Water verwijderen uit een oplaadpoort
Zet de telefoon tegen een muur zodat de oplaadpoort naar beneden staat. Als de poort naar beneden staat, zou water of vocht in de telefoon er uit moeten kunnen stromen of verdampen, zodat u weer een schone iPhone-oplaadpoort hebt.
Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.
Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is met rijst en zet de bak in de buurt van een warme plek. En wachten maar. Verberne raadt aan de bak zeker 24 uur te laten staan, zonder aan te raken.
Houd je telefoon met de ingangen naar beneden, zodat je mobiel goed kan uitlekken. Schud je telefoon een paar keer, zodat al het vocht uit je toestel kan. Laat je telefoon goed uitlekken en dep je mobiel vervolgens droog met een handdoek of absorberend papier.
Zo kun je het toestel aan de buitenkant goed kunt droogmaken en blijft er geen water blijft zitten en voorkom je dat het ophoopt. Laat je toestel tenminste 5 uur drogen voordat je hem weer oplaadt.
Leg het toestel in een luchtdichte bak met rijst. Rijst werkt absorberend en onttrekt het vocht uit je telefoon. 8. Wacht 24 tot 48 uur totdat je je telefoon uit de rijst haalt en 'm opnieuw aanzet.
De kosten voor de reparatie van waterschade zijn zeer uiteenlopend, afhankelijk van welke onderdelen zijn aangetast. Indien de kern van het toestel (het moederbord) is aangetast door het vocht, kan het toestel zelfs onherstelbaar raken. Hierom raden wij u af om uw toestel opzettelijk bloot te stellen aan vocht.
Droog het toestel dan eerst goed af met een stoffen pluisvrije doek. Bijvoorbeeld een microvezel doekje. Als het iets anders is dan water, spoel dan eerst de vloeistof voorzichtig af met water en maak je iPhone dan droog. Als je geen pluisvrij doekje hebt, dep de iPhone dan voorzichtig droog met een zakdoek of servet.
Om vocht te verwijderen houd je de iPhone ondersteboven en doe je voorzichtig schudden. Op deze manier wordt het vocht verwijderd dat in openingen van de iPhone terecht is gekomen. Gaat je iPhone niet meer uit? Kom dan zo snel mogelijk langs bij een van onze locaties.
SLURPZAK® absorbeert water supersnel en houdt het vast. Volgezogen vormt zich een barrière die verdere verspreiding van water stopt. Zo voorkom je snel en makkelijk ernstige waterschade. Je kan een Slurpzak in bijna alle situaties met wateroverlast gebruiken.
USB poort föhnen
Soms kan er ook condens op de vochtsensor kwamen zitten en deze laten activeren. In ieder geval om alle twijfels weg te nemen probeer de usb poort met een föhnen af te drogen. Gebruik de föhnen op zijn laagste versnelling en houd deze op een afstand van ongeveer 30 cm van je telefoon.
Om de iPhone droog te krijgen, tik je deze zachtjes tegen je hand terwijl de Lightning- of USB‑C-connector naar beneden is gericht, zodat de vloeistof eruit loopt. Leg het apparaat op een droge plek met voldoende luchtcirculatie.
Geen enkel toestel is echt waterdicht, enkel spatwaterdicht. Ook toestellen met een IP-certificatie zijn niet waterdicht. Je kan dus beter stellen dat sommige telefoons meer waterbestendig zijn.
Uw telefoon laten afkoelen. Als u een oververhitte telefoon wilt laten afkoelen, verwijdert u eerst het hoesje van de telefoon. Dat kan warmte vasthouden. Schakel vervolgens een aantal minuten de Vliegtuigmodus in om eventuele functies op de achtergrond die de batterij zwaar belasten, zoals Bluetooth, uit te schakelen.
Als je iPhone of accessoire nat is
Een iPhone drogen: Tik de iPhone voorzichtig tegen je hand met de connector naar onder gericht om overtollige vloeistof te verwijderen.Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom.
Gaat uw telefoon snel leeg, zet deze dan in de zogeheten donkere modus, ook wel dark mode genoemd Deze tip is heel simpel en hier geldt eigenlijk, hoe donkerder de achtergrond hoe langer de batterij mee gaat. Tegenwoordig geven smartphones u de mogelijkheid om uw hele telefoon in een 'donkere' modus te tonen.
Zorg ervoor dat het toestel oppervlakkig goed droog is voordat je de cover en batterij verwijdert. Als dit niet mogelijk is pak dan uw toestel een aantal dagen in met silica gelzakjes. Of leg het toestel in een bakje en dek het af met ongekookte droge rijst. De gelzakjes of de rijst onttrekken vocht aan de smartphone.
Uw smartphone is zelfs verzekerd in de inboedelverzekering. Naast dekking tegen brand kunt u uw mobiel ook verzekeren tegen diefstal en beschadigingen door het laten vallen of door water. Voor veel mensen is het niet duidelijk of de inboedelverzekering ook de telefoon verzekert.
Om condenswater uit camera's te verwijderen, veeg je eenvoudigweg de buitenste lensdeksels (niet de lenzen) af met een microvezeldoek. Een andere haalbare manier om condensatie uit de beveiligingscamera te krijgen, is om een föhn voorzichtig (niet te heet) op de bewakingscamera te richten.
Don't 2: Nooit volledig leeg laten lopen
In elke Lithium-ion batterij zit een veiligheidscircuit, die beschermt tegen oververhitting. In geval van nood kan de batterij zichzelf uitschakelen. Als de batterij helemaal leeg is, kan dit veiligheidscircuit beschadigen. Op tijd opladen dus.
Gelukkig hebben alle iPhone 13-modellen tegenwoordig een IP68-certificering. Dit betekent dat deze smartphones het 30 minuten uithouden in water tot 6 meter diepte. Daar valt een gemiddeld zwembad dus onder.
Alle iPhone 14 modellen hebben een IP68-classificatie. Deze classificatie geeft aan hoe waterproef de iPhone is. Met de IP68-classificatie kan de iPhone 14 maximaal 30 minuten onder water blijven, met een maximale diepte van 6 meter. Dit geldt wel voor een iPhone in perfecte conditie.