Je kunt het geopend en aangesneden namelijk tot wel twee weken bewaren. In de vriezer blijft het zelfs wel een maand na aansnijden goed.
Bewaartip voor dit product
Vries brood direct na aankoop in porties in en haal er elke dag uit wat je nodig hebt. Zo heb je elke dag vers brood.
Je kunt zelfgebakken kerststol heel prima vooruit maken en invriezen. Doe dat dan voordat je ze bestrooit met poedersuiker en nadat ze helemaal zijn afgekoeld. Haal ze dan met Kerst tijdig uit de vriezer, laat op kamertemperatuur ontdooien en piep ze heel kort (een minuut of 5) op, in een voorverwarmde oven (100C).
Amandelspijs blijft, mits koel, droog en donker bewaard, zeker 2-3 maanden goed en ingevroren nog langer.
Door de unieke samenstelling, de hygiënische verwerking en het grote aandeel van krenten en rozijnen zijn onze Weihnachtsstollen zeker 3 weken houdbaar en lekker. Het is ook mogelijk ze langere tijd in de diepvries te bewaren.
Je kunt het geopend en aangesneden namelijk tot wel twee weken bewaren. In de vriezer blijft het zelfs wel een maand na aansnijden goed.
Krentenbrood kun je gerust 5-7 dagen bewaren in de keukenkast of zelfs een maand in de vriezer. Je kunt brood beter niet in de koelkast bewaren, omdat de moleculen dan van structuur veranderen. Wij adviseren daarom om brood altijd óf in de keukenkast te bewaren óf in de vriezer.
Amandelproduct is (bakt) te vast. De spijs te stijf aangehouden voor de verwerking. Voeg eventueel meer ei(dooier) toe om de spijs af te slappen. In geval bij Weespermoppen kan het zijn dat de bakplaat niet vet genoeg was.
Ook heeft (goede) marsepein een hele fijne structuur doordat er poedersuiker wordt gebruikt. What is this? Amandelspijs heeft een verhouding van 1:1, gelijke delen suiker en amandelen dus. Spijs is veel grover van structuur, omdat er kristalsuiker wordt gebruikt en de amandelen minder fijn gemalen worden.
Wat is amandelspijs? Amandelspijs is een lekkernij die in veel recepten gebruikt wordt. Het bevat slechts 4 ingrediënten: suiker, amandelen, citroenrasp en een ei. De verhouding suiker:amandelen is meestal 1:1.
Heb je amandelspijs over? Dan kun je amandelspijs invriezen. Verpak het luchtdicht. In de vriezer blijft het ongeveer drie maanden goed.
Een kerstkrans kan heel de winter goed blijven als je hem buiten ophangt. Dat geldt ook voor stukken. Heb je in de drukke periode voor kerst geen tijd om kerststukken te maken? Je kunt ze prima een paar weken eerder maken en buiten bewaren (wel vorstvrij).
Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
'In een krentenbol zitten ingrediënten die enigszins schimmelwerend zijn', aldus Velzeboer. 'Daardoor lijkt het dat een krentenbol heel lang houdbaar is. De schimmelwerende stoffen werken volgens Velzeboer op twee manieren. 'De krenten of rozijnen bevatten suikers die vocht uit de bol aantrekken.
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
Amandelen zijn duur, maar marsepein is in de supermarkt vaak spotgoedkoop. Hoe kan dat? Doordat sommige producenten de amandelen vervangen door witte bonen waar ze wat amandelextract aan toevoegen. Dat is onder meer de reden dat marsepein van de ambachtelijke banketbakker meestal heel anders smaakt.
Het lekkerste is marsepein met een verhouding van 1:1; dus 50 % amandelen en 50 % poedersuiker. Marsepein die je koopt om bijvoorbeeld taarten mee te bekleden is vaak 1:4, dus 20 % amandelen, 80 % suiker en nog wat smaakstof om de suikerpasta wel lekker te laten smaken.
Marsepein kun je in de originele verpakking, als deze nog niet is geopend, of in een afgesloten plastic bakje koel en donker bewaren. In de koelkast, kelder, of voor niet al te lange tijd in de keukenkast. Zolang de marsepein luchtdicht verpakt is, en donker bewaard wordt, zal het niet zo snel bederven.
Wikkel het amandelspijs in plasticfolie en laat het indien mogelijk enkele dagen rusten in de koelkast, zo kan de smaak zich goed ontwikkelen. Je kunt amandelspijs ook heel goed invriezen om het langer te bewaren.
Voor vulwerk kan de amandelspijs ook worden afgeslapt met 2/3 ei en 1/3 water. Bij het afslappen kan eventueel citroenrasp worden toegevoegd. Smaken verschillen natuurlijk, maar voeg meestal niet hoger dan 1% toe om de zuivere amandelsmaak niet te verdringen.
Allereerst moet amandelspijs rijpen. De smaken trekken tijdens het rijpen door elkaar waardoor je spijs voller van smaak wordt. Het rijpen kan een dag, een week maar ook langer duren. Voegen we gelijk ei toe dan beperkt dat de houdbaarheid van de amandelspijs.
Vers brood, heel of gesneden, kan probleemloos worden ingevroren en enkele maanden lang worden bewaard in de diepvries. Zorg er wel voor dat het brood goed verpakt is, in een goed gesloten papieren broodzak of in een plastic diepvrieszak.
Brood is 1 maand houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten brood, zoals volkorenbrood, bruinbrood en witbrood. Als je brood in de vriezer bewaart, heb je elke dag vers brood.
Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer.
Bewaaradvies: Het is uitstekend te bewaren in de vriezer tot maximaal 2-3 weken in een afgesloten zak.