Sleep bestanden van het bureaublad of een mapvenster op je computer naar het iCloud Drive-venster of een map-icoon in het iCloud Drive-venster. Als je naar een map-icoon sleept, wordt het gemarkeerd om te bevestigen dat het gesleepte item naar de map wordt verplaatst.
Surf naar www.icloud.com en vul je Apple ID en wachtwoord in; Klik op 'Sta toe' als je gevraagd wordt om in te loggen op een nieuw apparaat; Apple stuurt een verificatiecode naar je apparaten, typ de code over; Open iCloud Drive en je hebt toegang tot de bestanden op je iCloud.
Naast dat je bestanden altijd en overal beschikbaar zijn, sla je met iCloud ook reservekopieën van je iPhone of iPad in de cloud op. Dat is handig als je bijvoorbeeld overstapt naar een nieuwe iPhone. Zo heb je onder andere al je foto's, contacten en apps weer op je nieuwe telefoon. Mail Drop werkt samen met iCloud.
Met iCloud bewaar je je belangrijkste gegevens, zoals foto's, bestanden en reservekopieën en houd je deze veilig, up-to-date en beschikbaar voor al je apparaten. Deze voorziening is ingebouwd in elk Apple apparaat, en iedereen krijgt om mee te beginnen 5 GB opslagruimte.
iCloud-opslag is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Dit kan onder meer met foto's en muziek.
iCloud is in elk Apple device ingebouwd. Op die manier blijven al je foto's, bestanden, notities en meer veilig bewaard, altijd up‑to‑date en overal binnen handbereik. Iedereen krijgt gratis 5 GB iCloud-opslag om mee te beginnen.
Controleren of iCloud-foto's is ingeschakeld
In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Controleer uw instellingen via deze stappen als u een foto met uw iPhone hebt genomen, maar deze niet op uw andere apparaten ziet.
Toegang tot iCloud-foto's
Tik op het tabblad 'Bibliotheek' om uw foto's te bekijken. Tik op het tabblad 'Albums' om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Hulpprogramma' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.
iCloud is de cloudopslag van Apple, waar OneDrive de variant van Microsoft is. Het zal je overigens niet verbazen dat alle grote tech diensten wel een cloud opslag hebben draaien.
We denken dat als je een Mac- of iOS-apparaatgebruiker bent, iCloud handig is voor het opslaan van al je apparaatgegevens, van agenda tot notities tot apps. Maar Google Drive met Google Fotos is uitstekend als u alleen een back-up van fotos wilt maken.
Uw bestanden zoeken in de Bestanden-app
Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Bestanden-app. Ziet u het blauwe symbool van de Bestanden-app niet op uw beginscherm? Veeg dan omlaag en zoek vervolgens naar de Bestanden-app. Blader of zoek naar het gewenste bestand in de Bestanden-app.
Je apparaat lokaliseren
Klik op 'Alle apparaten' in Zoek mijn iPhone op iCloud.com. Selecteer het apparaat dat je wilt vinden. De naam van het apparaat verschijnt in het midden van de knoppenbalk. Als de locatie van het apparaat kan worden vastgesteld: het wordt op de kaart weergegeven zodat je kunt zien waar het is.
Op een iPhone, iPad of iPod touch
Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'. Tik op 'iCloud'. Tik op 'Foto's' en schakel iCloud-foto's in.
Op de iPhone en iPad kun je heel makkelijk zien hoeveel iCloud-opslagruimte er nog vrij is: Ga naar Instellingen. Tik bovenaan op je naam, gevolgd door iCloud. Je ziet nu visueel weergegeven hoeveel ruimte je verbruikt hebt, verdeeld over foto's, berichten, reservekopieën en meer.
Naast apps nemen ook foto's, video's en liedjes veel ruimte in op je Apple-toestel. Heb je écht meer iPhone geheugen nodig, dan is het goed om een schifting te maken, de galerij in te duiken en de kiekjes die je niet meer nodig hebt te verwijderen. Video's en muziek van je toestel afhalen kun je ook via Finder doen.
Herstart je apparaten
Het klinkt misschien heel basaal, maar het kan goed dat synchronisatie weer werkt als je je apparaten opnieuw opstart. Het synchronisatieproces kan soms vastlopen. Door je apparaten even uit- en aan te zetten start het proces opnieuw op, wat het probleem kan verhelpen.
Maar soms is iCloud synchronisatie spontaan uitgeschakeld voor een bepaalde app. Dit kun je controleren door naar Instellingen te gaan. Daar selecteer je jouw naam en vervolgens iCloud. Scroll door de lijst met apps die mogen synchroniseren met iCloud en zet eventueel het schuifje van de getroffen app weer op groen.
Foto's of video's verwijderen
Wanneer u foto's en video's verwijdert, worden ze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd', waar ze nog 30 dagen blijven staan. Na 30 dagen worden ze definitief verwijderd.
50GB aan iCloud-opslag: 0,99 euro per maand. 200GB aan iCloud-opslag: 2,99 euro per maand. 2TB aan iCloud-opslag: 9,99 euro per maand.
iCloud opslag vergroten
Voor de 50GB opslag moet er elke maand minstens €0,99 tegoed op je iTunes-account staan. Zo kun je de iCloud-opslag upgraden: Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Tik op je profielfoto en ga naar iCloud.
64 GB: genoeg voor basisgebruik
Met 64 GB heb je genoeg opslag voor basisgebruik. Naast bellen en whatsappen heb je ook een aantal social media apps op je iPhone staan. 64 GB is daarnaast genoeg om games te spelen. Je maakt gebruik van streamingdiensten zoals Netflix en Spotify en je neemt geen 4K video's op.