Ik raad aan om de uitnodigingen 6-8 weken voorafgaand aan het feest te verzenden. Op deze manier zal iedereen die jullie uitnodigingen hebben ontvangen genoeg tijd overhouden om jouw evenement in hun agenda te zetten. Ook met het versturen van de kerstkaarten is het aftellen geblazen richting Kerstmis.
3 maanden van tevoren - save the date
Als je hier op tijd mee bent, voorkom je dat de agenda van jouw bezoekers volgepland zit. Helemaal als je jouw evenement houdt in een redelijk drukke periode, is het verstandig om minstens drie maanden van tevoren een save the date-bericht te sturen.
Wij raden daarom aan om een save the date bij zakelijke evenementen tussen de 6 en 3 maanden voor het evenement. Nogmaals, vele verschillende factoren hebben hier invloed op de juiste planning.
Zorg ervoor dat de uitnodiging op tijd -maar niet te ver van te voren- opgestuurd wordt. 3 weken is prima, korter wordt al snel te kort: mensen hebben dan al afspraken gemaakt.Langer dan 5 weken vooraf is onhandig: het risico bestaat dat mensen de uitnodiging intussen vergeten.
Handig is om ruim op tijd, een paar weken van tevoren, bij de ouders van belangrijke gasten te polsen of het kind ook kan komen op de gekozen datum en tijd. Verstuur of geef de uitnodigingen daarna ruim op tijd, het liefst een week of twee voor het feestje. Houd ook rekening met (school)vakanties.
Een veelgebruikte stelregel is dat je 1 gast mag uitnodigen per leeftijdsjaar. Een kindje van 5 zou dus 5 vriendjes mogen uitnodigen. Een andere lekker praktische regel is dat je zoveel kinderen uitnodigt als er in je auto passen (handig als je naar een zwembad gaat of een speelhal).
Wat: De inhoud en het programma moeten duidelijk zijn. Waar: Praktische informatie zoals de locatie moet duidelijk vermeld zijn. Wanneer: Vermeld ook duidelijk datum en tijdstip. Verstuur de uitnodiging ten minste zes weken voor je evenement en stuur voor die tijd eventueel al een save the date.
1.Open de WhatsApp-groepschat en tik op de groepsnaam.2.Tik op Uitnodigen via link.
Openingszin. Gebruik geen standaard openingszin, maar maak er iets speciaals van. Begin met de aanleiding (waarom). Hierbij nodigen wij u uit voor ons 25-jarig bestaan.
Trouwkaarten verstuur je zo'n 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Zo heeft iedereen voldoende tijd om te kijken of ze op jullie trouwdag aanwezig kunnen zijn en kunnen ze een plekje in hun agenda reserveren. Trouw je in de zomervakantie, stuur je kaarten dan uiterlijk 8 weken van tevoren.
De save the date verstuur je in principe een jaar tot een half jaar van te voren. Ga je trouwen in het buitenland? dan is het handig om dit eerder te doen zo'n jaar tot 16 maanden van te voren, zodat je gasten al eventuele vliegtickets kunnen regelen maar ook langer kunnen vrij nemen dan 1 dag.
Mensen toevoegen aan je afspraak
Open Google Agenda op je computer. Begin rechts, onder Gasten, de naam van de persoon te typen en kies iemand uit je contacten. Je kunt ook een e-mailadres typen om mensen uit te nodigen die niet in je contactenlijst staan.
Wat zet je op de trouwkaart voor avondgasten
De avondgasten maak je duidelijk dat ze welkom zijn voor het feest. Vermeld een begin- en misschien ook eindtijd en geef aan of er een diner aan verbonden is, of dat het gaat om een drankje en dansen.
Een uitnodiging is te bestellen in verschillende afmetingen. Het meest wordt er gekozen voor een standaard formaat van een wenskaartje. Dit is 11 x 17 centimeter. Echter kun je er ook voor kiezen om een ander formaat uitnodiging te kiezen.
Een uitnodigingsbrief is eigenlijk een begeleidende brief opgesteld door de vreemdeling en/of referent (samen of apart). Meestal wordt een dergelijke brief gebruikt om het reisdoel nog eens te benadrukken en dat de vreemdeling en referent er op toe zullen zien dat bezoeker tijdig zal vertrekken uit Europa.
Schrijf het volgende in ieder geval op de uitnodiging: de naam van de jarige, hoe oud de jarige wordt, de datum van het feest (inclusief begin- en eindtijd), adres en contactgegevens. Indien het feest een bepaald thema heeft is het handig om dit op de uitnodiging te vermelden.
Je kunt uitnodigingen sturen voor bijvoorbeeld een seminar, evenement, jubileum, productpresentatie of opening.Ook interne speciale gebeurtenissen vragen om een leuke uitnodiging. Denk aan een personeelsuitje of een teambuildingsdag.
Wees snel en beleefd
Zodra je de uitnodiging ontvangt, is het belangrijk om snel te reageren. Laat zien dat je het waardeert dat ze jou hebben uitgenodigd en reageer beleefd. Een eenvoudig "Dank u wel voor de uitnodiging" aan het begin van je e-mail of telefoongesprek is een goede manier om te beginnen.