Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien.
Bij een behandeling van (acne)littekens en andere intensere indicaties (zeer verslapte huid, veel diepe rimpels) worden 12 behandelingen geadviseerd. Behandelingen in kuurverband vinden om de week plaats. Naarmate een bindweefselmassage vaker wordt ondergaan, zal deze ook soepeler worden.
Bindweefselmassage is bewezen effectief bij de behandeling van diverse klachten zoals rugklachten, nek en/of schouderklachten en klachten aan de armen of benen. Bindweefselmassage kan op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd en kan bij langdurige klachten zeer effectief werken.
Dat bindweefselmassage veel voordelen heeft bij huidproblemen zoals huidveroudering, littekens na acne en pigmentvlekken is bekend. Het grootste voordeel vind ik het krijgen én behouden van een gezond uitziende huid. Een huid die straalt en er fris uitziet, zorgt ervoor dat je letterlijk goed in je vel zit.
De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen.
Een bindweefselmassage kan soms een beetje pijn doen, vooral als het bindweefsel erg stijf of verkrampt is. De pijn ontstaat doordat de masseur spanningen en knopen probeert los te maken die zich op diepere lagen van bet bindweefsel bevinden.
Tijdens een bindweefselmassage oefenen we druk uit op het lichaam waardoor spieren weer op hun natuurlijke plaats komen en de spanning wordt teruggebracht. Zo worden verklevingen opgelost en komen de opgekropte afvalstoffen los. Wij raden onze cliënten aan om de dagen na een bindweefselmassage veel water te drinken.
Het werkt liftend en je huid is hierdoor beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Dus, wat is nu het verschil? Bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid terwijl cupping vooral de oppervlakte mooi strak trekt en stimuleert.
'Je kunt jezelf ook prima een bindweefselmassage geven. Hiermee weet je zeker dat je alles echt even vergeet en doordat deze massage zo stevig is, voel je je daarna honderd procent weer als herboren.
Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage gedurende drie weken, met daarna een rustpauze van drie weken (de massage werkt in deze drie weken nog door). Hierna weer drie weken, 1 x per week behandelen. Indien nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Afhankelijk van uw doelstelling, huidconditie en de behandelindicatie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect.
Het meeste effect bereik je door een kuur te doen. Dit houdt in dat je minimaal 5 (voor jonge huid) of 10 behandelingen (voor een anti-aging effect) doet als interval voor je huid. Hiervoor kom je 1-2 keer per week in de praktijk voor een bindweefselbehandeling met 1 tussenfase van rust (2 weken).
Een stevige en vooral gezonde huid is voor iedereen van groot belang. Tevens wordt bindweefselmassage veel ingezet bij huidveroudering, cellulite, een doffe huid en verklevingen van de huid. Ook wanneer je op zoek bent naar een huid verbeterende behandeling met een korte hersteltijd is deze massage ideaal.
Er is een kuur van minimaal 6 bindweefselmassages nodig om resultaat te kunnen behalen, anders heeft het geen zin om er aan te beginnen. We doen geen loze beloftes, maar kijken samen met jou welk resultaat we kunnen bereiken.
Het resultaat van een bindweefselmassage van gezicht/benen/rug/lichaam en buik is dat vet- en vochtophopingen afnemen en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.
Met massage en afslankproducten kan je dit vet wegwerken en opnieuw een platte buik krijgen. De meest doeltreffende massage om buikvet aan te pakken, is knijpen-en-rollen. Knijp je vetrol stevig tussen de duim en de wijsvinger en laat de huid tussen je vingers rollen, van boven naar beneden en van beneden naar boven.
Symptomen van bindweefselontsteking
Klachten zijn plaatselijke spierpijn in het lichaam, veel in de rug of schouders. Soms is er een afgeleide pijn, dus in de buurt van de zere plek. En soms kun je zelfs 'spierknopen' voelen, veel in de bovenrug.
Een goede manier om zelf je bindweefsels aan te pakken is met een foamroller. Hiermee maak jij je bindweefsel los en bewerk je de doorbloeding zodat de af- en aanvoer van afvalstoffen een boost krijgt. De foamroller is geschikt voor het losmaken van je bindweefsel van je nek, rug, buik, armen en benen.
Cupping, niet voor iedereen
Wie last heeft van spataderen, kan de benen beter niet met de cups laten behandelen. Het spreekt voor zich dat cupping niet kan worden toegepast bij open wonden, op een zonverbrande huid of bij brandwonden.
*Gemiddeld zijn er 6 tot 12 wekelijkse behandelingen nodig om een mooi resultaat te behalen, om dit resultaat te behouden raden wij aan om 2 x per week thuis (5 min) per lichaams deel te cuppen, de cup en instructie krijgt u van ons mee, en eens per 6 weken te onderhouden in de salon.
Bij voorkeur voer je cupping 2 tot 3 keer in de week uit en combineer je dit met een behandelkuur bindweefselmassage of Z-Wave behandeling voor optimaal resultaat. De behandelingen in de praktijk werken echt op de diepere lagen van de huid terwijl cupping juist het oppervlak helpt te verbeteren en te egaliseren.
Bindweefselmassage valt onder fysiotherapie en dit wordt veelal vergoed door uw aanvullende verzekering. Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Er zijn uitzonderingen, waardoor soms de behandeling geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed wordt.
Bindweefsel is als een soort lijm. Waardoor gaat bindweefsel vastzitten? Door blessures, stress, verkeerde bewegingen, verkeerde houding, operaties etc.kunnen beschadigingen ontstaan waardoor de weefsels niet meer soepel langs elkaar kunnen bewegen.
Wat er gebeurt bij verkleefd bindweefsel, is dat het weefsel bij beweging niet meer goed mee kan rekken met de huid en de spieren. Hierdoor wordt bewegen moeilijker.