Hoeveel dagen? Om Seoul te ontdekken heb je tenminste een dag of drie nodig als je zoveel mogelijk van de stad wilt zien. Omdat het zo'n enorme metropool is, is drie dagen nog aan de krappe kant.
Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm. Je kunt daardoor goed eten en toch weinig geld uitgeven.
Zuid-Korea heeft vier unieke seizoenen. De winter loopt van november tot maart, het voorjaar van maart tot juni, de zomer valt in juli en augustus en reis je tussen september en november, dan maak je de Zuid-Koreaanse herfst mee.
Seoul is een veilige en relatief schone stad waar je als toerist kunt genieten van architectuur, prachtige oude tempels, mooie restanten uit het verleden in de vorm van stadspoorten en van de heerlijke Koreaanse keuken. Op het gebied van streetfood behoort Seoul tot de topbestemmingen wereldwijd.
Reisroute: in drie weken langs de bezienswaardigheden van Zuid-Korea. Zuid-Korea is een bestemming waar meer dan genoeg te doen is om je wekenlang te vermaken. Maar ook in 3 weken kun je al de veelzijdigheid van het land ontdekken.
Als je meer wil ondernemen en dus ook moet reizen, entre tickets moet betalen en iets luxer slaapt en eet komt je budget Zuid-Korea op zo'n ₩80.000 (€60) per dag.
Bezoek je Zuid Korea in de zomer, dan kun je er volop genieten van mooie stranden. Langs de gehele kust zijn er een aantal mooie stranden te vinden en ook Busan beschikt over een langgerekt strand. Verder is Jeju island een absolute must voor strandliefhebbers of je kunt de kleinere eilanden in het zuiden verkennen.
Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.
Veiligheid water en voedsel
Het water is drinkbaar maar zeer gechloreerd. In de zomer wordt aangeraden mineraalwater te drinken.
Leidingwater drinken in Zuid-Korea wordt afgeraden.
Seoul ligt op ruim 8.569 kilometer vliegafstand van Amsterdam (Schiphol). De gemiddelde vliegtijd naar deze stad is zonder overstap 10 uur en 30 minuten.
Het is een perfecte mix van oud en nieuw. Je hebt de eeuwenoude cultuur met prachtige tempels en mooie festivals en tradities maar ook de bruisende steden zoals Seoul. Zuid-Korea is een droombestemming voor vele.
Reizigers kunnen voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen zonder visum in Zuid-Korea reizen. Dit geldt niet als u lang in Zuid-Korea gaat verblijven of gaat werken. Voorwaarde voor een kort verblijf is dat u in het bezit bent van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA).
U kunt uw creditcard in Zuid-Korea redelijk gebruiken. U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft!
Winnaar van De Gouden Kraan
Het Oostenrijkse water kwam met een 7,8 als winnaar uit de bus. Het Nederlandse kraanwater eindigde met een 7,1 op de tweede plaats. De deskundige jury beoordeelde het water op verschillende aspecten, zoals smaakintensiteit, mondgevoel en afdronk.
Dit zijn de plaatsen waar je voorzichtig moet zijn met kraanwater: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Hongarije, Georgië, de Griekse eilanden, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië en Oekraïne.
Wie alvast een beetje wil oefenen kan alvast beginnen met het leren uitspreken van 'Hello'. In het Zuid-Koreaans zeg je dan 'Anyong Haseyo' en dat waardeert men enorm als je zegt. Het kan ook zijn dat ze glimlachen uit beleefdheid voor je poging dit goed uit te spreken.
– Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 19 jaar.
Er wonen zo'n 52 miljoen mensen in Zuid-Korea, waarvan bijna 10 miljoen in de hoofdstad Seoul. De helft van de Koreanen heeft zijn thuis in de zeven grote zeven metropolen ...
De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) die rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
Het overgrote deel van Zuid-Korea kent een warm landklimaat. Het centrale deel van het land, waar je de bergen vindt, kent een Dwa-klimaat, met droge winters en langs de kustgebieden in het westen en het oosten heerst het Dfa-klimaat, met neerslag gedurende het hele jaar.