Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Hoeveel drank voorzie je per persoon? Algemeen kunnen we stellen dat je voor het eerste uur best 3 drankjes per persoon voorziet.Daarna reken je 2 drankjes per gast per uur. Als je feestje bijvoorbeeld 4 uur duurt, voorzie je 9 drankjes per persoon.
Heb je bijvoorbeeld een groep van 50 personen die gemiddeld 6 biertjes per persoon per uur drinken dan wil je per uur al zeker 300 biertjes kunnen tappen. Je zult in dit geval dus een biertap moeten hebben die minimaal 75 liter/uur aan tapcapaciteit heeft.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
Wat kost een buffet voor 50 personen? De kosten van een buffet variëren tussen de €775 en €1100. Bekijk hier welk buffet je aanspreekt.
Uit een 20 liter fust tap je bijvoorbeeld 100 fluitjes of 80 vaasjes bier.
Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur. Bij de echte doordrinkers kunt u uitgaan van gemiddeld 5 drankjes per uur. Dit is een gemiddelde!
Het bier wordt gedronken uit glazen van 0,2 liter, waardoor je dus 5 glazen kunt schenken van 1 liter bier (punt 3). De hoeveelheid bier die je nodig hebt is dus: 25 bierdrinkers x gemiddeld 8 glazen bier = 200 glazen bier.
Standaardregel om te weten hoeveel je drank je moet voorzien
Voor wijn tel ik ongeveer drie vierde van een fles per persoon. Voor water is dat een halve liter per persoon. Denk er wel aan: als je het water op tafel zet, zal er meer van gedronken worden.
Spoiler: Binnenlands gedestilleerd (bier, wijn, fris, jenever,Vieux) kun je gemiddeld rekenen met € 4,- tot € 7,50 per persoon per uur. Buitenlands gedestilleerd (whiskey, gin, Bacardi (rum), etc) kun je gemiddeld rekenenen met € 6,50 tot € 15,- per persoon per uur.
Hoeveel flessen wijn heb je nodig? Handige vuistregel! Bij een feest kun je ervan uitgaan dat mensen meestal zo'n 2 glazen wijn per uur zullen drinken. Let wel op: vaak nemen gasten in het eerste uur iets meer glazen dan later op de avond (of in de middag).
Een gezonde volwassene heeft ongeveer 35 ml water per dag per kilogram lichaamsgewicht nodig. Deze richtlijn wordt u aanbevolen door wetenschappelijke organisaties. Een persoon van 50 kilo heeft dus 1,7 liter nodig, bij 60 kilo 2,1 liter, bij 70 kilo 2,4 liter en bij 80 kilo 2,8 liter.
In totaal consumeerde de Nederlandse bevolking vorig jaar 1,1 miljard liter bier. Per persoon boven de 18 jaar is dit bijna 83 liter, oftewel 11,5 kratten (met 24 flesjes van 30 cl). Als je alle geconsumeerde kratten in de lengte naast elkaar zou zetten, zou dat een rij opleveren van 61 444 kilometer.
Als je een feest geeft met ongeveer 20 mensen, raden we je aan minstens vier kratten bier te kopen. Op die manier is er genoeg voor iedereen om (door) te drinken. Hoeveel kratten je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van hoeveel iedereen drinkt.
De kosten van het eten en drinken op een bruiloft inschatten blijft lastig. Over het algemeen geldt dat er 2 à 3 drankjes worden genuttigd per persoon per uur.
Misschien wel de belangrijkste vragen die wij heel vaak gesteld krijgen: hoeveel glazen wijn haal je nu uit zo'n halve fles wijn? Kort antwoord: 3 glazen. Lang antwoord: het hangt er maar net vanaf hoeveel je in je glas doet. Uit een normale fles wijn van 75cl haal je 6 glazen wijn.
De afbraaksnelheid varieert van ongeveer 0,1 tot ca. 0,25‰ (promille) per uur, onafhankelijk van geslacht of gewicht. Bij gewoontedrinkers en alcoholisten is de afbraaksnelheid meestal hoger dan bij incidentele drinkers. De afbraak van één standaardglas alcohol door de lever duurt ongeveer anderhalf uur.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.
Hoeveel glazen uit een magnum wijnfles
Uit een magnumfles kunt u ongeveer 10 tot 24 glazen halen. Een magnumfles bevat 1500 ml, wat ongeveer tien glazen betekent als elk glas ongeveer 150 ml inhoudt.
Het zalige, gemiddelde bittertje en de prachtige, neutrale goudtint herken je meteen. Uit een 30 liter fust tap je bijvoorbeeld 150 fluitjes of 120 vaasjes bier.
Indicatie prijs: 80 personen – 1950 euro. 130 personen – 2950 euro.
De consument gaf in 2021 gemiddeld een bedrag uit van 70 euro op het terras. De horeca uitgaven verschillen wel per generatie en de millenials geven een bedrag uit van ongeveer 75-85 euro. Bij de generatie babyboomers gaat het om horeca uitgaven van ongeveer 65 euro.