Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment.
Gebruik voor puistjes of roodheid een groene concealer, voor donkere kringen onder de ogen of littekens een gele of oranje, voor het neutraliseren van donkerpaars of grijs in donkere huidskleuren een oranje en voor een vale of gelige teint een lavendelkleurige.
Wallen zijn ophopingen van vet of vocht onder het oog. Gebruik een lichte kleur liquide of vloeibare concealer in een stiftvorm zoals de Flashlight van i am klean en highlight de binnenste ooghoeken en het walletje. De lichte kleur ligt de zone op en zo kan je wallen camoufleren.
Breng de concealer in een driehoekje aan onder de ogen voor een frisse blik en om eventuele oneffenheden weg te werken. Blend de concealer vervolgens met de huid voor een natuurlijk effect.
Paars. Een paarse kleur, ook wel lila genoemd, kun je voor twee doeleinden gebruiken: het vervagen van een grauwe teint en voor het corrigeren van een gelige teint. Op deze manier oogt de huid minder dof waardoor een verfrissende look wordt gecreëerd.
Concealers zijn daarnaast sterker van kleur en dikker qua textuur. Je kunt de twee combineren, maar dat hoeft niet. Je kunt ook alleen een concealer gebruiken als je dat prefereert. Je bepaalt zelf of je kiest voor concealer in een vloeibare of een vaste vorm.
Je bent mooi! Als je je drukmaakt of je wel bruin wordt met make-up op: ja, je wordt wél bruin. Alleen vaak zit er in foundation een SPF, en daardoor zal je gezicht dan minder snel bruinen dan je hals en decolleté.
Concealer breng je aan na je foundation
Je concealer breng je dus aan nadat je je foundation hebt opgesmeerd. Dit heeft een simpele reden: je foundation camoufleert al deels je wallen waardoor je minder concealer hoeft aan te brengen onder je ogen.
Zorg ervoor dat je een concealer gebruikt met een lichte, romige en goed smeerbare textuur. De wat dikkere, mattere concealers neigen vaak naar creasen dus die kun je beter overslaan. Gebruik niet te veel concealer en klopt de concealer met je vingers in de huid en werk het goed uit.
Concealer verbergt, net als foundation, onzuiverheden als wallen of pukkeltjes. Waar je foundation over het hele gezicht aanbrengt, stip je concealer alleen aan op de plekken die je wil verbergen.
Wallen zijn een verdikking onder de ogen, doordat er vocht is gaan ophopen. Donkere kringen onder de ogen zijn een weerkaatsing van de onderliggende spieren en bloedvaatjes, omdat de huid onder de ogen simpelweg erg dun is.
een gele of een groene corrector is een meester in het camoufleren van paarsachtige kringen. een groene en een blauwe corrector verdoezelen rode vlekjes en puistjes.
Een roze concealer wordt gebruikt voor het camoufleren van pigmentvlekken, sproeten of moedervlekken voor lichte huidtypes. De roze kleur neutraliseert groene tonen en verbergt dus ook groene adertjes in het gezicht.
Gebruik het liefst een vloeibare concealer; een concealer in stickvorm bevat vaak veel poeder en kan er snel droog en cakey uitzien op je huid. Kies een iets lichtere kleur dan je huidskleur. Dat is fris onder je ogen én geeft een naturel resultaat op de vlekjes in je gezicht.
ONDERTONEN VAN CONCEALER
De meeste ondertonen zijn perzik/oranje of geel. Er zijn ook corrigerende tinten verkrijgbaar, zoals groen en lavendel. Perzik/oranje neutraliseert blauw, paars en grijs in de huid veroorzaakt door donkere kringen, blauwe plekken of hyperpigmentatie.
Met Coverderm kun je littekens zeer goed camoufleren. De camouflage blijft goed zitten, ook bij zwemmen of zweten in de zon of bij het sporten. Coverderm is geschikt voor litteken camouflage, naast de camouflageproducten zijn er ook diverse verzorgingsproducten die geschikt zijn voor de gevoelige huid.
Compacte poeder biedt je huid een zachte, matte en egale finish. De compacte poeder zorgt ervoor dat de foundation en concealer langer blijft zitten.
Een concealer heb je in vaste, vloeibare, crème-, stick- of poedervorm in bijvoorbeeld groen, roze of oranje. De corrector is de tegenhanger van de kleur, die je wilt opheffen. Roze gebruik je bijvoorbeeld op blauwe verkleuringen en groen op rode oneffenheden. Met de corrector neutraliseer je de onderliggende kleur.
Je primer skippen
Allereerst is het belangrijk een primer te leggen op je ogen, gezicht en hals. Dit zal ervoor zorgen dat je concealer en de rest van je make-up heel de dag lang mooi blijft zitten.
Net als poeder, blush en bronzer blijft oogschaduw ongeveer 1 tot 2 jaar, goed.
Een concealer op waterbasis kun je circa 6 maanden lang bewaren. De houdbaarheid van concealers op oliebasis of in de vorm van een crème kun je vaak tot 24 maanden bewaren. Minerale poeder concealers kun je van 24 tot 36 maanden bewaren.
Nu vraag je je misschien af; is een concealer dan slecht voor je huid? Ja, als het gaat om producten met chemische toevoegingen die je poriën verstoppen. Dit is namelijk wat de meeste concealers doen. En nee, een concealer hoéft niet slecht te zijn voor je huid.
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op. Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
Dat klopt niet. Het is een misverstand dat je niet bruin wordt wanneer je smeert met een hoge factor zonnebrandcrème. De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is.