Hoe werkt een AirTag in een koffer? Een AirTag is een tracker die met Bluetooth verbonden is met je iPhone. Zodra je de AirTag hebt gekoppeld kun je via de Zoek mijn-app op je iPhone de locatie opzoeken. Je kunt een geluidje afspelen om de AirTag te zoeken of met pijlen kijken in welke richting de AirTag zich bevindt.
Werkt met Bluetooth LE (dit kan Bluetooth 4. x of 5 zijn). Theoretisch bereik van 100 tot 240 meter.
Je AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat kan worden opgepikt door devices in het 'Zoek mijn'-netwerk. Die sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens zie je op de kaart in de 'Zoek mijn'-app waar dat is. Dit hele proces is anoniem en is versleuteld om je privacy te beschermen.
AirTags, AirPods en andere Zoek mijn-netwerkaccessoires zijn voorzien van functies om ongewenst volgen tegen te gaan. Ze mogen niet worden gebruikt om personen te volgen of om voorwerpen te volgen die niet jouw eigendom zijn.
Open de Zoek mijn app > Tik op het tabblad Items onderaan > Tik op Items bij je gedetecteerd. Als je een Android-toestel hebt en je je afvraagt of er een onbekende AirTag achter je aanzit, kun je de Tracker Detect-app downloaden om een AirTag of Zoek mijn netwerkaccessoire te vinden.
De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar.
Ook vindbaar voor Android-apparaten
Je hebt echter nog steeds een Apple-apparaat nodig om een AirTag in te stellen. Voor Android-gebruikers is het apparaat dus niet bruikbaar en kunnen ze alleen helpen om andermans Tag te lokaliseren.
Een AirTag is een klein apparaat dat aan de hand van BlueTooth in een bijbehorende app aangeeft waar deze zich bevindt. De AirTag is niet voorzien van een eigen GPS-chip maar heeft een BlueTooth module en een batterij die vervangen moet worden als deze leeg is.
Door middel van een GPS tracker is het mogelijk om personen te traceren. Dit kan het gemakkelijkst via een voertuig, op dit moment zal uw GPS tracker namelijk niet getraceerd worden en bent u niet de volgen. De meeste GPS trackers beschikken over een magneet, u kunt uw GPS tracker daarmee onder een auto plakken.
Een AirTag kan worden gekoppeld aan één Apple ID. Als u de AirTag van iemand anders wilt gebruiken, moet die persoon de AirTag eerst verwijderen uit zijn of haar Apple ID.
Het tabblad Objecten is leeg. Wat je in dat geval het beste kunt doen is de AirTag resetten. Daarbij haal je de batterij 5x eruit en druk je 'm er weer in. Vervolgens kun je de AirTag weer toevoegen in de app.
Zoek een Lost & Found desk op of meld je bij de balie van de vliegtuigmaatschappij waarmee je hebt gevlogen. Hier vul je een PIR (Property Irregularty Report) formulier in. Met je boarding pass en het incheckbewijs van je bagage (de sticker op je ticket) wordt vervolgens je bagage getraceerd.
Je kunt de huidige of laatst bekende locatie van je apparaat zien in de Zoek mijn-app.Tik op 'Apparaten' onder in het scherm en tik vervolgens op de naam van het apparaat dat je wilt terugvinden. Als het apparaat te vinden is: Het wordt weergegeven op een kaart, zodat je kunt zien waar het is.
WhatsApp meldt dat de functie versleuteld is met end-to-end-encryptie, en dat alleen de ontvanger kan zien waar jij bent - en dus niet WhatsApp of moederbedrijf Facebook. Ook is het mogelijk om in een groepschat live jouw locatie te delen. Je ziet dan alle deelnemers op de kaart die op dat moment hun locatie delen.
Als anderen een GPS tracker aanbrengen op voertuigen of spullen die niet van hen zijn, is het wel degelijk strafbaar. Dan valt het simpel gezegd in de categorie afluisteren en is er sprake van privacyschending of digitale huisvredebreuk (de zogenaamde computervredebreuk) verbiedt.
Bij een rugzak kun je de AirTag in een onopvallend vakje stoppen, maar je zou zelfs het stiksel los kunnen halen om de AirTag onzichtbaar achter de voering te verstoppen. Bij een koffer kun je vaak de binnenbekleding openritsen en de AirTag ergens vastplakken.
Staat de AirTag niet in verloren-modus? Dan kun je de tracker uitschakelen en stoppen met het delen van de locatie. Tik hiervoor op 'Instructies om AirTag uit te schakelen' en volg de stappen op het scherm. Neem contact op met de plaatselijke politie als je denkt dat je veiligheid in gevaar is.
De AirTag heeft een batterij die ongeveer een jaar meegaat. Het gaat om een standaard knoopcelbatterij, dus je kunt 'm eenvoudig zelf vervangen. Maar pas wel op dat je geen batterij met een bittere coating gebruikt, waarschuwt Apple.
Je kunt de Airtag niet opladen. De interne batterij kan volgens Apple circa een jaar mee. Kort voordat hij leeg is, zou je een seintje moeten krijgen. Je kunt 'm makkelijk vervangen voor een andere CR2032-knoopcelbatterij.
Het slechte nieuws: de AirTag is officieel niet waterdicht. Dat betekent dat de AirTag defect kan gaan als deze voor zeer lange tijd ondergedompeld wordt in water. De AirTag heeft namelijk een classificatie van IP67 en is daarmee officieel spat-, water- en stofbestendig.
De adviesprijs die Apple hanteert is €39,- per stuk of €129,- per vier stuks. Dit is de prijs die geldt sinds eind oktober 2022.
Vanaf iOS 15 kun je een zoekgeraakte iPhone terugvinden in de Zoek mijn-app, ook als het toestel is uitgeschakeld of de batterij leeg is. Dit werkt alleen met nieuwere modellen. “Vind je apparaten met het Zoek mijn-netwerk, zelfs als ze zijn uitgeschakeld”, zegt Apple.
Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'. Onder 'Personen' kiest u de naam van de vriend die zijn of haar locatie met u deelt. Kies 'Route' om Kaarten te openen en volg de routebeschrijving naar de locatie van de vriend.