Hoe ziet een spoor 2 traject eruit?

In het Spoor 2-traject stellen we allereerst een actieplan op samen met de werknemer. Hierin bepalen wij de stappen die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op work2work.net

Hoe verloopt tweede spoor?

Re-integratie 2e spoor bij ziekte houdt in dat een langdurig zieke werknemer zich met hulp van de werkgever, richt op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Het 2e spoor volgt op het 1e spoor, waarin de mogelijkheden voor terugkeer binnen de eigen organisatie worden onderzocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enroutebv.nl

Waar moet een 2e spoor traject aan voldoen?

Volgens het UWV moet een re-integratie tweede spoor traject bestaan “uit een logisch samenhangende reeks van elkaar opvolgende, flankerende en/of overlappende activiteiten, die de afstand tussen het persoonsprofiel en het zoekprofiel van de werknemer zo snel en zo veel mogelijk opheft of verkleint”.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rondomwerk.nl

Hoeveel sollicitaties in spoor 2?

Een werknemer met een eenzijdig opleidings- en arbeidsverleden valt uit en door een arbeidsdeskundige wordt na verloop van tijd geadviseerd om naast spoor 1 ook re-integratie inspanningen in spoor 2 op te starten. Er volgt een intensief begeleidingstraject, maar dit leidt uiteindelijk maar tot 3 sollicitaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op adee.nl

Hoe lang duurt het 2e spoor?

Meestal bestrijkt een re-integratie 2 spoor traject een periode van minimaal 6 maanden en maximaal 12 maanden. De uiteindelijk duur van 2e spoor is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd en perspectieven van de re-integratiekandidaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reintegratiekiezen.nl

Optios Spoor 2 begeleiding

39 gerelateerde vragen gevonden

Kun je het 2e spoor weigeren in je werk?

Mag ik een 2e spoor traject weigeren? Nee, medewerking door de werknemer aan het tweede spoor is verplicht op basis van de Wet verbetering poortwachter. Bij weigering of onvoldoende inspanning moet de werkgever het loon stopzetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op riforce.nl

Wat als je in het tweede spoor geen baan vind?

U kunt na twee jaar, of 104 weken, uw werkgever vragen om uw loon wat langer door te betalen als tweede spoor niet lukt. Dan wacht u nog even met het aanvragen van een WIA-uitkering. In deze tijd werkt u samen verder om te re-integreren. U vult dan samen een formulier Aanvraag verlenging loondoorbetaling WIA in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goingconcern.nl

Wie betaalt loon tweede spoor?

De werknemer kan evengoed rechtstreeks in dienst treden. De (eerste) werkgever blijft verantwoordelijk voor de loonbetaling ongeacht de vraag of de werknemer het werk bij de nieuwe werkgever verricht of niet, en ongeacht hoeveel zij van de nieuwe werkgever aan vergoeding ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veerkrachtig.nl

Wie bepaalt tweede spoor?

Het tweede spoortraject komt in beeld wanneer het vinden of organiseren van passend werk niet mogelijk bij je huidige werkgever. De bedrijfsarts of arbeidskundige legt deze bevinding op zijn vroegst in de 8e week of uiterlijk in de 52ste week van je arbeidsongeschiktheid vast in een verklaring.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Wie is verantwoordelijk voor spoor 2?

Zowel werkgever als medewerker zijn verantwoordelijk. Werkgever is verantwoordelijk voor verloop, monitoring en begeleiding van het re-integratieproces. En als medewerker ben je verantwoordelijk voor het leveren van inspanning gedurende het re-integratieproces.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op optios.nl

Welke plicht heeft de werkgever als de werknemer na 6 weken nog ziek is?

Verplichtingen werkgever bij een ziekmelding

Is uw werknemer zes weken of langer ziek? Dan schrijft u samen een Plan van aanpak. Hierin staat wat u en uw werknemer gaan doen om de werknemer weer aan het werk te krijgen. Basis voor het Plan van aanpak is de Probleemanalyse die u ontvangt van uw (bedrijfs)arts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboned.nl

Hoe lang is een werkgever verantwoordelijk voor een zieke werknemer?

Eigen risico dragen voor een WGA-uitkering duurt maximaal 10 jaar. Daarna neemt UWV de verantwoordelijkheid voor de uitkering van uw (ex-)werknemer van u over. Ook worden wij verantwoordelijk voor de re-integratie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat gebeurt er na arbeidsdeskundig onderzoek?

