Er zijn 304 calorieën in een portie Broodje zalm.
Er zitten 215 kilocalorieën in 1 moot (120 gram) zalm. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'zalm'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Maar vette vis (zalm, makreel en haring) is minstens zo goed voor de lijn. Hierin zitten góede vetten die noodzakelijk zijn voor onder andere gezonde bloedvaten, en die helpen je cholesterol laag te houden. Bovendien zit er in vette vis vitamine D en een tekort hieraan belemmert gewichtsverlies.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
Er zitten 314 kilocalorieën in 1 stuk (140 gram) broodje gezond, bruin met ham, kaas, rauwkost.
Het aantal calorieën van een boterham met kaas kan dus sterk variëren. Maar voor een enkele boterham van 90 kcal en een plakje kaas van 35 gram kom je ongeveer uit op 190 kcal. Voor een dubbele boterham met kaas zijn dit 280 kcal. En smeer je er graag 10 gram roomboter tussen, dan kom je aan een totaal van 353 kcal.
Voedingswaarde per 100g: energie 1841 kJ 438 kcal, vet 16.6g/waarvan verzadigd vet 2.7g, koolhydraten 66.2g/waarvan suikers 62.7g, voedingsvezel 2.7g, eiwit 6.0g, zout 0.06g. Droog en bij een gematigde temperatuur bewaren.
Voedingswaarde portie Zalm, gerookt
De standaardwaarden voor zalm, gerookt worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie zalm, gerookt komt overeen met 150 gram.
Een ander voordeel van carpaccio is dat het relatief weinig calorieën bevat. In 100 gram zitten ongeveer 110 calorieën, ruim 20 gram eiwit en slechts 2 gram vet, waarvan minder dan de helft verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
100 g bevat 205 calorieën.
Een wit broodje kroket bevat zo ongeveer 336 kcal. Vaak hoor je over de vergelijking met een broodje 48+ kaas, dat gezonder voelt maar als het rijk belegd is ook de 300 calorieën kan aantikken. Bovendien bevat een kroket minder verzadigde vetten dan kaas en zit er een aardige hoeveelheid ijzer in.
De AH bruine pistolets bevatten met 240 kcal per 100 gram de minste calorieën. De AH Kampioentjes en AH Liefde & Passie Volkoren broodjes volgen op de voet met 250 kcal per 100 gram. De overige afbakbroodjes bevatten tussen de 255 en 275 kcal.
Vetten (gram)
De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten. Een echte calorieënbom is de kapsalon met 1272 kilocalorieën.
Gezond broodbeleg
Halvarine of margarine uit een kuipje op elke boterham. Zuivelproducten: 20+ en 30+ kaas, hüttenkäse, zuivelspread, mozzarella, zachte geitenkaas. Ei. Noten en notenpasta en pindakaas met 100% pinda's of noten, zonder toegevoegd zout of suiker.
Om 500 kcal te verbranden moet iemand, van 57 kg, een uur lang roeien of 2 uur wandelen. Weeg je zwaarder, dan kost zo'n activiteit ook meer energie. Je zal dus met eenzelfde activiteit toch iets meer calorieën verbranden.
Volgens het Voedingscentrum verbrand je ongeveer 0,9 kilocalorieën per kilo per uur. Hieronder zie je hoe veel calorieën jij tijdens je slaap verbrandt als je 8 uur slaapt. Iemand die 70 kilo weegt en 8 uur slaapt, verbrandt dus zo'n 500 calorieën.
Maar net als bij een dieet van 1200 kcal is het doel van een 1500 kcal-dieet minder calorieën binnen te krijgen dan je normaal zou doen. Voor de meeste mensen komt 1500 kcal overeen met het verbranden van ongeveer 500 minder calorieën dan je normaal op een dag zou verbranden.
Magere vis is meestal witte vis, zoals kabeljauw, schelvis, rog, victoriabaars, schol, heilbot, heek en tilapia. Deze zitten vol proteïne en bevatten weinig vet en calorieën.
Er kleven effectief enkele risico's aan het eten van vis in het algemeen en zalm in het bijzonder. Zo is vis een belangrijke bron van kwik, dioxines en PCB's. Door milieuverontreiniging kunnen er schadelijke stoffen voorkomen in vis. Het gaat vooral om zware metalen (kwik), dioxines, PCB's en pesticiden.