Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.615 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.225 (laag) tot € 3.010 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Minimum en maximum salaris voor Chef-koks - van € 1.713 tot € 3.852 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.152 en € 2.909 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Als je chefkok wilt worden en je hebt een diploma vmbo, havo of vwo op zak, dan kun je direct beginnen met de opleiding tot kok. Heb je niet een van deze diploma's, dan zul je eerst het diploma horeca-assistent moeten scoren. Als je eenmaal basiskok bent, dan kun je een vervolgopleiding tot restaurantkok volgen.
Als fulltime kok (40 uur per week) ga je ongeveer 2.015,- euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 26.114,40 euro bruto.
Een 15-jarige mag ook geen geïndustrialiseerde arbeid uitvoeren. Wel mag hij of zij lichte werkzaamheden in de keuken verrichten, helpen met het opzetten van het terras en bedienen bij een lunchroom of koffiezaak waar geen alcohol geschonken wordt.
Kosten mbo Koksopleiding
Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau 3 en 4 is het lesgeld € 624,-.
Deze opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Hoe snel je klaar bent, hangt af van je vooropleiding.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig: diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of; diploma mbo entreeopleiding (niveau 1).
Hoeveel houd je netto over van €3500 bruto salaris? Gemiddeld genomen is je netto loon ongeveer €2670 per maand als je €3500 bruto verdient.
Hoe meer werkenemers er aangestuurd worden en hoe meer verantwoordelijkheden de Sous-chef heeft, des te hoger zal het salaris uitvallen. Het ligt ergens tussen de €1800 en €2600. Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.
Salaris chirurg
Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.
Een sous chef heeft een leidinggevende rol in een professionele keuken en is na de chef-kok de hoogst verantwoordelijke op de werkvloer. Hij stuurt het keukenpersoneel aan, overlegt met de chef-kok over samenstelling van de menukaart en is verantwoordelijk voor de bereiding en presentatie van gerechten.
De Chef- Kok geeft leiding aan de medewerkers in de keuken en rapporteert aan de eigenaren. De functie houdt in dat er meegedacht wordt in de operationele en strategische planning en het maken van het jaarlijkse budget. De Chef-kok zorgt ervoor dat de doelstellingen die in samenspraak zijn opgesteld worden behaald.
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Het salaris van een Basiskok is afhankelijk van de taken en verantwoordelijkheden die hij heeft en valt ongeveer tussen de €1800 en €2400 bruto per maand. Wanneer een Basiskok alleen eenvoudige gerechten bereidt zal het salaris lager zijn dan wanneer zhij samengestelde gerechten uit alle delen van de keuken bereidt.
Je leert alles over koken. Dus over het bereiden (klaarmaken) van gerechten. Ook leer je hoe je de gerechten kunt presenteren. Zodat het er mooi en lekker uit ziet.
Je leert gerechten voor te bereiden, ingrediënten te snijden en kooktechnieken. Je leert omgaan met keukengereedschappen en -apparatuur. Omdat je in een team werkt, leer je ook hoe je dat efficiënt kan doen. En omdat je met voedsel werkt, leer je tijdens de koksopleiding veel over smaken en voedselkwaliteit.
Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: vaktheorie, Nederlands, Engels, rekenen, en loopbaan en burgerschap.
Een verantwoordelijke baan in de keuken, dat is het doel als je een mbo koksopleiding op niveau 4 gaat volgen.
Als startende ondernemer mag je al tevreden zijn als je 50 tot 60% van die 1.840 uren in rekening kunt brengen. In ons voorbeeld kom je met 50% declarabele uren uit op een uurtarief van (46.312 euro/920 uren=) 51 euro. Je berekent over je uurprijs van 51 euro 21% of 9% btw, afhankelijk van de aard van je dienst.
Het gemiddelde uurloon van een werknemer in 2020 bedroeg 24 euro. Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 14 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 19 en 25 euro.
Gemiddeld factureert een constructiebankwerker en lasser een tarief van € 37 per uur. Dit bedrag is exclusief btw.