Als eivervanger kan er eventueel bloedplasma gebruikt worden. Zelf gebruiken we voor onze eigen boilies altijd verse eieren van de boer. Bij het gebruik van verse eieren, moeten er 7 of 8 eieren per 1 kilo droge mix gebruikt worden.
met 8 eitjes en 3 eetlepels zonnebloemolie kan je een 1kg boiliemix aanmaken. Indien het deeg te droog is, kan je nog altijd kleine hoeveelheden water toevoegen.
50/50 mix is een basis mix van 3 ingrediënten die in bijna alle boilies verwerkt zitten. Je kan uiteraard zelf een zak 50/50 mix kopen, maar het is ook mogelijk om deze zelf te maken. Hieronder hebben wij de ingrediënten weergegeven welke in de 50/50 mix zitten.
100-150 gram per kg droge mix(dus extra)is in de meeste gevallen voldoende. Heb je een simpele basis, zoals de Luc de Baets driehoek, met niet al teveel niet bindende toevoegingen zul je met 10% compound bovenop je mix goed uitkomen.
Het is één van de sterkste uitharders die er zijn. Meestal is 5% al voldoende om een boilie aanzienlijk harder te maken, het nadeel is wel dat de boilies droger worden en dus lichter in gewicht.
Wat is het: kippeneiwit in poedervorm. Er zijn meerdere soorten albumine te koop, dit is de betaalbare soort met een 'high whip'-resultaat. Het snelwerkende proteïne in de albumine zorgt voor goede resultaten in uw keuken. Gebruik: doordat de albumine moet oplossen, is goed roeren (garde of staafmixer) van belang.
In bakrecepten wordt de hoeveelheid eieren wel eens in gram uitgedrukt. Maar hoeveel weegt nu één ei? Standaard mag je ervan uitgaan dat 1 medium ei 50 g weegt en 17 g eidooier en 33 g eiwit bevat.
12 gram eipoeder is 1 ei.
Waar je zonder problemen 20 a 30 procent vismeel, vleesmeel, of vogelvoer aan kan toevoegen. Je kunt met mais goed karpers vangen maar ze zijn er ook heel snel weer op uitgekeken.
Eipoeder kopen via onze eipoeder leverancier
De eipoeder van Deps wordt hygiënisch geproduceerd en verpakt en vervolgens met eigen transport bij uw bedrijf afgeleverd. Wanneer u eiwitpoeder wilt kopen of een andere eipoeder wenst te kopen, bent u bij Deps dus aan het juiste adres!
Het belangrijkste bij het maken van de boilies is dat je deegklomp één goed geheel is en niet afbrokkeld. Dit kun je voorkomen door het toevoegen van eieren en water aan je droge mix. per 100 gram (droge) mix moet je ongeveer (iets minder dan) één ei rekenen. Een klein scheutje water is voor 1 kg mix al genoeg.
in ieder geval als je griesmeel in je mix verwerkt worden je bollen ook goed hard. als karpervissen je passie is . wat ook goed werkt is ze na het koken direct in een wegnet en ze een paar dagen lucht drogen. gewoon in de schuur hangen en dan na een paar dagen uit het droog net halen, kei en kei hard worden ze dan.
met 8 eitjes en 3 eetlepels zonnebloemolie kan je een 1kg boiliemix aanmaken. Indien het deeg te droog is, kan je nog altijd kleine hoeveelheden water toevoegen. Hallo koen, Wat betreft het aantal eieren, dit is ook sterk afhankelijk van de grote van de eieren.
Ben je van plan in het voorjaar op karper te gaan vissen, dan raden we de licht verteerbare Scopex boilies, Robin Red Garlic boilies of de Aardbei Vanille boilies aan. Ook boilies met hennep, zoals de Hennep Vanille boilies zijn zeer geschikte voorjaars boilies.
Mijn conclusie: Zelf zal ik in de toekomst altijd proberen rond de 1.5% zout in mijn boilies uit te komen. Het is een goedkoop ingrediënt, helpt dus bij de uitwaseming van andere stofjes en bevordert blijkbaar de spijsvertering van karpers.
Stoom je met een gewone stoompan, en bedek je alleen de bodem dus geen bollen op mekaar, dan maakt het niet veel verschil qua tijd dan dat je je boilies kookt. Dus ongeveer 3a 3.5 minuten voor een 16mm 3,5 a4 min voor een 18mm en 20mm en een 22of 24 mm bol stoom je ongeveer 4a5min.
Door de speciale bereiding is dit noodrantsoen minimaal 15 jaar houdbaar, ideaal om achter de hand te hebben! De eieren die zijn gebruikt voor dit product zijn afkomstig van kippen die vrij kunnen rondscharrelen.
Een eiwitshake is een goede aanvulling op de voeding wanneer je regelmatig sport. Elke verpakking geeft een dosering en een dagelijks gebruik aan. Over het algemeen komt dit neer op een shake van ongeveer 40 gram en 2-3 shakes per dag.
Hoeveelheid eiwit in eiwitpoeder:
4,1 gram.
Waar zit eiwit in? Het ei is overigens niet de enige eiwitrijke voedingsbron. Volgens het Voedingscentrum komt in vrijwel alle levensmiddelen eiwit voor, maar de hoeveelheid eiwit verschilt wel per product. Zoals gezegd bevat een ei dus veel eiwit, maar vlees en vis zijn nog rijker aan eiwit.
Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
Het is voor een volwassene gezond als je albumine normaalwaarde tussen de 35 en 55 gram per liter ligt. Als de hoeveelheid albumine veel van deze normaalwaarde afwijkt, kan dit betekenen dat er iets aan de hand is.
Zorg dat je bij iedere maaltijd proteïne eet.
Het eten van hoogwaardige proteïnen is belangrijk voor je algehele voedingspatroon en essentieel om je albumineniveau op peil te houden. Een vuistregel is om ervoor te zorgen dat je bij iedere maaltijd ten minste een enkele portie hoogwaardige proteïne eet.