Heb je geen magnetron, dan kun je de bami opbakken en het vlees en de saus in een pannetje verwarmen. In de oven droogt het vermoedelijk wat teveel uit. Natuurlijk kun je ook gewoon alles door elkaar gooien en opbakken. Niet op te hoge temperatuur ; het hoeft eigenlijk alleen maar weer warm te worden.
verwarm de oven voor op 175 graden, doe het er 8 tot 10 minuten in, zou goed moeten zijn.
Er zijn drie manieren om deze roergebakken restjes succesvol op te warmen; grote koekenpan, wok of in de oven . Om op te warmen met een koekenpan of wok, giet je een beetje bouillon in de bodem van de pan samen met een scheutje oestersaus of hoisinsaus en breng je het aan de kook op middelhoog vuur.
De eenvoudigste manier is eten opwarmen in een pan. Deze manier is goed voor bevroren soepen, stoofschotels en andere vloeibare gerechten. Ook dit is een manier dat vaak wat langer kan duren om ervoor te zorgen dat het eten niet verbrand.
Ja hoor, dat kan.De bakjes kunnen een maximale oven temperatuur van 170 graden verdragen.
Ook oude chinees warm je eenvoudig op in de Airfryer met bakplaat.8 minuten op 160 graden.
Je kan de bami goreng het beste opbakken in een droge koekenpan en de rempah met saus opwarmen in een pannetje. Wordt de bami wat droog voeg dan een heel klein scheutje water toe. Je kan de bami en rempah ook afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten.
Airfryer/broodroosteroven
Zowel airfryers als broodroosterovens zijn kleine convectieovens die met behulp van ventilatoren lucht rond het voedsel laten circuleren. Hierdoor zijn ze ideaal voor het opwarmen van bijvoorbeeld frietjes, gefrituurde kip in alle soorten en maten en zelfs filodeeg.
Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan.
Kookplaat
Het fornuis gebruiken is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze voor het opwarmen zonder magnetron. Om restjes eten op het fornuis op te warmen in een pan of pot voeg je een beetje water of bouillon toe (voor soepen, stoofschotels, bonen, pastasaus, pastanoedels of rijst) en doe je het deksel erop.
Goed opwarmen: Om eventuele bacteriën te doden, verwarm je overgebleven Chinees eten tot een temperatuur van ten minste 165°F (74°C) . Gebruik een voedselthermometer om de interne temperatuur te controleren. Methode op het fornuis: Voor gerechten zoals roerbakgerechten, gebakken rijst of noedels, verwarm je ze in een koekenpan of wok op middelhoog vuur.
Heb je geen magnetron, dan kun je de bami opbakken en het vlees en de saus in een pannetje verwarmen. In de oven droogt het vermoedelijk wat teveel uit. Natuurlijk kun je ook gewoon alles door elkaar gooien en opbakken. Niet op te hoge temperatuur ; het hoeft eigenlijk alleen maar weer warm te worden.
Verwarm eerder gekookte gerechten of restjes tot een interne temperatuur van ten minste 165 °F (73,8 °C) . Gebruik altijd een voedselthermometer om de interne temperatuur van het eten te controleren. Verwarm sauzen, soepen en jus tot het kookt. Als u het in de oven opwarmt, stel de oventemperatuur dan niet lager in dan 325 °F (162,7 °C).
Hetzelfde geldt voor afhaalmaaltijden, zoals Chinees. Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
Loempia's of snacks gefrituurd zijn niet lekker uit de magnetron. Zet de oven aan gedurende 10 min op 150 graden.
Een airfryer is geen friteuse en werkt niet als een magnetron.
Als u een maaltijd hebt gekocht die alleen geschikt is voor de magnetron, kunt u deze ontdooien, in een pannetje gieten en op het fornuis opwarmen . U moet ervoor zorgen dat de maaltijd gloeiend heet is voordat u deze serveert.
Toaster ovens zijn misschien niet de snelste manier om eten op te warmen , maar ze zijn geweldig in het gelijkmatig opwarmen en het behouden van de kwaliteit van het oorspronkelijke gerecht. Ze laten het eten niet rubberachtig achter, zoals een magnetron zou doen, en ze maken de buitenkant van je eten niet zo knapperig als een airfryer zou doen.
Ontwerpers vervangen dit keukenelement met stoom- en speedovens , of verstoppen magnetrons achter deuren of in lades. Voor sommige huiseigenaren met een hoog inkomen zijn magnetrons een van de eerste dingen die ze in hun keuken willen vervangen.
Een oven kan worden gebruikt om eten op te warmen zoals je dat met een magnetron zou doen, maar het duurt langer om dat te doen . Sommige ovens hebben een magnetronfunctie, dus je kunt deze functie gebruiken om alles te doen wat een gewone magnetron kan.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Heb je een magnetron met wat meer vermogen (500+ watt) dan kun je er ook mee koken. Maar dat koken, opwarmen en ontdooien kun je ook heel prima zonder magnetron. In een pannetje (koekenpan of au bain marie in mijn favoriete steelpannetje ❤ ) of in de oven.
De Bami met kip kan je in de pan, oven of magnetron verwarmen. Je kan het beste de oven voorverwarmen op 180 graden. De Bami met kip is na 25 minuten klaar.