Door circa 300 gram (in een voetenbad circa 80-100 gram) grof Keltisch zeezout in een warm bad te strooien breng je de zee simpelweg naar de badkamer en zal de huid, ons grootste orgaan, alle mineralen en sporenelementen eenvoudig opnemen. In bad met Keltisch zeezout, een gezonder bad is eigenlijk niet voor te stellen.
Geef de dieren NAAST het normale drinkwater en likstenen ook een mogelijkheid tot het drinken van water waarin u 1 tot 5 gram Keltisch Zeezout per liter hebt opgelost. Uiteraard kunt u het zout ook als mineraal toevoegen aan het voer.
Hoeveel Keltisch zeezout kun je nemen? Het algemene uitgangspunt is een dagelijkse inname van minder dan 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag.
Kies je voor een ligbad, dan raden we je aan om ongeveer 75-150 gram zout aan het water toe te voegen. Voor een voetenbad raden we een andere hoeveelheid aan, omdat je hier beduidend minder water voor gebruikt. Voor een voetenbad is een hoeveelheid van ongeveer 30 gram voldoende.
Herstelt de zuur-base balans van het lichaam. Zorgt voor hydratatie van het lichaam. Ondersteunt de spijsvertering. Verlaagt de bloeddruk.
Voetbad met zeezout
Een voetbad met Dode Zeezout is heilzaam bij koude voeten, blaas- en nierklachten en bij jeukende of schilferende huid. Het bad heeft ook een sterke ontgiftende werking, want in de natuurheelkunde worden de voeten als derde nier gezien.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
In het bad
Laat warm water lopen en voeg 2 volle kopjes badzout toe aan je bad. Dompel uw lichaam onder in het bad en geniet tot 30 minuten lang van het ontspannende effect voor het beste resultaat.
Wat doet Dode Zeezout voor uw huid ? Dode Zeezout maakt de huid minder droog : Wassen met Dode Zeezout of baden in een oplossing van Dode Zeezout verbetert de vochtbalans van de huid, vermindert roodheid en ruwheid en verbetert de huidbarrière.
Zout is gezond voor de huid en daarom heeft het badderen in zout water gunstige gezondheidseffecten. Het zout stimuleert de bloedsomloop, helpt vocht vast te houden in de huidcellen, hydrateert, ontgift en zorgt voor celregeneratie. Daarbij helpt het zout om de droge, schilferige of geïrriteerde huid te genezen.
Keltisch zeezout bevat meer mineralen in vergelijking met gewoon keukenzout. Daarnaast bevat het minder natrium. Het nadeel van keltisch zeezout is dat er ook meer zware metalen in zitten. Dat maakt het zout juist minder gezond.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
Om het zout in de keuken te bewaren kunt u het zout in een glazen potje stoppen (met kurk of plastic deksel, geen metaal want het kan roesten!). Let op: Niet geschikt voor gebruik in een zoutmolen vanwege vochtigheid. Hiervoor raden we gedroogd Keltisch zeezout aan.
Keltisch zeezout vindt, wanneer het wordt opgelost in water, zijn weg naar de cellen. Het zal de elektromagnetische en de lichtcommunicatie tussen de cellen vergroten en efficiënter maken, zodat de cellen beter met elkaar kunnen communiceren.
Niet meer dan 2,4 gram natrium per dag is de regel.
Natrium zit, zoals je inmiddels weet, ook in Keltisch zeezout. Wanneer je kijkt naar het mineraal natrium, dan mag je dus sowieso nooit meer dan 6,95 gram Keltisch zeezout per dag. Let wel, natrium zit natuurlijk ook in andere producten.
Zout. Of het nu zee-, tafel-, of Himalayazout is, het kan niet over datum gaan. Wel moet je de smaakmaker en ontsmetter goed bewaren in een afsluitbare pot, maar dat geldt voor bijna alle voedingsmiddelen.
Keltisch zout is uitermate geschikt als alternatief tafelzout voor het zouten van culinaire gerechten. De betere koks weten al jaren dat sel gris tot de topzouten behoort en gebruiken het voor op de aardappelen, pasta of rijst.
Magnesium aanvullen met dode zee zout!
Neem minimaal 2 keer per week een bad van 30 minuten met dode zee badzout en je zult verschil merken.
Gebruik Dode Zeezout: In bad – Los twee kopjes Dode Zeezout op in warm badwater, roer het goed door en badder er minstens 20 minuten in. Heerlijk verwarmend als je spieren pijn doen!
Om uw slijmvliezen schoon te houden en ontstekingen te voorkomen is het goed om de mond meerdere keren per dag met een zoutoplossing te spoelen of met lauw water. Deze zoutoplossing kunt u zelf maken; 2 theelepels zout oplossen in 1 liter lauw water.
Breng 250 ml water aan de kook en voeg tussen de 1/4 of 1/2 teelepel zeezout toe. Voeg niet teveel zout toe voor het beste resultaat. Los het zout volledig op door het water goed te blijven roeren. Laat de zoutoplossing vervolgens afkoelen tot een lauwwarme temperatuur en giet de oplossing vervolgens in het glas.
Lichaam: Vul de bodem van het bad met heet water. Voeg 800g zout toe en laat eerst wat oplossen vooraleer verder met water te vullen tot 36-39°C.
Keltisch zeezout is een zeezout type afkomstig van de Keltische Zee aan de kust van Frankrijk. Keltisch zout wordt geproduceerd door zeewater te laten verdampen in bassins, waardoor er zoutkristallen overblijven.
Van alle zouten in de wereld heeft Keltisch Zeezout immers het kleinste gehalte aan natriumchloride en daardoor de zachtste smaak. Bovendien, door die mineralen zou Keltisch zeezout de gezondste aller zeezouten zijn. Sterker nog, volgens sommige mensen zou het zelf tegen allerlei kwaaltjes werken.
Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd.