Het gebruik van de Kippiepan is hartstikke eenvoudig. Twintig minuten voor je de gasten verwacht steek je de stekker in het stopcontact en zet de pan op stand 2, een beetje water toevoegen en wachten maar. Om de 5 minuten schep je de inhoud van de pan iets om en zo wordt alles mooi warm zonder dat het aanbrand.
Met bijna 30 kippiepannen moet er wel één voor jouw feestelijke gelegenheid tussen zitten. Maar wat eet je erbij eigenlijk? Bij een hapjes- of vleespan kan stokbrood, patat of aardappeltjes en sla erg lekker zijn. Wat komkommer en tomaatjes erbij.
Bereiding: De kippenpoten worden in de winkels gegrild en zijn dus kant en klaar. Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op 800 watt in de papieren zak) of in de oven (ongeveer 10 minuten op 180 graden, uit de zak halen).
Verwarm de oven in de heteluchtstand naar 180 graden, leg de kip op de bakplaat en verwarm de kip ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook hier geldt regelmatig zelf even controleren.
Of toch maar in de oven? Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel. Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten. Extra tip: voor zowel de microgolf als voor de oven kan je braadsaus vragen!
Zet de magnetron op 800 watt en warm de producten ongeveer 3 minuten op. Als je de producten liever in de oven opwarmt haal je deze uit de verpakking en plaats je ze op een ovenschaal of iets dergelijks. Verwarm de oven voor op 150 graden en warm de Kippie producten ongeveer 15 minuten op.
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Ja, dat kan. Op één voorwaarde: de kip moet gloeiendheet zijn, zowel de binnenkant als de buitenkant moet maar liefst 75 °C zijn. Dit kun je alleen meten met een keukenthermometer, dus haal zo'n ding in huis (ook handig voor een perfect rosé gebraad of biefstuk).
Dan is de kans groot dat de kip niet opkomt. Wil je de volgende dag graag een kippenboutje of kippenpootje opwarmen? Doe dit dan niet met de magnetron.
In een pan: dit werkt het beste bij kip zonder bot, maar is weer niet ideaal voor gepaneerde of gestoofde stukken kip; In de magnetron: een magnetron werkt snel, maar heeft niet altijd een goed resultaat. Zo kan de kip vochtig worden of te snel te warm worden.
Verhit de kip op 800 Watt telkens ongeveer 15 seconden in de magnetron. Wacht dan een paar seconden en verhit dan weer 15 seconden. Ga hiermee door tot de kippenpoten handwarm aanvoelen. Dat duurt zo'n 1,5 a 2 minuten.
Naast het feit dat je kip altijd goed moet bakken en nooit rauw moet eten, kun je het beter ook niet voor een tweede keer verwarmen. Als je afgekoelde kip namelijk opnieuw opwarmt, verandert de eiwitsamenstelling, wat kan leiden tot vervelende spijsverteringsproblemen.
Ook exclusief bij Kippie: de borg van de elektrische hapjespan is slechts 15 euro. Nieuw bij Kippie! €54.
Voor de Kippiepan betaal je 15 euro borg. Deze borg krijg je terug als je de pan (schoon) inlevert bij de winkel.
De partypan is een elektrische warmhoudpan die wij al voor u gevuld hebben met heerlijke voor gegaarde hapjes. Hoe het werkt? U zet de pan aan op stand 1, schept en roert het gedurende 30 minuten af en toe door en klaar!
De gezondheidswebsite waarschuwt: Salmonella ligt altijd op de loer, en de besmetting van rauwe kip naar gare kip vormt ook een risico. Rauwe kip mag je van Healthline maar een of twee dagen bewaren in je koelkast, gare kip blijft max vier dagen goed.
De structuur van de proteinen in kip veranderen bij afkoeling. Koud kun je kip na een dag prima eten, maar je moet kippenvlees niet opnieuw verhitten.
Hoe je het doet:
Je kunt ook altijd de ontdooistand op je magnetron gebruiken. Ontdooi de kip met pauzes van twee minuten, draai hem om en controleer of hij ontdooid is. Herhaal dit totdat de kip niet meer bevroren is. Dit kan tot 10 minuten duren, afhankelijk van je magnetron.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
Bereide kip
Laat de restjes nooit langer dan twee uur buiten de koelkast staan. Zorg ook hierbij ervoor dat je koelkast 4,5°C of kouder is. Zo kun je de kip zo'n drie tot vier dagen bewaren.
Haal ze uit de verpakking en smullen maar! In de oven: Haal de kipdrumsticks uit de verpakking en verwarm deze circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Op de BBQ: Haal de kipdrumsticks uit de verpakking en verwarm deze circa 15 minuten in een voorverwarmde BBQ op 150 graden op het indirecte gedeelte.
Gebakken kip bewaar je eenvoudig in een afsluitbare en luchtdichte diepvriesbak of -zak. Wanneer je de kip invriest kan deze tot wel een maand goed blijven. Gebruik deze kip niet om koud te serveren, maar warm de kip op voordat je deze weer gaat eten.