3. Sergio Herman. De voormalig driesterrenchef, die op 22 december de deuren van zijn Oud Sluis sloot, zou € 1,8 miljoen aan eigen vermogen bezitten.
Librije-sterrenkok Jonnie Boer uit Zwolle is wéér de allerbeste chef-kok van Nederland. De Zwolse sterrenkok Jonnie Boer is uitgeroepen tot de hoogst genoteerde Nederlandse chef in de internationale top 100 van The Best Chef Award.
In de jaarlijkse lijst van The World's 50 Best Restaurants staat The Jane in 2017 op de 74ste plaats. In 2021 stapte Sergio Herman uit de zaak en werd Nick Bril de enige eigenaar.
385 Restaurants scoren twee sterren en 2073 eetgelegenheden zijn in bezit van één Michelinster. De Nederlandse Michelin-gids wordt 29 maart 2021 gepresenteerd.
In Nederland heeft Herman nog drie zaken: Pure C, AIRrepublic en Blueness, allemaal in Cadzand.
Momenteel wordt er in het restaurant een lunchmenu geserveerd (60€) of een tasting menu met 7 gerechten (75€) of 8 gerechten (90€). De voorgerechten worden per twee geserveerd en bij elke etappe is er keuze tussen een drietal aangepaste wijnen of bieren (6€-12,5€).
Extra prettig vanwege het uitzicht en vanwege de akoestiek. Men kent hier twee menu's, Menu Nature € 89 (4 entrees, hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 54. Pure C Menu € 109 (5 entrees, vis hoofdgerecht, vlees hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 72.
Er is keuze uit 6 Amuses met een startprijs van 13 euro (Noordzeekrab, crème parmigiano hazelnoot en ziltige kruiden) tot 98 euro (Plateau Le Pristine) voor wie een prijzige start wenst te nemen, maar allemaal gerechten met vis of schaal-en schelpdieren.
KNOKKE-HEIST - De Sluise topkok Sergio Herman heeft een nieuw huis gekocht in Knokke-Heist. Het optrekje kostte 700.000 euro, ligt in een van de duurdere wijken van Knokke-Heist en heeft 8 kamers. Volgens zakenblad Quote is de villa voor 700.000 euro gekocht en is er geen hypotheek voor afgesloten.
Sergio blijft zaken openen: eind 2019 opent hij een nieuwe vestiging van Air Republic in Antwerpen en krijgt de luchthaven van Zaventem een Frites Atelier. Eind 2020 opent hij een zaak in Cadzand, zodat hij weer kan doen wat hij het liefste doet: zelf koken.
n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
Minimum en maximum salaris voor Chef-koks - van € 1.713 tot € 3.852 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.152 en € 2.909 per maand bij een werkweek van 38 uur.
De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz van restaurant Diverxo is uitgeroepen tot de beste chef ter wereld. Hoogst genoteerde Amsterdammer bij The Best Chef 2021 is Joris Bijdendijk van Rijks op plek 46, een stijging van liefst 41 plekken.
Ellemieke Vermolen (45) heeft vandaag de schrik van haar leven gehad. De voormalig presentatrice reed vandaag in haar auto door Amsterdam, toen er plotseling een boom omver waaide. In een video is te zien dat Ellemieke maar nét aan de boom weet te ontsnappen.
Het verlies van zoontje Josha, die vlak voor zijn geboorte in 2018 kwam te overlijden, heeft veel met het gezin van Ellemieke Vermolen (45) gedaan. Toch was het niet de reden voor de breuk met Sergio Herman (51).
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
Dat is over het algemeen duurder dan lunchen, vaak omdat de menu's uit meer gerechten bestaan. Een aantal restaurants biedt 's avonds hetzelfde menu aan als 's middags, zoals 212 en Sinne. Dat maakt Sinne ook meteen het restaurant waar je 's avonds het goedkoopst dineert, namelijk voor €39.
Een hoofdgerecht in een sterrenrestaurant kost vaak zo'n 25 tot 40 euro. Maar, er zijn goedkopere uitzonderingen: zo heeft restaurant Rijks in Amsterdam gerechten van 13 tot 19 euro op de kaart staan. Bij restaurant Sense in Den Bosch eet je bijvoorbeeld een hoofdgerecht voor zo'n 16,50 tot 19,75 euro.
Voorgerechten: € 21 tot € 35. Pasta's: € 39 tot € 49. Hoofdgerechten: € 36 tot € 75.
De hoofdgerechten beginnen bij 29,50 euro (pladijs of piepkuiken) en lopen op naar 49,50 euro (Holstein BBQ). Desserts zijn er vanaf 9,50 euro (dame blanche). Het duurste toetje is het kaasbord (19 euro). Reserveer ruim van tevoren.
De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2022 telt 3 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 23 met 2 sterren en 115 restaurants met één ster. Hieronder vindt u al de details (nieuwe onderscheidingen zijn met een N aangeduid).
1. Tokyo, Japan — 304 sterren.
Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem heeft in Brugge de wedstrijd "Eerste kok van België 2022" gewonnen.