Nee.
Sojasaus is een gefermenteerde saus, gemaakt van de sojaboon, geroosterd graan, water en zeezout. Gewoonlijk wordt hij gebruikt in de Aziatische keuken en in sommige gerechten uit de westerse keuken, als alternatief van worcestersaus of maggi.
Go-Tan Ketjap Manis is biologisch en geschikt voor een glutenvrij recept. Het is een onmisbaar basisingrediënt voor de Aziatische keuken en fusiongerechten. Ketjap geeft gerechten een zoete, hartige smaak en is geschikt als ingrediënt, marinade en saus. Deze Go-Tan sojasaus is vrij van gluten.
Natuurlijke ingrediënten
Kikkoman sojasaus bestaat uit slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en keukenzout.
Goed nieuws voor sojasaus-fans met een glutenintolerantie: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus is nu ook verkrijgbaar in eenglutenvrije variant. De natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus kan op elk moment worden gebruikt in plaats van onze andere sauzen.
Net zoals Kikkoman Sojasaus bevat Kikkoman Sojasaus met minder zout de additieven suiker en zout (zij het wat minder). Daarnaast bevat deze saus echter ethylalcohol, dat beter bekend staat als ethanol.
Sojasaus bevat van zichzelf als één van de vier ingrediënten tarwe. Helaas betekend dat ook dat het bijna altijd gluten bevat. Dat wil niet zeggen dat er in alle sojasaus gluten zit. Tamari is namelijk een sojasaus zonder gluten.
Omschrijving. Glutenvrije sambal manis. Sambal manis is een zoete gebakken sambal gemaakt van chilipepers en is gebaseerd op een authentiek recept. Heerlijk in oosterse gerechten, maar sambal manis kan ook gebruikt worden als dipsaus of in andere gerechten om de smaak te versterken.
Sojasaus wordt ketjap doordat er palmsuiker en/of melasse aan wordt toegevoegd. Vandaar de zoete smaak en de stroperige structuur. Ketjap is absoluut niet vergelijkbaar met 'gewone' sojasaus en het is dus niet één op één te vervangen.
Want Kikkoman sojasaus bestaat uit slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en keukenzout. Hij bevat geen enkel kunstmatig additief - maar heeft wel volle smaak.
Teriyaki. Deze saus wordt vooral gebruikt wordt voor het grillen van bijvoorbeeld vlees, vis of groenten. Het is dus eigenlijk een marinade. De basis van teriyaki is sojasaus, mirin, sake en suiker.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
Alle satésauzen van Remia en Gouda's Glorie zijn nu glutenvrij. Met onze satésauzen serveer je vanaf nu ook satésaus aan de gasten met een glutenallergie of intolerantie. Je biedt je gast niet een bredere keuze binnen je assortiment, maar ook een lekkere smaak.
Om de coeliakieklachten te voorkomen, is het belangrijk om helemaal geen gluten meer te eten. Neem dus geen graanproducten zoals brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes, koek, cake, gebak, muesli en pizza. Lees het etiket op de verpakking goed voordat u een voedingsmiddel koopt of gebruikt.
⊞ Verkoopt Koningsvogel glutenvrije Sambals? Ja. Dit zijn: Sambal Badjak (extra heet of hot) / Brandal / Surinaamse sambal / Oelek / Manis / Trassi / Peteh / Djeroek.
Vergeet de sambal uit de supermarkt. Met eazie sambal (vegan) weten je smaakpapillen niet wat ze te wachten staat! Bereid met verse én duurzame ingrediënten uit het Westland (NL). De grof gesneden ingrediënten geven de sambal een tapenade-achtige structuur.
Deze sambal badjak van onoff spices! heeft een kruidige, pittige smaak. Deze sambal is vegetarisch, omdat de traditionele garnalenpasta die hiervoor gebruikt wordt (trassi), is vervangen door gefermenteerde sojabonen.
Van nature glutenvrij zijn in ieder geval: (Zilvervlies)rijst. (Zoete) aardappelen. (Gedroogde of verse) peulvruchten, zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen, kikkererwten en sojabonen.
In traditionele sojasaus (afkomstig uit Japan, China of Korea) wordt tarwe gebruikt als bron van suiker om het fermentatieproces van de sojabonen te versnellen. Het gebruik van tarwe (en dus gluten) in de productie van sojasaus is vooral een methode om de kosten te drukken.
Kruiden(mixen) en specerijen
Azijn, specerijen, enkelvoudige gedroogde en verse kruiden zijn allemaal glutenvrij. Let op bij kant-en-klare kruidenmixen of er gluten in zit.
Deze ketjap bevat enorm veel suiker, in allerlei vormen (suiker, melasse, gebrande suikerstroop). Ook bevat het veel zout en het conserveermiddel E202, waarover je reeds hebt kunnen lezen dat het irriterend werkt, het immuunsysteem kan verzwakken en mogelijk kankerverwekkend is.
Want sojasaus bevat een grote hoeveelheid umami en umami ondersteunt de waarneming van de zoutsmaak van gerechten. De conclusie van de experts: het hangt af van de smaak van een gerecht, maar niet van het zoutgehalte. En met Kikkoman sojasaus krijgen recepten meer smaak, met minder zout.
Kikkoman is het bekendste merk van deze sojasaus. Hoewel het als een donkere sojasaus wordt beschouwd, is deze niet vergelijkbaar met de Chinese dikke, donkere sojasaus.