worden van netwerkapparatuur en een enorme prijsstijging op het energieverbruik van ons netwerk. Daarom wijzigen de tarieven van onze Ziggo-pakketten ook.
Nieuwe Ziggo-klanten die een Complete-abonnement afsluiten, krijgen voortaan een Mediabox Next in plaats van de oudere Mediabox XL. Daarmee kunnen die klanten diverse tv-zenders in 4K bekijken, zoals de Olympische Spelen en de finales van tennistoernooi Wimbledon.
In dat geval levert Ziggo een losse digitale tv-ontvanger als oplossing: de Humax iRHD-5500C. Deze is gratis aan te vragen bij Ziggo. Heb je meer losse ontvangers nodig? Dan betaal je voor elke extra ontvanger eenmalig €29,95.
stcoral Die is gewoon je eigendom. Ook al heb je die gewoon vermoedelijk bij een actie ontvangen, in het voormalige ziggo gebied. Dus doe er mee wat je wilt doen. In het voormalige ziggo gebied "moest" je ook eigenlijk zelf een medibox aanschaffen.
Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.
Ziggo heeft een eigen netwerk, KPN heeft daar niks mee te maken. KPN heeft een glasvezel netwerk daar levert KPN op en anderen muv Ziggo. Kijk uit met het zogenaamde gratis aanleggen, dat ze je geen contract aansmeren.
Vooralsnog zet Ziggo alleen bij nieuwbouw glasvezel in
Het is vooralsnog niet de bedoeling de bestaande coaxkabels in het kabelnet te vervangen door glasvezel. Alleen bij nieuwbouwprojecten waar sowieso nieuwe kabels de grond in moeten zal Ziggo nu vaker voor glasvezel gaan kiezen.