Vijf jaar nadat je kredietaanbieder laat weten dat jullie de kredietovereenkomst beëindigen, verwijderen we je registratie. We bewaren je gegevens 5 jaar omdat de ervaring leert dat mensen met betaalproblemen vaak opnieuw in de problemen komen.
Als je je registratie wilt laten aanpassen, neem dan contact op met je kredietaanbieder. De kredietaanbieder kan die aanpassen als er iets niet klopt. De kredietaanbieder heeft jouw financiële en persoonlijke gegevens en kan jouw registratie goed beoordelen. BKR heeft deze gegevens niet.
Het verwijderen van een BKR-registratie is in principe gratis. Dat is eigenlijk wel zo met iedere vorm van dienstverlening. Zo kunt u ook zelfstandig uw auto repareren of een letselschadezaak behandelen.
In principe blijven zowel positieve als negatieve registraties vijf jaar lang, nadat het krediet volledig is ingelost, geregistreerd. Heeft u een code A waarna een code H is gemeld, dan blijft de codering vijf jaar lang na de datum van de code H zichtbaar.
De BKR-registratie is met het dichten van de betalingsachterstand dan ook nog niet afgekocht. Sterker nog: voor toekomstige kredietverstrekkers blijft zelfs nadat u de volledige lening heeft terugbetaald, nog zichtbaar dat u een achterstand had opgelopen.
Ook een codering op een roodstand op jouw betaalrekening wordt zwaarder aangemerkt. Een A4 codering is de zwaarste codering. Er is geen bank in Nederland die een klant accepteert met een A4 codering. Zelfs met een acceptabele plausibele verklaring is dit onmogelijk.
Met een negatieve BKR-registratie, krijg je bij de meeste geldverstrekkers geen hypotheek. Probeer eerst je betalingsachterstand weg te werken. Na aflossing van een lening blijft jouw kredietregistratie nog 5 jaar staan. Deze informatie zal een hypotheekverstrekker meenemen bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag.
Waarom blijft BKR-registratie zolang staan? De BKR-registratie blijft dus vijf jaar nadat je een lening hebt afbetaald staan. De reden dat de BKR-registratie zolang zichtbaar blijft, is om jou te beschermen tegen verdere financiële problemen. Voor banken en kredietverstrekkers is het tegelijkertijd een goede toetsing.
Atlantis Financiers werkt met een kredietverzekeraar, hierdoor kunnen zij eveneens scherpere rentes en looptijden aanbieden dan de reguliere geldverstrekker. Ondanks dat er geen BKR toetsing plaatsvindt, werken zij met andere 'tools' om uw financiële positie te bekijken.
Het is niet mogelijk een reguliere creditcard te krijgen als u een negatieve BKR-notering heeft. Dit kan bij geen enkele Nederlandse creditcardaanbieder. Elke Nederlandse aanbieder van creditcards moet een BKR-toets doen bij de aanvraag van een creditcard.
Je kunt een hypotheek afsluiten als je (BKR-geregistreerde) schulden hebt. Maar schulden en andere financiële verplichtingen hebben invloed op je hypotheek. Een hypotheekverstrekker houdt rekening met deze kosten, zodat je een hypotheek krijgt die bij je financiële situatie past.
De A3 codering is geplaatst omdat je een achterstand hebt gehad bij de bank en er een deel van de schuld is afgeboekt op een lening, roodstand, verzendhuiskrediet, creditcard, lease of een hypotheek.
Een A4 codering betekent dat de kredietverstrekker u na uw achterstand niet meer heeft kunnen bereiken. Een code A betekent dat er sprake is of is geweest van een achterstand in de betalingen van uw krediet.
De A in een A2 codering staat voor Achterstandsmelding. Een als Achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet.
Of u wilt snel 1000 euro lenen om een nieuwe koelkast of vaatwasser te kopen? Saldodipje is op dit moment de enige aanbieder van een 1000 euro lening. Bij deze aanbieder kunt u eenvoudig én met spoed 1000 euro lenen zonder bkr. Het geld staat vaak binnen 24 uur al op uw rekening.
Ook 2000 euro lenen zonder BKR toetsing is mogelijk, en wel bij onze aanbieder Saldodipje.nl. Je kan zelfs tot 2500 euro bij hen lenen. Ontvang het leenbedrag ook lekker snel! Saldodipje.nl biedt persoonlijke leningen aan die je kan aflossen vanaf 30 dagen tot maximaal vier maanden.
Een relatief klein bedrag als 5000 euro kunt u vaak gemakkelijk online lenen tegen een hoge rente. Soms is deze rente zelfs zo hoog dat het voordeliger is om een hoger bedrag te lenen door bijvoorbeeld uw bestaande lening over te sluiten. Let wel op dat u niet meer leent dan nodig.
Een BKR A3-codering verwijderen
Zo kan het een mogelijkheid zijn de BKR-codering af te kopen. Bijvoorbeeld door met de kredietverstrekker overeen te komen dat het kwijtgescholden bedrag alsnog wordt voldaan, in ruil voor het intrekken van de codering.
Heeft een telefoonabonnement invloed op je hypotheek? Ja, een telefoonabonnement heeft zeker invloed op je hypotheek. Tenminste, als je bij het abonnement ook een telefoon aanschaft die je maandelijks gaat afbetalen en waarvan het totale af te betalen bedrag hoger is dan 250 euro.
Sinds 1 mei 2017 word je geregistreerd bij het BKR als je een mobiele telefoon abonnement afsluit boven de € 250,-. De registratie geldt alleen voor de afbetaling van je toestel, niet voor maandelijkse kosten zoals bellen en internetten.
Een A1 codering betekent dat er een betalingsregeling met de kredietverstrekker is getroffen, nadat er een betalingsachterstand is ontstaan. Een code A betekent dat er sprake is of is geweest van een achterstand in de betalingen van uw krediet.
Bij een positieve BKR-registratie gaat een lening wel mee in de toetsing voor de maximale hypotheek; het kan zijn dat je door de geregistreerde lening minder hypotheek kunt krijgen. Ook als je een negatieve BKR-registratie hebt, is het afsluiten van een hypotheek vaak mogelijk.
Bij aan A3-codering of een A4-codering is het verkrijgen van een hypotheek niet mogelijk. De enige mogelijkheid die je dan hebt is het aanvechten van de codering.
Een codering 3 wil zeggen dat er een bedrag van 250 euro of meer is kwijtgescholden. Dit is een van de zwaarste coderingen die iemand kan hebben en belemmert vrijwel altijd in het verkrijgen van een lening of hypotheek.
Na het inloggen in het systeem krijgt u direct inzicht in uw krediethistorie inclusief de bijzonderheidscoderingen. Indien u bij een krediet geen bijzonderheidscoderingen ziet staan, dan heeft u een positieve BKR registratie. Staan er wel bijzonderheidscoderingen, dan is er sprake van een negatieve BKR registratie.