Dit zijn er 3: mini, micro en nano. De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste.
De nano-simkaart is de (tot nu toe) kleinste variant van alle simkaarten. Alleen de chip is nog zichtbaar. Daardoor zijn de afmetingen van de nano-simkaart 12,3 x 8,8 mm. Of jij een nano-simkaart nodig hebt, hangt af van het soort telefoon dat je hebt.
Welke sim er in jouw telefoon moet, staat in de specificatielijst van jouw toestel.
Als je simkaart te groot is voor je nieuwe mobiele telefoon dan kan je de simkaart passend maken door je simkaart uit te drukken naar het formaat wat je nodig hebt. De simkaart kun je op 2 manieren uitdrukken naar een kleiner formaat. Namelijk naar een Micro of Nano formaat.
Heb je van je provider een nano sim kaart ontvangen en wil je deze simkaart gebruiken in een telefoon of tablet waar alleen maar een micro simkaart in past, dan is deze nano sim naar micro sim kaart adapter de oplossing voor je probleem.
Samsung Galaxy apparaten accepteren nano-simkaarten.
iPhone 5, 5c, 5s, SE (1e generatie): Deze generaties iPhones ondersteunen Nano SIM-kaarten. iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE (2e generatie): Deze generaties iPhones ondersteunen ook Nano SIM-kaarten. iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X: Deze generaties iPhones ondersteunen ook Nano SIM-kaarten.
Waarom moet ik mijn simkaart vervangen? Omdat je simkaart alleen via het 2G-netwerk werkt.Maar dit netwerk gaat straks uit. Daarom is het belangrijk dat je deze simkaart vervangt.
Indien de simkaart niet past, is het soms mogelijk om de simkaart ''uit te drukken''. Dit is vaak het geval als je een 'gewone' simkaart hebt. Er zit dan een klein randje in de simkaart, met de omtrek van de micro simkaart. Je kunt de simkaart ook zelf uitsnijden.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
Mobiele providers kunnen helpen bij het vervangen van de Nano-simkaart (formaat: 12x9 mm).
Nano is afgeleid van het Oudgriekse woord voor dwerg. Een nanometer is een miljoen keer zo klein als een millimeter. Dat is klein, maar volgens de meetkunde kan het nog kleiner. Het rijtje is namelijk: milli, micro, nano, pico, femto en dan kun je nog eindeloos doorgaan.
Bel naar 0800-0094 en je krijgt van Vodafone een pas met een standaard-, micro- en nano-simkaart ineen. Of kies voor een eSIM, als jouw toestel die ondersteunt. Rekening houden met kosten van 5,- euro voor het opsturen van deze nieuwe kaart.
De iPhone heeft een fysieke simkaart of een e‑sim nodig om verbinding met een mobiel netwerk te kunnen maken. (Niet alle opties zijn op alle modellen en overal beschikbaar. Op de iPhone 14 en nieuwere modellen die in de VS zijn gekocht, kun je alleen een e‑sim gebruiken.)
Om dual-sim te gebruiken, heb je iOS 12.1 of nieuwer, twee nanosimkaarten en een van deze iPhone-modellen nodig:iPhone 14. iPhone 14 Plus. iPhone 14 Pro.
Gebruik alleen een nano-simkaart. Zorg ervoor dat de uitwerppin loodrecht in het gaatje wordt gestoken. Anders kan je telefoon beschadigd raken. Als de kaart niet goed is geplaatst, kan de simkaart uit de houder vallen.
Dat kan. Geef bij het afsluiten van een nieuw mobiel-abonnement aan dat je je eigen nummer wilt behouden. De nieuwe provider checkt bij de oude provider wanneer jouw abonnement afloopt en regelt dan een nieuwe simkaart voor je met daarop je eigen nummer.
De mini simkaart, ook wel bekend als de 'standaard' simkaart, is alleen nog te vinden in oude telefoons en heeft een wat forser formaat (25 x 15 mm) en meer plastic rondom de chip.
De verschillende soorten simkaarten. Er bestaan op dit moment drie formaten (fysieke) simkaart: standaard (mini), micro en nano. Van de drie is de standaard simkaart (mini) het grootst.
Dat kan wel, mits de andere telefoon hetzelfde formaat simkaart gebruikt. Diverse smartphones en tablets maken gebruik van afwijkende simkaart formaten, zoals de microsimkaart, en de nano simkaart.
Kan sim only op elke mobiel? Een sim only abonnement kan in principe op elke mobiele telefoon worden gebruikt, zolang de telefoon simlockvrij is. Dit betekent dat je de simkaart van elke provider kunt gebruiken en niet gebonden bent aan een specifieke provider.