Gin-tonics zijn toegestaan zolang de hoeveelheid gin niet meer dan 3,5 cl bedraagt. Een glas trappistenbier overschrijdt de hoeveelheid alcohol van een standaardglas en mag daarom niet gedronken worden als je moet rijden. Bovendien hou je het beter op minder dan tien standaardglazen per week.
DE JUISTE GIN-TONIC VERHOUDING
De juiste verhouding is 1 deel gin (50ml), en 2 delen tonic (100-120ml). Zolang je de juiste verhoudingen aanhoudt, kun je experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties, totdat je jouw favoriet hebt ontdekt! Lees ook alles over de perfecte garnering voor jouw gin-tonic.
Gin tonic bevat relatief weinig calorieën. Dit geldt althans wanneer je de goede tonic erbij gebruikt. Gin heeft namelijk nauwelijks vet en calorieën én de jeneverbes helpt je spijsverteringsstelsel goed op gang. Een slank drankje dus.
Dit vertaald zich in praktijk vaak naar 50ml gin en 200ml tonic. Indien de betreffende gin een alcoholpercentage van meer dan 45% bevat dan is het aan te raden om wat minder gin te gebruiken. Uiteraard kan je deze verhouding aanpassen naar smaak.
Voor 1 glas: 1 deel gin (30-50 ml) 3 delen tonic (90-150 ml) IJsklontjes.
Tijdens de World Gin Awards 2021 riep de gerenommeerde organisatie achter deze awards de Brugse Gold Swan Gin uit tot de beste gelagerde gin ter wereld. De Gold Swan Gin heeft een alcoholgehalte van 60% en krijgt minstens een jaar om op eikenhoutenvaten te rijpen.
Zo is een gin tonic met twee schijfjes komkommer net wat verfrissender dan zonder komkommer en ziet het er ook een stuk feestelijker uit. Een komkommer bestaat voor 90% uit water. Ideaal dus voor een goede hydratatie.
Je wil de bubbels dan ook zo lang mogelijk in je glas houden. Dit doe je door de tonic traag toe te voegen. Dit kan door de tonic met behulp van een cocktaillepel langzaam langs de gedraaide steel te gieten of door je glas en flesje tonic schuin te houden om de hoek en landingsimpact te verkleinen.
Vanuit de wettelijke bepaling is gin een sterk alcoholische drank waarin de dominante smaak van de jeneverbes moet terugkomen. Gin heeft binnen de EU dan ook een minimum alcoholpercentage van 37,5% en in de Verenigde Staten van 40% .
Er wordt vaak beweerd dat je van gin-tonic kan afvallen. De bittere smaak zou je hongergevoel onderdrukken en ervoor zorgen dat je maag zich trager ledigt. Daardoor zou je minder eten, en dus gewicht kunnen verliezen. Maar dat blijkt helaas niet te kloppen.
Bij regelmatig gebruik houdt toner je huid gehydrateerd, reinigt en vernauwt het de poriën, brengt het de pH-waarde weer in evenwicht en wast het overtollige olie weg. En als je favoriete toner ontstekingsremmende eigenschappen heeft, helpt hij ook roodheid veroorzaakt door acne of puistjes te verminderen.
Je lever doet er 1 tot 1,5 uur over om een standaardglas alcohol af te breken. Na die tijd kan je over het algemeen weer rijden.
Of het nu gaat om bier, wijn, aperitief of whisky, een normale consumptie (= een standaardglas) bevat ongeveer 10g pure alcohol. Na één glas heeft een man van 75kg ongeveer 0.2 promille in zijn bloed, bij een vrouw van 60kg is dit ongeveer 0.3 promille!
Een volledige fles wijn komt overeen met 7 standaardglazen en een liter gin met bijna 30 standaardglazen.
Scampi's, garnalen en mosselen pairen goed met gin. Vooral gerookte zalm doet het extra goed, aangezien het vet van de vis en de bruisende smaak van de cocktail elkaar perfect aanvullen. Zeker als je hapje ook wat pit heeft. Werk af met een beetje wasabi, zwarte peper of mierikswortel.
Je kunt het twee keer per dag gebruiken nadat je je huid hebt gereinigd om eventueel achtergebleven vuil en make-up te verwijderen. Het kan deel uitmaken van je ochtend- en avondroutine.
Tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakkking heel is.
Met één fles sterke drank kan je 15 à 20 glazen vullen, gemixt of puur met ijs erbij.
De natuurlijke ingrediënten van gin zijn antioxidanten die je huid soepel, veerkrachtig en jong houden. Daarnaast helpt het bij het verminderen van ontstekingen en het tegengaan van huidveroudering. De jeneverbessen waarvan onze kwalitatieve gin wordt gemaakt, bevatten flavonoïden.
Gin is zeker te mixen met frisdrank. De basis van het immer populaire drankje Gin & Tonic bestaat zelfs uit gin gemixt met de frisdrank tonic. Gin is van zichzelf meestal niet zoet. Om een zoet drankje te creëren kun je gin prima mengen met zoete frisdranken zoals cola, fanta, sprite of zelfs cassis.
Tonic bevat kinine, een zeer bittere stof. Kinine fluoresceert. Wanneer het met UV-licht wordt beschenen, zal het zelf blauw licht beginnen uitschijnen.
Gin is de meest gebruikte sterke drank voor cocktails, denk hierbij aan de klassieke gin-tonic of Tom Collins.
Wat handig is om te weten als beginner: Citrus gin zoals Malfy Con Limone of Gordon's zullen goed samen gaan met florale of aromatische tonics zoals Thomas Henry Cherry Blossom of Fever Tree Aromatic.
drankje. Gin tonics kosten gemiddeld een tientje per glas bij Ballroom.