Over het algemeen wordt een minimum van 6 exemplaren van elk stuk servies aangeraden. Maar het kan ook veel verder oplopen. Kijk naar de samenstelling van je gezin, maar ook naar jouw levensstijl. Ben jij een foodie die graag gasten ontvangt?
Een servies bestaat meestal uit: borden, soepborden of kommen, serveerschalen, gebaksbordjes, kopjes (met schoteltjes) en mokken. Over het algemeen is het aan te raden om uit te gaan van een minimum van 6 stuks van ieder type servies.Voor grote gezinnen kan dat oplopen tot wel 10 of 12 stuks.
Voor een eenpersoonshuishouden is een 16-delige set vaak meer dan voldoende. Ben je met z'n tweeën of meer, dan is een het handig om van alles 6 stuks te hebben. Zoek je servies voor 6 of 8 personen?
Dessert borden kenmerken zich door hun formaat. Zo rond de 20 cm in doorsnee is een ideale grootte voor een dessert bord.
Als algemene richtlijn kun je ervan uitgaan dat je per persoon één gebaksbordje nodig hebt.
De gebaksbordjes zijn er in verschillende groottes. Zo vind je in ons aanbod een gebaksbord ø17 cm, maar ook ø12 cm, ø15 cm, ø18 cm. Gebaksbordjes kopen doe je dus gewoon bij Blokker!
Voorgerecht/Dessert Bord 28Cm.
Als we over prijzen praten dan zijn in het algemeen de porseleinen borden het duurste gevolgd door aardewerk dan keramiek en als laatste glazen borden, glazen borden zijn dus het goedkoopste en dat is op zich wel bijzonder aangezien ze het sterkste zijn.
Wil je een servies (borden) voor elke dag, dat lang meegaat, dan is porselein aangeraden. Voor tasjes, kommetjes, borden die je nu en dan boven haalt is aardewerk voldoende kwalitatief. Voor gebruik in horeca is porselein altijd aangeraden.
Vooral materialen zoals bamboe, hout, aardewerk en keramiek zijn populair en zijn goed met elkaar te combineren. Servies van handgemaakt keramiek is uniek en door de imperfecties erg bijzonder om te hebben. Door te kiezen voor lichte aardetinten creëer je een rustige en frisse uitstraling op tafel.
Keramisch (aardewerk) servies
Aardewerk heeft een natuurlijke en verfijnde uitstraling. Door een glazuurlaag wordt het aardewerk steviger wat het weer minder gevoelig maakt voor krassen.
Diepe borden zijn heel handig om een mooie salade of een pasta in te serveren.Maar denk ook aan een maaltijdsoep! Ze zijn vaak groter dan kommen en toch ondiep, maar dieper dan een schaal.
Borden zone met beperkte parkeertijd
Dit bord geeft het begin en einde aan van een zone met beperkte parkeertijd. Zo een zone wordt ook blauwe zone genoemd.
Altijd de juiste maat stoepbord
Een reclamebord bestaat doorgaans uit de volgende formaten: Stoepbord A0 (840x1188 mm)Stoepbord A1 (594x840 mm)Stoepbord 50x70 cm.
Er zijn zes hoofdcategorieën waarin verkeerborden worden opgedeeld: gevaarsborden (A), voorrangsborden (B), verbodsborden (C), gebodsborden (D), parkeren-en stilstaan borden (E) en aanwijzingsborden (F). Hiernaast zijn er ook nog onderborden (G), zoneborden (H), diversen (I), toerisme (J) en symbolen (K).
Hoe bouw je een menu op? De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht. Natuurlijk maak je niet iedere dag een 8-gangenmenu, maar dit is de volgorde als je alle gerechten zou serveren.
Bij de klassieke Franse benadering van een diner met zes gangen wordt over het algemeen gestart met een koud voorgerecht, bijvoorbeeld een salade, gerookte zalm of paté. Daarna volgen soep, een warm voorgerecht (vis), het hoofdgerecht (meestal vlees of gevogelte), een kaasplateau en tot slot een zoet nagerecht.
Hoogte verkeersbord
Binnen bebouwde kom: de hoogte van het bord ten opzichte van het wegdek moet minimaal 2,2 meter zijn. Bij een verkeerseiland, buiten een pad of trottoir mag dit minder zijn. Buiten bebouwde kom: de hoogte van het bord ten opzichte van het wegdek moet minimaal 1,2 meter zijn.
Hoe groot moet het taartplateau zijn? Het is het best om een taartplateau te kiezen dat net zo groot – of een stukje groter – is als de onderste laag van de bruidstaart.
Een bord (ook wel: schotel of talloor) is stuk serviesgoed dat bij een maaltijd als onderlegger dient voor het voedsel. De meest gebruikelijke borden zijn van porselein, geglazuurd keramiek, maar er bestaan ook borden uit tin, kunststof, hout en gehard glas.