In een airfryer bereik je het beste resultaat, de gegrilde kip wordt weer lekker knapperig (160°C, kip uit de zak). Ook in een oven (bij voorkeur combinatiestand hetelucht + grillen, 160°C, kip uit de zak) of magnetron (één na hoogste stand, kip in de zak) zijn onze kiplekkernijen weer prima te verwarmen.
Warm houden: Laat de kip in de zak, laat de zak een beetje open en zet deze tot je gaat eten in een oven van 60 graden. De kip blijft warm en gaart niet door.
Of toch maar in de oven? Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel. Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten.
Kan ik de kalkoen of kip al eerder bereiden en dan later weer opwarmen? Dat is geen enkel probleem. Stel dat je hem een dag van tevoren maakt, dan moet je hem na bereiding in de koelkast zetten en met huishoudfolie afdekken.
Om de kip warm te houden kan je de gebakken kip het beste in de oven doen op 180 graden. Laat wel eerst even op keukenpapier uitlekken zodat alle overtolige olie is opgevangen. (dit kan anders gaan roken in je oven).
Warm houden: Laat de kip in de zak, laat de zak een beetje open en zet deze tot je gaat eten in een oven van 60 graden. De kip blijft warm en gaart niet door.
5/ Kip en eieren opwarmen
Nog zoiets spannends: kip opwarmen, of eieren. Heel bacterie-gevoelig, had je vast al bedacht. Kip opnieuw opwarmen kán, maar dan moet zowel de binnen- als buitenkant van de kip minimiaal 75 graden zijn.
Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Kippenpoten, kippenbouten, kippenkluifjes en kippenvleugels moeten ongeveer 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Hoe groter en grover, hoe langer ze moeten bakken. Check de kip na 20 minuten.
5/ Kip en eieren opwarmen
Nog zoiets spannends: kip opwarmen, of eieren. Heel bacterie-gevoelig, had je vast al bedacht. Kip opnieuw opwarmen kán, maar dan moet zowel de binnen- als buitenkant van de kip minimiaal 75 graden zijn.
Vries het in of bereid het. Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Controleer de binnenkant van de kip dus ook altijd even voordat je gaat eten. Is de binnenkant wit, dan is de kip gaar. Is 'ie (licht)roze of ziet het vlees er nog een beetje glazig uit? Zet de kip dan nog een paar minuten langer in de oven.
Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op 800 watt in de papieren zak) of in de oven (ongeveer 10 minuten op 180 graden, uit de zak halen).
De structuur van de proteinen in kip veranderen bij afkoeling. Koud kun je kip na een dag prima eten, maar je moet kippenvlees niet opnieuw verhitten. Of als je dat per se wil, moet je het vlees langzaam en lang verwarmen.
30-45 minuten, maar hangt sterk af van de omstandigheden. Stem de tijd dus even goed af op de andere (voor) gerechten. In ieder geval is hij dan perfect om opgediend te worden!
Verse kip kan je doorgaans 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren. Krijg je het niet op tijd op? Vries het in of bereid het. Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Dat is geen enkel probleem. Stel dat je hem een dag van tevoren maakt, dan moet je hem na bereiding in de koelkast zetten en met huishoudfolie afdekken. Als je hem dan de volgende dag wilt bereiden voor het diner moet je hem heel rustig in een voorverwarmde oven (110 graden) opwarmen.
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Door de kip na het braden met aluminiumfolie af te dekken en hem 15 minuten te laten rusten, zorgt u ervoor dat de vleessappen niet eruit lopen wanneer u hem aansnijdt en de kip dus malser blijft.
Opwarmen van een gegrilde kip
Geen nood, wij helpen je ook wanneer je thuis bent! Gebruik je een microgolf? Gewoon zak dichthouden en kort maar krachtig opwarmen!750 – 900 watt gedurende 3 minuten! (kleine stukken ga je uiteraard korter moeten opwarmen).
Niet consumeren na TGT-datum vanwege kans op uitgroei ziekmakende bacteriën.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De kip heeft een afwijkende geur, is grauw verkleurd, uitgedroogd of plakkerig. Eet geen vlees wat er raar uitziet of niet goed ruikt.
Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Opwarmen in de oven
Over het algemeen kunt u de kant-en-klaar maaltijden zo'n 30 – 40 minuten opwarmen op een temperatuur van 100 – 120 graden celsius. Op het etiket van de maaltijd staat dit precies aangegeven. Kijk de eerste keer even na 10 minuten hoe de maaltijd reageert.