In China worden andere letters gebruikt dan de letters van de Nederlandse taal, de Chinese taal bestaat uit veel verschillende tekens. Er zijn in de loop der tijd zo'n 56.000 unieke Chinese tekens (Hanzi) ontdekt. Maar een goed opgeleide Chinees kent er gemiddeld maar zo'n 7000.
De gemiddelde Chinees kent ongeveer 4.000 karakters, 6.000 karakters wordt gezien als het minimum voor een universitaire opleiding, hoog opgeleide Chinezen kennen er ongeveer 7.000 tot 10.000.
Een Chinees karakter is geschreven in een denkbeeldig vierkant. Als het teken is samengesteld uit verschillende radicaal , wat bijna altijd het geval is het niet noodzakelijk dat de resten te ver van elkaar maar vallen in dezelfde vierkant , anders worden ze beschouwd als verschillende karakters.
In tegenstelling tot veel andere talen, heeft het Chinees geen alfabet en wordt het niet geschreven als een reeks letters. In plaats daarvan bestaat het uit een reeks tekens die een klank en een betekenis hebben. Geschiedkundigen hebben antieke Chinese geschriften gevonden die meer dan 3000 jaar oud zijn.
Chinees wordt sinds het midden van de twintigste eeuw meestal van links naar rechts en van boven naar onder geschreven. De karakters worden dus in horizontale rijen geschreven, waarbij men bovenaan het blad begint - net zoals dit in - bijvoorbeeld - het Nederlands het geval is.
China: 中国, Zhong guo.
Het kanji (漢字) is een van de drie Japanse schriften en betekent "schrifttekens van Han". Het is overgenomen van de Chinese tekens, hànzi 漢字, toen de Chinese taal en cultuur voor een groot deel overgenomen werden door Japan. Een teken in het kanji wordt ook kanji genoemd.
Nǐ hǎo (你好) is het Mandarijnse woord voor 'hallo'. Letterlijk vertaald betekent het 'jij goed', maar het is geen vraag, tenzij het 'vraagwoord' ma (吗 / 吗) wordt toegevoegd aan het einde.
Chinese karakters, ook wel hanzi genoemd, behoren tot een van de oudste schriften die nog steeds gebruikt worden. De oudste Chinese karakters die bewaard gebleven zijn, stammen uit de tijd van Shang-dynastie, 1500-1200 v. Chr. Sindsdien heeft het schrift zich ontwikkeld tot de vorm die we nu kennen.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
Het meest gesproken Mandarijnse dialect is het Standaardmandarijn, dat ook op scholen onderwezen wordt. Vaak wordt het Mandarijn ook gewoon Chinees genoemd. Toch bestaat er geen taal als 'het Chinees', daar dit een verzamelnaam is voor 14 talen.
Complexiteit van het schrift
Er zijn in de loop der tijd zo'n 56.000 unieke Hanzi-tekens geïdentificeerd, maar een goed opgeleide, belezen Chinees kent er gemiddeld maar zo'n 7000. Om een Chinese krant te kunnen lezen dient men ongeveer 3000 karakters te kennen.
Om de krant te kunnen lezen moet je er zo'n vierduizend kennen, en een geletterde Chinees beheerst er zo'n tienduizend.
你好 – Nǐ hǎo.
(你好!) Goedemorgen! — Zǎoshàng hǎo! (早上好!)
Tegenwoordig worden Hiragana en Katakana nog steeds gebruikt, naast Kanji, als de drie alfabetten van de Japanse taal. Kanji gebruikt volledig de Chinese karakters. Overigens betekent dit alles niet dat Chinezen Japans kunnen lezen of andersom.
Het beste antwoord. Dat is Chinees. Het Japans bestaat namelijk uit Chinees plús nog een heleboel (precies aantal is me ontschoten) karakters.
Het Chinese schrift is tweeduizend jaar ouder dan tot nu toe werd aangenomen. Dat hebben Chinese archeologen gezegd. Volgens hen zijn de inscripties die zijn aangetroffen op een stuk aardewerk van 4800 jaar oud, Chinese karakters, en daarmee de oudste lettertekens die tot nu toe zijn gevonden.
De Chinese interpunctie gebruikt een reeks leestekens die verschillen van de Europese talen. Chinese interpunctie is een integraal onderdeel van het Chinese schrift op geworden XX ste eeuw.
Het Chinees (Chinees: 汉语; Hànyǔ of 中文; Zhōngwén) is een familie van verwante talen, de Chinese talen, die als officiële talen worden gesproken in de Volksrepubliek China, Singapore en Taiwan. Het Mandarijn is de bekendste en meest gesproken van deze talen.
Mandarijn is de officiële taal in China en wordt door het overgrote deel van de bevolking gesproken. Daarnaast zijn er nog 12 andere Chinese talen (waaronder Cantonees). De meeste Chinezen spreken geen andere taal.
De meeste studenten die ik ken en begonnen met boek 1 zijn, hebben B2 niveau in 1-1.5 jaar bereikt. En echt professioneel Chinees in 2-2.5 jaar. Ik moet er wel bij zeggen dat ze continu bezig waren (en zijn) met Chinees leren.