Een hotspot ziet eruit als een rode, natte plek die zich snel uitbreidt en jeuk veroorzaakt. De hond gaat krabben, likken en bijten, en soms zal de hond piepen van pijn.
Symptomen van een hotspot bij honden.
Over het algemeen is een hotspot bij een hond eenvoudig te herkennen. Er ontstaan kale plekken in de vacht die gepaard gaan met een vuurrode kleur en er komt vocht (een gelige etter) uit. Maar als het gaat om een diepere hotspot is het toch wat moeilijker om de plek te herkennen.
Een hotspot is een vervelende, pijnlijke aandoening die niet vanzelf over gaat. Daarom is het belangrijk een hotspot bij de hond snel te laten behandelen door een dierenarts. Deze kan de wond ontsmetten, de juiste zalf of crème toedienen en eventueel iets tegen de jeuk geven.
Een hotspot is een rode, vochtige, jeukende plek die vrij plotseling ontstaat en snel erger wordt doordat de hond er heftig aan krabt en bijt. Hotspots zitten meestal op het achterste deel van de rug, de achterpoten en bij de oren, maar ze kunnen overal op de hond voorkomen.
Een hotspot bij honden ontstaat door de hond zelf. Als de hond een klein wondje heeft of jeuk, bijvoorbeeld na een vlooienbeet, dan gaat zij steeds likken en bijten op die bepaalde plek. Door het likken en bijten gaat het wondje van kwaad tot erger. De wond wordt groter en de hond krijgt meer jeuk.
Wanneer je er zeker van bent dat de rode plek op de huid van je hond geen insectenbeet of een andersoortig jeukend bultje is dat binnen enkele dagen vanzelf verdwijnt, dan kan de dierenarts op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak en overgaan op een behandelplan.
Een hotspot bij een hond moet je niet zelf behandelen. Door de plek met een zalfje of vaseline te behandelen, kan de hotspot alleen maar meer gaan irriteren. Een bezoekje aan de dierenarts is daarom zeer aan te raden. Een deskundig advies van een dierenarts kan voorkomen dat een hotspot zich verder ontwikkelt.
Bij een heftige hotspot kan een corticosteroïd houdende zalf of lotion prettig zijn. Eventueel kan uw hond een middel krijgen tegen de jeuk.
Infectie kan je herkennen door de aanwezigheid van pus (groen-gele uitvloei) en de stinkende geur. Wanneer er in dit stadium niet snel gehandeld wordt kan een hotspot gevaarlijk worden. Het dier zal algemeen ziek worden: er ontstaat koorts, het dier wordt sloom en zal slecht/niet meer willen eten.
Met een hotspot creëer je de mogelijkheid om wifi, oftewel draadloos internet, aan te bieden via jouw telefoon. Deze manier van internetten wordt ook wel tetheren of tethering genoemd. Het is handig als er even geen snel of veilig internet in de buurt is of als je bijvoorbeeld op vakantie bent.
Een hotspot zal bloeden, warm en pijnlijk zijn en flink etteren. De korst die ontstaat jeukt ook, waardoor de hond eigenlijk in een vicieuze cirkel is beland.
Beschermende Shirts. Een veel gebruikt product om te voorkomen dat je hond aan een wond kan likken, bijten of krabben is een beschermend shirt. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. We zullen ze allemaal de revue laten passeren.
1 á 2 maal daags aanbrengen op de huid. Bij geïrriteerde huid goed inmasseren. Kan zo nodig worden afgedekt met een pleister of een verbandgaasje.
Breng de zalf ruim aan op de wond, doe dit elke dag. Gaat het om jeuk en huidirritatie, smeer de zalf dan goed in. Een klein wondje hoeft niet afgedekt te worden. Gaat het om een grotere wond, dek deze dan af met een gaasje.
Als je hond jeuk heeft is het advies om te zorgen dat hij of zij voldoende Omega 3 vetzuren binnenkrijgt. Naast allerlei andere goede eigenschappen, werken Omega 3 vetzuren ontstekingsremmend en hebben zij een positieve invloed op de huid en de vacht. Er bestaan veel hondenbrokken met een hoog Omega 3 percentage.
OF: Druk op Apps > Instellingen > Verbindingen > Tethering en draagbare hotspots/Tethering en Mobiele hotspots > Mobiele hotspots. 2 Schakel hier Draagbare/Mobiele Wi-Fi hotspot in. 3 Stel eventueel een wachtwoord en netwerknaam in.
Een hot spot is niet erg gevaarlijk, maar wel heel vervelend voor uw hond en zal niet vanzelf weg gaan.
Je dierenarts kan een geschikt, licht verteerbaar dieet aanbevelen voor honden met een gevoelige maag. Maaginfecties zijn een algemene oorzaak van braken bij honden. Vaak gaan ze gepaard met diarree. Met een licht verteerbaar dieet en voldoende water kan je hond vaak binnen een aantal dagen weer beter zijn.
Droge neus bij je hond behandelen
Geschikte producten zijn bijvoorbeeld vaseline, uierzalf en goudsbloem/amandelolie.
Met honingzalf kan je een hond goed behandelen als hij een hotspot heeft. Door de honing kan de wond genezen.De antibacteriële werking kan ervoor zorgen dat de plek niet meer geïnfecteerd raakt en daarnaast heeft honing een verzachtend en herstellend vermogen.
Kenmerken van een geïnfecteerde wond zijn roodheid, zwelling en pijn, eventueel met pus gepaard. Oorzaken kunnen zijn: vuil, voorwerpen in de wond als glas of hout, overmatig likken. Laat de wond door een dierenarts beoordelen en behandelen!
Colloïdaal Zilver bij verwondingen
Je kunt de wond van je hond na het uitspoelen met water goed reinigen en desinfecteren met Colloïdaal Zilver. Zilver heeft een ontstekingsremmende, antibacteriële en antivirale werking en kan daardoor goed helpen om de kans op infecties te verminderen.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
Het kan om een hormonale afwijking gaan, zoals een traag werkende schildklier of een geslachtshormonale oorzaak als gevolg van een testikeltumor. Maar ook een parasiet, een bacteriële infectie, een allergie of zelfs stress kan voor kaalheid zorgen.