Een docent moet binnen 10 werkdagen een toets nakijken en de uitslag bekend maken. Ook moet een docent altijd de gelegenheid geven de toets in te zien met de opgaven. Hij mag wel zelf bepalen of je de toets en de gemaakte opdrachten mee naar huis mag nemen.
Artikel 5.5 Als een leraar, (zonder dit van te voren te hebben aangegeven), meer dan 10 minuten te laat is, vervalt deze les, mits dit door de klassenvertegenwoordiger gemeld wordt bij de SL of coördinator leerling-zaken.
In het Onderwijs- en Examenregeling (OER) staat alleen dat het resultaat van een tentamen uiterlijk vijftien werkdagen na de afname- of inleverdatum bekend wordt gemaakt.
Wanneer je meer dan 30 minuten te laat aankomt, dan moet je je wat grotere zorgen maken. Na meer dan dertig minuten wordt de deur officieel gesloten en mag je niet meer toegelaten worden tot de zaal om het eindexamen te maken. Te laat komen heet in dit geval verhindering.
Voor verwerken van toetsresultaten staat 10 werkdagen, voor toetsen met open vragen 15 werkdagen en voor de Voortgangstoets (VGT) 25 dagen.
Als uw kind tussen 5 en 16 jaar is, moet het naar school. Alleen in bijzondere situaties kunt u vrijstelling krijgen van de leerplicht, bijvoorbeeld bij ziekte of een begrafenis. Dit vraagt u aan de schooldirecteur of de leerplichtambtenaar.
wisten jullie dat nablijven. per 1 oktober illegaal wordt. in 1 kinderrechtenverdrag is namelijk 1 tekst opgenomen. waarin staat dat kinderen niet meer mogen nablijven.
Een klacht over een school in het basisonderwijs, voortgezet of speciaal onderwijs dient u eerst in bij de leerkracht of docent van uw kind. Of bij de schoolleiding. U kunt ook terecht bij het schoolbestuur of de klachtencommissie van de school.
Een leraar mag niet schreeuwen tegen een kind, en ook mag een leraar een kind niet slaan of uitschelden. Landen moeten elkaar helpen om te zorgen dat ieder kind naar school kan.
Een beoordelingsgesprek leidt altijd tot een resultaat (voldoende / onvoldoende / geen resultaat (GR)). Het cijfer wordt direct na vaststelling mondeling verstrekt aan de student.
Op grond van artikel 7.13 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) is elke opleiding of groep van opleidingen verplicht om voor hun opleiding(en) een Onderwijs- en examenregeling (OER) vast te stellen.
Als jij met een geldige reden afwezig bent bij je examen, dan kan jouw school een inhaalmoment voor je aanvragen bij de Inspectie voor het Onderwijs. Als dit toegekend wordt, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk in het tweede tijdvak zijn. Als het nodig is, dan kan de herkansing ook nog plaatsvinden in het derde tijdvak.
Verwijtbaarheid is als de ouders niets of niet genoeg doen om het verzuim te stoppen. Bij verwijtbaarheid zijn de ouders of verzorgers wettelijk strafbaar. Een leerling van twaalf jaar of ouder kan ook zelf strafbaar zijn. De leerplichtambtenaar kan een proces-verbaal opmaken.
Zo is het niet toegestaan dat een school haar leerlingen algemeen verbiedt om naar het toilet te gaan tijdens de lesuren. Een leerling moet altijd de mogelijkheid hebben om naar het toilet te gaan, ook tijdens de lesuren wanneer uw toiletbezoek niet kan wachten tot de pauze.
Urennorm basisonderwijs
Over 8 schooljaren is dit minimaal 7.520 uur. De overgebleven 240 uur mogen scholen zelf verdelen over de onderbouw en de bovenbouw. Er is geen wettelijk maximum aan het aantal uren onderwijs per dag.
Als het door jou gemaakte examen echt kwijt is zul je toch opnieuw moeten aantonen dat je het vak 'meester' bent. In zo'n geval moet je wel een klacht indienen bij de examencommissie van je school.
“De surveillant verzamelt alle tentamens nadat ze zijn gemaakt en brengt ze dan naar het academiebureau. Daar liggen ze in een gesloten kast, tot de docent die de tentamens moet nakijken ze komt ophalen.” De enige stap waarbij niet getekend wordt, is als de docent de tentamens ophaalt bij het academiebureau.
Een leerling gaat over als wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:Hij/zij heeft geen tekorten bij de kernvakken en maximaal 3 tekorten bij de andere vakken. Het gemiddelde over alle vakken is 6,0 of hoger. Hij/zij heeft 1 tekort bij de kernvakken en maximaal 2 tekorten bij de andere vakken.
Groep 3 begint namelijk weer van voor af aan met woordjes lezen en die basis hebben kinderen vaak wel onder de knie. Het stapje daarna van zinnen lezen en het leren rekenen zit ook in de groep 4 lesstof. Waardoor dat een 'ideaal' schooljaar is om te doubleren.
Er bestaat geen maximum aantal toetsen dat toegestaan is op een dag.