Een badmuts opdoen met hulp. Doe je haar naar achteren. Als je langer haar hebt, gebruik dan een haarbandje om je haar naar achteren te doen en vast te zetten in een paardenstaart of knotje. De badmuts kan je haar verplaatsen, dus zorg ervoor dat je haar strak en hoog is vastgebonden.
De badmuts moet ongeveer de helft van je oren bedekken. Tip: wedstrijdzwemmers zetten eerst hun zwembril op en daarna hun badmuts om de weerstand nog verder te verminderen en de zwembril stevig vast te zetten, maar je kunt de zwembril ook over de badmuts heen dragen. Kies wat je zelf het meest comfortabel vindt.
Een badmuts is een muts voor op je hoofd voor bij het zwemmen, douchen of bij het baden. Je hebt ze denk ik wel eens gezien bij het zwemmen bij een oma die haar permanentje wil beschermen. Of bij wedstrijdzwemmers op de televisie. Soms is het verplicht om een badmuts te dragen bij een bepaald zwembad.
“De latex plakt beter vast aan het hoofd, maar de siliconemuts houdt beter zijn vorm. Combineer de twee en je hebt nauwelijks rimpels, waardoor er minder weerstand is”, aldus een van de zwembegeleiders in Rio.
Het grootste voordeel van een badmuts is dat je makkelijker en sneller kan zwemmen. Hierdoor ben je dan meer gestroomlijnd met het water en heb je minder weerstand. Daarnaast voel je, je hoofd ook minder zwaar aan bij het zwemmen.
Bij een waterdichte badmuts wordt het water zoveel mogelijk tegengehouden, om zo het haar droog te houden en sneller te kunnen zwemmen. Een stoffen badmuts is niet waterdicht en kan van je hoofd af gaan bij een duik in het zwembad. Om dit te voorkomen, wordt het gebruik van een siliconen badmuts aangeraden.
Wanneer je voor het eerst gaat zwemmen met een nieuwe zwembril zet je deze zo los mogelijk op je hoofd. Vervolgens ga je zwemmen en zul je merken dat deze, bijvoorbeeld met het afzetten van de kant, een beetje lekt. Zet de zwembril dan een klein beetje strakker, zodat deze niet meer lekt bij het afzetten.
In een wedstrijd moet je verplicht een badmuts dragen tijdens het zwemonderdeel. Je kan er dus net zo goed aan wennen tijdens het trainen. Je training zal ook veel beter worden als je gebruik maakt van dit zwemhulpmiddel.
Fransen zien liever geen lange zwembroeken in het water. Korte zwembroeken zouden hygiënischer en milieuvriendelijker zijn. Een tweede reden om te kiezen voor een strakkere zwembroek is het milieu. Wijde zwembroeken houden namelijk een stuk meer water vast dan nauwsluitende zwembroeken.
2 procent van Italië is water
Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Italianen helemaal niet kan zwemmen en 65 procent niet met de ogen open onder water kan zwemmen. Slechts 41 procent van de Italianen kan zichzelf drijvend houden in diep water.
Ja, ik heb dit ook gelezen, maar er geldt geen algemene regel in Duitsland voor. Het zal per zwembad verschillen, lijkt mij. Voor de zekerheid zou ik er dus wel eentje meenemen. Voor Italië is het zeker wel verplicht, daar geldt dit als algemene regel.
Druk de zwembril tegen je ogen.
Breng de bril naar je ogen en de oogschelpen over je ogen. Druk je vingers lichtjes in de randen van het montuur. Je moet een lichte zuiging voelen terwijl ze een afsluiting vormen op de huid rond je ogen.
Een triathlonpak heeft een zeer ademend materiaal wat je zowel kan gebruiken voor het zwemmen, het fietsen en het lopen. In tegenstelling tot een echte fietsbroek zit er een klein zeempje in dat niet zoveel vocht opneemt en waar je prima mee kunt fietsen, maar wat niet in de weg zit voor het lopen.
Triathlon afstanden tijden
Voor een halve triathlon is een gemiddelde tijd tussen de 5 en 7u, waarbij onder de 5u ook weer een magische grens is (voor vrouwen ligt dit iets hoger, sub 5.5u). Kijken we naar de korte triatlons, zoals een sprint triathlon wordt meestal gefinisht tussen de 1u en 1u en 45minuten.
- De 1/8e triathlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. - De sprinttriatlon: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 8 km lopen. Perfect als je in elke discipline nog wat groen achter de oren bent.
Dat beslaan komt natuurlijk doordat waterdamp van het warme gezicht condenseert op het koude glas of kunststof van de duikbril. De bril wordt dan ondoorzichtig. Dit komt doordat zich minuscule waterdruppels vormen die het licht verstrooien: de lichtstralen gaan alle kanten op en dan zie je nauwelijks meer iets.
Een duikbril of snorkelbril beslaat doordat er een aanslag op de bril zet. Door het temperatuurverschil tussen de lucht in de bril en het water buiten de bril, ontstaat er condens, net als bij bijvoorbeeld autoruiten.
Maar waarom dan? Eigenlijk hebben de Italianen hiervoor dezelfde reden als de Fransen hebben voor het verplichten van de strakke zwembroek: hygiëne. Met de badmuts wordt geprobeerd om huidschilfers, haren en andere viezigheid die van je hoofd kan afkomen, buiten het zwembad te houden.
Je haar kammen als het nat is
Niet zo gek, want dit weten heel veel dames niet! Nat haar is zwakker dan droog haar en daardoor breekt het snel af. Zeker als je met een borstel je klitten gaat kammen! Tip: kam of borstel je haar voordat je gaat douchen goed door en kam het pas weer als je haar droog is na het douchen.
Om zijn hypothese te testen, vroeg Glover in 2007 maar liefst 523 mensen om zes weken lang hun haar niet te wassen – niet met shampoo, althans. Hoewel de uitkomsten van het onderzoek nergens precies te vinden zijn, schijnt 86 procent van de deelnemers na de 6 weken heel tevreden te zijn geweest met zijn haar.