Het aantal graden is natuurlijk gewoon uw lichaamswarmte en die ligt altijd rond de 38 graden. Houdt u er wel rekening m,ee dat een onderdeken niet ingeschakeld mag zijn in de nacht? Deze dekens werken namelijk op 230 Volt en daar wil niemand onderliggen.
Veilig slapen met je elektrische deken
Vouw je elektrische deken niet op maar rol hem op. Door vouwen kan de elektrische bedrading breken en kortsluiting veroorzaken. Als dat gebeurt terwijl je ligt te slapen, wordt je bed wel heel erg warm; Trek de stekker uit het stopcontact als je de deken niet gebruikt.
Leg de deken vlak op uw matras en trek het hoeslaken goed om de matras. De elektrische deken zal zo altijd goed blijven liggen. Zorg ervoor dat de aansluiting van de schakelaar zich op schouderhoogte bevindt zodat u de deken makkelijk kunt bedienen.
Een elektrische deken verbruikt gemiddeld 50 of 60 watt per uur. Nu ligt het er aan hoevaak en hoelang je de de deken gebruikt maar gemiddeld zal dit 30 kWh per jaar zijn wat ongeveer tussen de 7 en 15 euro per jaar zal zijn. Elektrische dekens kosten dus niet enorm veel aan energie.
Dat gebeurt meestal na 1,5 tot 3 uur tijd. Het is dus handig om vooraf te bedenken of je de deken de hele nacht nodig hebt of dat warmte tijdens de eerste paar uur van je slaap voldoende is.
De Medisana HU 665 Ökotex is een elektrische onderdeken die ervoor zorgt dat jij ontspannen in slaap kan vallen. De elektrische deken is 100 procent veilig door de beveiliging die in de deken zit verwerkt. De deken schakelt namelijk automatisch na 180 minuten uit en doet dit ook bij oververhitting.
1.3 Verschil zwakstroom en 230 volt deken
Slapen op een zwakstroomdeken kan voor sommige mensen een extra veilig gevoel geven, waardoor er een betere nachtrust ontstaat.
Gemiddeld verbruikt een warmtedeken 60 a 65 Watt per element, dat valt al heel erg mee. En als je de deken dan ongeveer 5 maanden in het jaar gebruikt en je zet de deken voor 2 uurtjes aan voor het slapen gaan is het 5x30x2x65= ongeveer 20kw. Dit kost per kw zo'n 30 cent.
Kan een elektrische deken op een traagschuim matras? Antwoord: Een elektrische deken kan prima op een traagschuim matras. Wel is aan te raden om hem uit te zetten op het moment dat u gaat slapen ivm magnetische straling.
Als je de deken in bed wilt gebruiken, dan kies je voor een onderdeken. De onderdeken kan je in bed gebruiken om ervoor te zorgen dat je bed voorverwarmd is of om heel de nacht warm gehouden te worden. Wanneer je de deken wilt gebruiken om bijvoorbeeld lekker warm op de bank te zitten dan kies je voor een bovendeken.
Wel kan een elektrische deken invloed hebben op het slaapcomfort. De eigenschappen van het traagschuim zijn afgestemd op uw lichaamswarmte. De extra warmte van een elektrische deken kan zorgen dat het topdekmatras zachter wordt.
De deken heeft een zilverkleurige kant en een goudkleurige kant: Bij onderkoeling gebruikt u de deken met de goudkleurige kant naar buiten toe. Een mens verliest veel lichaamswarmte via het hoofd, dus moet het hoofd goed ingepakt worden, maar het gezicht moet vrijgelaten worden.
Ook moet het lichaam bij een hoge lichaamstemperatuur harder werken, in plaats van dat het uitrust tijdens het slapen. Ook zouden de elektromagnetische velden in een elektrische deken de elektrische signalen in het lichaam kunnen verstoren.
Vroeger was er een verschil in veiligheid tussen elektrische dekens op zwakstroom en op standaard netstroom van 230 volt. Tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor warmtedekens zo aangescherpt dat er geen verschil meer in zit. Een deken op 230 volt is dus net zo veilig als een model op zwakstroom.
Dus, de elektrische dekens zijn niet gevaarlijk, mits je kijkt of ze gecertificeerd zijn. Echter zijn ze niet zo geschikt voor kinderen en huisdieren. Wel voor mensen met klachten of die het graag lekker warm hebben tijdens de koudere dagen in het jaar.
Je elektrische deken opbergen
Je kunt een elektrische deken opbergen door de deken op te rollen of netjes op te hangen. Als je je elektrische deken elke nacht gebruikt, kun je gewoon de stekker verwijderen en de deken plat op je bed laten liggen.
Welke kant van de elektrische deken moet boven? Dat maakt bij de meeste dekens niet uit. U kunt zelf bepalen welke kant u boven legt. Zo kunt u de stroomaansluiting aan de kant hebben die u zelf het handigst vindt, links of rechts.
Een warmtedeken is een elektrische deken waar je de temperatuur zelf van kan bepalen. 15 of 20 minuten voordat je gaat slapen, stel je de gewenste temperatuur in van je warmtedeken en als je dan in je bed duikt, is je bed lekker warm! Door de jaren heen is dit steeds populairder geworden.
Je kent ze wel die dunne dekens met folie aan één kant en een laagje schuim aan de andere kant. Een luchtbed geleid warmte en kou heel goed daarom kun je de deken beter op je luchtbed leggen dan er onder zodat je geen warmte aan het luchtbed verliest maar ook geen kou van het luchtbed krijgt.
De warmte van een elektrische deken kan u helpen sneller in slaap te vallen en meer comfort te bieden. Met een elektrische deken hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat koude wind u midden in de nacht wakker maakt. 2. Helpt u zich te ontspannen bij spierpijn en rugklachten.
Een elektrische deken zorgt ervoor dat jouw bed al op temperatuur is wanneer jij je bed in stapt of houdt jou warm tijdens je slaap. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, het bevordert ook nog eens je slaap. De deken wordt warm doordat er verwarmbare bedrading of verwarmingselementen in verwerkt zijn.
Zorg ervoor dat u uw elektrische deken niet vouwt of verfrommelt wanneer u deze opbergt. Rol het in plaats daarvan op en bewaar het op een koele, droge plaats. Als alternatief kunt u hem ook ophangen.
Wanneer u de deken uit de verpakking haalt, ziet u een zilveren en een gouden zijde. Beide kanten hebben een zeer belangrijke functie. Wanneer u de gouden kant van de deken tegen het lichaam aan zit voorkom je oververhitting. Legt u echter de zilveren kant tegen het lichaam aan dan voorkomt u onderkoeling.
Alle matrassen zijn geschikt in combinatie met een elektrisch deken. Wel is het aan te raden om het elektrische deken uit te zetten op het moment dat je gaat slapen (dit in verband met magnetische straling).