- Oordeel bedrijfsarts. De huidige werkplek wordt beoordeeld. De arbeidsdeskundige zal na het onderzoek een advies geven over de mogelijkheden binnen het 1e en 2e spoor. De resultaten worden vastgelegd in een rapportage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poortwachtersloket.nl

Hoe lang duurt het voor je een arbeidsdeskundig onderzoek krijgt?

Het arbeidsdeskundig onderzoek heeft een doorlooptijd van 15 werkdagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arbeidsdeskundig-onderzoek.nu

Wat kost een tweede spoor traject?

De kosten voor een re-integratietraject 2e spoor hangen af van de duur, intensiteit en de module van het traject. Afhankelijk van deze factoren liggen de kosten van een 2e spoor traject uitgevoerd door een re-integratiebureau grofweg tussen de 2.000 en 5.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reintegratiekiezen.nl

Is tweede spoor verplicht?

Re-integratie 2e spoor is wettelijke verplichting

Het inzetten van een 2e spoortraject is een wettelijke verplichting voor de werkgever. Tweede spoor wordt op zijn vroegst na de 8e week en en op zijn laatst in de 52e week van de arbeidsongeschiktheid ingezet. Dat is 6 weken na de eerstejaarsevaluatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reintegratiekiezen.nl

Hoe voorbereiden op arbeidsdeskundig onderzoek?

U kunt zich voorbereiden op het arbeidsdeskundig onderzoek door u zelf de volgende vragen te stellen:
  1. Wat is het grootste probleem in mijn huidige werk? ...
  2. Zijn er andere zaken die ook opgelost moeten worden?
  3. Welk ander werk bij het bedrijf zou ik ook kunnen doen?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jaapvanderzwan.nl

Hoe vaak moet je naar de bedrijfsarts?

U heeft minstens 1 keer in de 6 weken een gesprek met uw werkgever. Samen kijken jullie of het u lukt om het plan te volgen. Als dat niet lukt, kijken jullie waardoor dat komt. U en uw werkgever vertellen de bedrijfsarts steeds hoe het werken gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe opbouwen na burn out?

weer aan de slag na een burn-out
  1. bouw een comfortabel ritme op. Stap niet gelijk terug in het ritme dat je had voor je burn-out, maar begin geleidelijk weer met het oppakken van je werkzaamheden. ...
  2. doe één ding tegelijk. ...
  3. vermijd perfectionisme. ...
  4. geef je grenzen aan. ...
  5. stort je op een nieuwe hobby. ...
  6. durf verder te kijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Hoeveel transitievergoeding heb ik recht op?

De hoogte van de transitievergoeding die uw werkgever betaalt bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: uw maandsalaris en de duur van het dienstverband. De vergoeding is per 1 januari 2022 maximaal € 86.000 bruto. Of, als uw jaarsalaris hoger is dan € 86.000, maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kun je solliciteren als je ziek bent?

Je hoeft bij een sollicitatie niet te zeggen dat je ziek bent. Je bent alleen verplicht om ziektes en beperkingen te melden, waarvan je verwacht dat je hierdoor niet goed je werk kunt doen in je nieuwe functie. Bij sommige beroepen is een medische keuring verplicht, omdat het onderdeel is van de sollicitatieprocedure.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Wat moet een werkgever doen als een werknemer na ziekte niet terug kan keren in zijn oude functie?

Lukt het niet om de werknemer terug te laten keren in zijn oude functie, dan moet de werkgever hem passend werk aanbieden binnen het bedrijf, bijvoorbeeld werken in deeltijd of met een aangepast takenpakket. In het uiterste geval kan de werkgever hem een andere functie aanbieden of een baan bij een andere werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wat als er geen passend werk is?

Een werkgever moet er alles aan doen om aangepast werk te vinden, tijdens of na een ziekte. Als dit niet lukt binnen het eigen bedrijf, dan bestaat de verplichting voor de werkgever om bij een ander bedrijf naar passend werk te zoeken. Eventueel met behulp van de arbodienst of een re-integratiebedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wat wordt verstaan onder passend werk?

Passend werk is werk dat past bij wat u kunt en weet. Wat voor u passend werk is, hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld van uw gezondheid, wat voor werk u eerder heeft gedaan, hoelang u ziek bent en hoever u bent met uw re-integratie op dat moment.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Kun je je baan opzeggen als je in de ziektewet zit?

Je mag op zoek gaan naar een andere baan als je ziek bent, en je mag ook ziek uit dienst. Meestal zal een werkgever je beter melden als je uit dienst gaat. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn, maar daar valt over te onderhandelen met je werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkhoezithet.nl

Populaire vragen