3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing. Het garen gaat op houtskoolvuur, het liefst twee zones: heet en minder heet. Eerst garen op de hete zone, indien nodig nog even door de marinade halen en nagaren op de minder hete zone.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig. Dat is dus 195/30 = 6.5kg kippendij. Als je een veilige marge wilt hebben, dan pak je 7kg kippendij en dan heb je rond de 210 satehs.
Beschrijving. Gewicht: Circa 100 gram per stokje.
Omschrijving:50 stokjes Yakitori saté (1.000 gram) geserveerd in een hotpot (230 V) met marinade.
Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.
Eén mini satéstokje weegt ruim 12 gram. Wat je per persoon eet kan heel verschillend zijn.
Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen.
Gewicht: ca.100 gram per stuk.
Ga je het simpel houden en kies je voor alleen kip-saté met bijvoorbeeld een gepofte zoete aardappel? Kies dan voor zo'n 200 gram per persoon. Ik kies voor op de barbecue meestal kipdijfilet.
240 gram per persoon.
Er zitten 309 kilocalorieën in 1 stuk (130 gram) varkensschnitzel, saté-, gepaneerd, onbereid.
Er zitten 74 kilocalorieën in 1 sauslepel (30 gram) pindasaus.
3 stokjes saté per persoon met satésaus.
gewoon van te voren bereiden, en daarna in de magnetron opwarmen.
Een heerlijke saté aan een verkoolde satéprikker. Een echte beginnersfout die gemakkelijk te voorkomen is. De oplossing: gebruik ijzeren prikkers óf week houten prikkers een uur in water voordat je ze op de barbecue legt. Dit voorkomt zwarte stokjes en de saté glijdt er ook nog eens makkelijker van af.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken. De ene eet satésaus ook echt alleen over zijn saté, de ander eet zijn hamburger of ander BBQ-vlees, stokbrood en BBQ-groenten met satésaus.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
Een portie satésaus komt overeen met 30 gram.
1 stuk (125 gram) kipfilet, 100% bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Remia Satésaus Kant & Klaar is de glorieuze winnaar van de satésaustest van het Algemeen Dagblad. Drie kookprofessionals proefden voor de AD-test blind acht saté/pindasauzen uit de supermarkt. Remia kreeg met 8,5 het hoogste rapportcijfer.
In Indonesië is satésaus simpelweg een saus voor over de saté, dat zou in principe elke soort saus kunnen zijn. Pindasaus is dus eigenlijk de enige juiste benaming voor onderstaande saus op basis van pinda's, ook al noemen de meeste Nederlanders het waarschijnlijk gewoon “satésaus”.
Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
1 portie vlees of vis of peulvruchten= 100 – 125 gram bereid. 4-5 aardappelen = 200 – 250 gram gekookt (dit komt neer op 4-5 opscheplepels) 250 gram groente = 5 opscheplepels.