Met een jaar of 10 ervaring kan uw inkomen oplopen tot €1.986. U moet er dan wel 38 uur per week voor frituren. Een fastfoodmedewerker verdient iets minder, namelijk €1.643 per maand. Dat bedrag stijgt na 10 jaar ervaring tot een hoogte van €1.820.
Een gemiddelde snackbar draait een omzet van zo'n 120.000 euro per jaar. Omzetten van 350.000 euro of meer zijn ook haalbaar.
Het salaris van de sector en de beroepsgroep
Het gemiddelde loon binnen de sector Horeca ligt op € 2.295 bruto per maand. Het minimale of startsalaris begint bij € 850 en het maximale loon is € 6.000 bruto per maand.
Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 1.950 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.200 bruto per maand.
Dat was in 2019 de brancheomzet van de 5696 frituurspeciaalzaken in ons land. Gemiddeld zetten cafetaria's, snackbars en frituren ruim 202 duizend euro om.
Of je nou barman- of vrouw, chef-kok of receptionist bent of in een snackbar werkt, jouw minimumloon per uur wordt vastgesteld op basis van deze werkweek. Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
Gemiddeld basissalaris
Het gemiddelde salaris voor a medewerker bediening (m/v) is € 12,25 per uur in Nederland.
Voor het opstarten van een frituur is tot op heden geen beroepskennis vereist, maar het is aan te raden over enige basiskennis “frituur” te beschikken, wij kunnen u daar een basisopleiding voor aanbieden of u kan ook de cursus “frituuruitbater” volgen bij Syntra en andere onderwijsinstellingen.
In Zuid (103.000) , Noord (106.000) en Oost (110.000) komt de omzet maar net boven een ton terwijl in het westen cafetaria's gemiddeld €175.000 omzet draaien. Opmerkelijk is dat de gemiddelde kassa-aanslag (besteding per klant) in het westen toch aanmerkelijk lager is.
In de horeca werken is vaak gezellig en leuk, maar het harde werken en het gemiddelde salaris van €11,76 zorgen er voor dat er vooral ook in de horeca een groot tekort is aan deze toppers. De bedragen die hierboven genoemd worden, zijn bruto-inkomens en kunnen enorm verschillen per regio en bedrijf.
Ontdek het gemiddelde salaris als Restaurant
Het gemiddelde restaurant salaris in Nederland is € 28.782 per jaar of € 14,76 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.019 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.273 per jaar.
Inmiddels is het frietje niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven; we eten per persoon gemiddeld zo'n 40 tot 50 porties friet (van ongeveer 180 gram) per jaar. In totaal hebben we met elkaar al zo'n 57 miljard porties friet verorberd.
1. Pizzabezorger. De slechtst betaalde baan van de lijst met slechtst betaalde banen.
Wanneer je in de salarisschaal €10.000 per maand wilt komen, zul je in de meeste gevallen een WO-diploma nodig hebben. Er zijn natuurlijk uitzonderingen binnen commerciële beroepen (zoals artiesten) of in de freelance hoek. De bestbetaalde banen voor mannen en vrouwen in 2022 zijn: Neurochirurg.
Hoeveel houd je over van € 6000 bruto per maand? Gemiddeld genomen is je netto loon rond de €3930 per maand als je €6000 bruto verdient. Dit bedrag wordt lager als je bijvoorbeeld een auto van de zaak hebt of een hoge pensioenbijdrage.