In risicogebieden met bijvoorbeeld malaria is het belangrijk een product te kiezen met minimaal 30% DEET. Maar producten met meer dan 40% worden afgeraden vanwege de mogelijke gezondheidsrisico's. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan luidt het advies om niet meer dan 30% van de stof te gebruiken op de huid.
Wij raden u aan om producten met een sterkte van 30 tot 50% DEET te gebruiken. De redenen hiervoor? Minder sterke DEET zorgt ervoor dat het product u minder lang beschermt. En sterkere DEET werkt niet beter dan de sterkte die we u aanraden.
Smeer de onbedekte huid in met een insectenwerendmiddel met minimaal 30% DEET of gebruik een muggenwerend middel met Icaridin. Gelijktijdig gebruik van zonnebrandcrème en DEET: eerst zonnebrandcrème opsmeren. Na een half uur tot uur pas DEET aanbrengen.
Smeer onbedekte lichaamsdelen (gezicht, hals, handen, enkels en voeten) in met DEET. Zorg dat u DEET niet in uw mond of ogen krijgt. Smeer daarom bij kinderen geen DEET op de handen. DEET 30% tot 40% werkt het beste.
Care Plus adviseert 60ml per persoon per 2 weken aan deet of natural spray mee te nemen op reis. Dit is een gemiddelde om u goed te kunnen beschermen. Insectenbeten kunnen naast vervelend ook erg gevaarlijk zijn; een insectenbeet kan bijvoorbeeld malaria, knokkelkoorts (dengue) of gele koorts veroorzaken.
Als je DEET overdag en 's avonds gebruikt en af en toe op je kleding, gebruik je ongeveer 10 milliliter per dag. Als je DEET overdag gebruikt en een paar uur 's avonds gebruikt in een gebied waar je niet veel zweet en je huid voor het grootste deel bedekt is, gebruik je ongeveer 5 milliliter per dag.
Hoe gebruik je Anti-Insect DEET in de zon? Breng Anti-Insect DEET 10 minuten voordat je de zon in gaat aan. Gebruik je het anti-muggenmiddel in combinatie met een zonnebrandproduct? Breng dan eerst (30 minuten voor blootstelling aan de zon) de zonnebrandcrème aan.
In Nederland mag tot 50% DEET verkocht worden. Het wordt wel aangeraden om een spray/crème te gebruiken met maximaal 40% DEET. Als je naar een gebied met malaria gaat moet je een spray/crème kopen met minimaal 30% DEET voor voldoende bescherming.
Voor malariagebieden wordt een concentratie DEET aanbevolen van minimaal 30 procent. Een concentratie van 20 procent werkt ongeveer 4 uur, 30 procent werkt 6 uur, 40 procent werkt 8 uur en 50 procent werkt 10 uur.
Muggen hebben een hekel aan de smaak en geur van anti-insectenmiddel Deet. Maar dat is niet omdat ze het proeven met hun kop, maar met hun poten. Dat hebben onderzoekers van onder andere de Rockefeller University in New York ontdekt.
DEET is de bekendste werkzame stof in anti-muggenmiddel en in Nederland verkrijgbaar in producten in concentraties van 10 tot 50%. De hogere concentraties zijn effectiever of werken langer, maar je mag ze minder vaak opbrengen. Hoge concentraties DEET zijn niet geschikt voor jonge kinderen of als je zwanger bent.
Anti-muggenspray 2 jaar Een muggenspray met het ingrediënt deet erin kan je tot twee jaar na openen gebruiken. Muggenspray met natuurlijke ingrediënten als citronella zijn maar een jaar goed. Daarna zijn de werkende stoffen verdampt en werkt de spray niet meer.
DEET is wereldwijd het meest gebruikte middel om insecten zoals muggen en teken op afstand te houden. In vergelijking met andere insectwerende middelen is DEET is meest onderzocht in wetenschappelijke (veld)studies en is de werking ervan effectief bewezen.
Malaria wordt overgedragen tijdens een beet door vrouwtjes van de Anopheles mug. Deze mug is actief tussen zonsondergang en –opgang. De parasiet is niet direct overdraagbaar tussen mensen. Preventie van malaria is gericht op reizigers naar/uit een malariarisicogebied in de (sub)tropen.
Smeer op de onbedekte huid, zoals gezicht, handen en enkels, een insectenwerende lotion. Middelen die DEET bevatten, hebben het beste effect. Slaap 's nachts onder een klamboe. Bij voorkeur één die is geïmpregneerd met een insectenwerend middel, zoals DEET.
Gebruik een insectenwerend middel dat deet bevat. Frisdrank en bier trekken wespen aan. Laat nooit blikjes openstaan en drink nooit zonder rietje uit een blikje. Als er een wesp in zit, kan deze in mond of keel steken.
Bij gelijktijdig gebruik van zonnebrandcrème en DEET moet eerst de zonnebrandcrème en dan de DEET aangebracht worden. Bij gelijktijdig aanbrengen kan de zonnebrandcrème minder goed werken.
Voor Indonesië moet je een beschermer gebruiken die minimaal 30% Deet bevat. Er zijn beschermers op de markt met een hoger percentage Deet. Echter boven 40% is geen aanrader.
Het meest effectieve anti muggen middel is DEET (N.N-diethyl-metatoluamide). Dit is een stof die de geursensoren van de muggen uitschakelt. Daardoor ruiken ze je niet meer (of minder goed) en daarmee verkleint de kans aanzienlijk dat je gestoken wordt.
Voor volwassenen t u Deet van 50% gebruiken, maar voor kinderen wordt 30% geadviseerd.
Over het algemeen zijn mensen niet allergisch voor DEET, maar DEET kan wel leiden tot irritatie van huid en ogen. Daardoor kan gebruik van DEET, al dan niet door de combinatie met het oplosmiddel. Het wordt gebruikt om vaste stoffen op te lossen, om harde substanties vloeibaar te maken en om geuren te verspreiden.
smeer de onbedekte huid in met een insectenwerendmiddel met minimaal 30% DEET; kampeer niet aan de bosrand en langs omzoming van een camping; vraag de GGD of een vaccinatie tegen tekenencefalitis nodig is (niet mogelijk voor de ziekte van Lyme).
Muggen. In Frankrijk komen in het Middellandse Zeegebied sporadisch muggen voor die ziekten kunnen overbrengen als dengue, chikungunya en zika. Deze muggen zijn vooral overdag actief. Draag beschermende kleding en gebruik op de onbeschermde huid een insectenwerend middel, bij voorkeur DEET.
Zonnebrandcrème en DEET: Breng eerst zonnebrandcrème aan, na een half uur DEET smeren. Hoe lichter het huidtype hoe hoger de beschermende factor. Probeer in de (sub) tropen tussen 11.00 en 16.00 de zon zoveel mogelijk te vermijden.