Bereken het aantal hapjes per persoonBegin met een basis van 4-6 hapjes per persoon per uur. Verhoog of verlaag dit aantal op basis van hoe lang je evenement duurt en of je gasten grote eters zijn. Hou hier rekening mee om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende te eten heeft gedurende de hele gebeurtenis.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Stel dat je 30 gasten hebt en je wilt 4 luxe borrelhapjes per persoon serveren. Vermenigvuldig dan 30 met 4 om totaal 120 borrelhapjes te berekenen. Op deze manier krijg je een overzicht van de totale hoeveelheid hapjes die je nodig hebt voor je evenement.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Hoeveel hapjes voorzie je per persoon? Reken per persoon 3 hapjes tijdens het eerste uur.Daarna tel je 2 hapjes per persoon per uur.Voor een volwaardige maaltijd voorzie je 12 à 15 hapjes per persoon.
Plan voor 5-8 stuks per persoon . Langere evenementen: Als uw evenement langer dan 2 uur duurt, overweeg dan om 10-12 stuks per persoon te serveren om ervoor te zorgen dat gasten de hele avond een constante aanvoer van hapjes hebben.
Bedenk hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn op de borrel om te bepalen hoeveel hapjes je nodig hebt. Een handige richtlijn is om per persoon tussen de 4 tot 6 hapjes te rekenen.
Een hapjesschaal is een schaal gevuld met lekkere hapjes, zoals kaas, vleeswaren, gerookte vis en toastjes.Ook kunnen er tapas op liggen zoals gehaktballetjes en brood met aïoli, maar ook andere hapjes. Een hapjesschaal lijkt dus heel erg op een borrelplank.
Als je een feestje geeft met 50 gasten, kun je 6 tot 9 verschillende items aanbieden. Feesten met meer dan 60-75 gasten kunnen gemakkelijk 9 of meer items hebben zonder het te overdrijven.
Als u verzorgde hapjes aanbiedt, plan dan ongeveer zes porties per gast. Voor een gezelschap van 100 gasten komt dit neer op ongeveer 600 voorgerechtporties . U kunt ook lichte snacks aanbieden zoals noten, fruit en pretzels om gasten iets te geven om op te knabbelen als ze voor het eerst arriveren — sla deze items in bulk in.
Standaardregel om te weten hoeveel je drank je moet voorzien
“Bij een standaardfeestje serveer ik bij het aperitief, dat vaak cava of schuimwijn is, een derde tot een halve fles per persoon”, vertelt Royackers. “Daarna gaan de mensen aan tafel om te dineren.
Op hoeveel kaas je per persoon moet rekenen, verschilt per gelegenheid: Als tussengerecht: 75 tot 100 gram per persoon. Als snack tijdens het natafelen: 125 tot 150 gram per persoon. Als (enige) borrelhapje tijdens een feest: 150 (normale eter) tot 200 gram (zeer grote eter) per persoon.
Hoeveel hapjes per persoon voor een borrel? Als snack reken je 200-250 gram per persoon. Voor een borrelplank als maaltijd ga je uit van 400-500 gram per persoon.
Begin een borrelplank met een basis van knapperig brood, soepstengels en/of crackers, met daarop iets smeerbaars, zoals labneh, hummus of tapenade. Olijven, rauwkost als cherrytomaat, bleekselderij en paprika, en pickles (ingemaakte groenten) zijn een lekker frisse borrelplank-toevoeging.
Hoeveel alcohol heb je nodig voor 50 gasten? Voor een feest van 4 uur met 50 gasten heb je ongeveer 200 drankjes nodig: 80 biertjes, 72 glazen wijn (15 flessen) en genoeg voor 48 individuele cocktails (hoeveelheden zijn afhankelijk van het type cocktail dat je serveert). Als je geen wijn serveert, reken dan op 120 cocktails.
Een richtlijn is dat je drie hapjes per persoon per uur laat rondgaan.
Wat kost een feestje geven in een café? Een café afhuren voor een feest kost tussen de € 50 en € 500. Hoeveel een kroeg afhuren precies kost, heeft te maken met het aantal personen en de drankafkoop.
Hou rekening met 1 – 2 stuks per persoon per borrelhapje. Zeker van een populair hapje dat iedereen lust, wil men vaak nog een tweede. Duurt je borrel ongeveer 2 uur? Hou dan rekening met 5 – 7 hapjes per persoon, waarvoor je 4 – 5 verschillende borrelhapjes recepten maakt.
De volgende formule helpt je om te bepalen hoeveel zakken chips je ongeveer nodig hebt per gast op je feestje: Een halve standaard zak chips per persoon. Een derde XL zak chips per persoon.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.