HOE MOET JE CAKE INVRIEZEN? Ook bij het invriezen is het belangrijk dat de cake niet vochtig wordt. Voor het invriezen bewaar je de cake opnieuw in een luchtdichte bewaardoos. Je kunt de cake eventueel van tevoren in plakjes snijden, zodat je het makkelijker kunt ontdooien wanneer je er zin in hebt.
Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed. Cake en biscuits kun je het beste buiten de vriezer op het aanrecht ontdooien.
Cakes kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit. Pak een cake goed in met folie en doe deze in een zak als je de cake wilt invriezen.
Cake bewaren
Verpak de cake na het bakken in aluminiumfolie en laat de cake op het aanrecht staan. Je kan de cake ook in plakjes snijden en in een luchtdichte trommel bewaren, als je een sneetje brood in de trommel legt dan blijven de plakjes cake langer vers en drogen de plakjes niet uit.
Je kunt cake maximaal 4 tot 5 dagen bewaren. Laat de cake na het bakken eerst goed afkoelen.Verpak de afgekoelde cake dan luchtdicht, in een trommel, bewaardoos of plastic folie.Bewaar een cake altijd buiten de koelkast.
Zorg dat je cake na het bakken volledig is afgekoeld voordat je deze invriest. Dek je baksel goed af, in vershoudfolie, een plastic zak of een bakje bijvoorbeeld. Haal de cake op tijd weer uit de vriezer: een dag van tevoren is voldoende. Laat de cake ontdooien in de koelkast, niet op het aanrecht.
Onze aanbeveling over hoe lang je een cake moet laten afkoelen voordat je hem glazuurt, is om 2-3 uur te wachten tot je cake helemaal is afgekoeld. Voeg vervolgens een crumb coat toe en zet de cake tot 30 minuten in de koelkast.
Je kunt het beste de bakvorm invetten met bakspray of boter en het vet verdelen met een kwastje. Zodoende raak je elk hoekje en is de kans dat er wat blijft plakken het kleinst. Je kunt nog ervoor kiezen om de vorm na het invetten te bestuiven met wat bloem.
Laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen in het bakblik, anders is de kans groot dat hij blijft plakken als je hem uitstort. Maar laat de cake niet helemaal afkoelen in het blik, want dan stoomt je cake.
Hoe warmer je bakt, hoe meer vocht er tijdens het bakken verdampt. Als er teveel vocht verdampt, wordt je cake droog. Bak hem dus liever wat langer op een langere temperatuur. Of verkort juist de baktijd, dat geeft ook een wat 'kleffer' resultaat.
Stap 2: Wikkel elke laag strak in plasticfolie
Voor extra bescherming tegen vriesbrand kunt u de cake vervolgens in een vel aluminiumfolie wikkelen of de cakelagen in diepvriesbestendige opbergzakken doen. Zorg ervoor dat u uw verpakkingen labelt met het type cake en de datum waarop u ze hebt ingevroren.
Naast dat aluminiumfolie restjes niet luchtdicht afsluit, levert het gebruik ervan nog een gevaar op. En dat is bij zoute en zure levensmiddelen. Het aluminium in het folie reageert hier sterk op. Het lost op en komt zo in de voedingsmiddelen terecht.
Als je het goed doet, is invriezen een van de beste manieren om een taart vers te houden. Zo hoef je de ochtend van een groot feest niet meer te haasten met het bakken, afkoelen, glazuren en versieren van de verjaardagstaart van iemand.
Wikkel je taart eerst in een dubbele laag plastic folie voor bescherming tegen uitdroging. Vervolgens omwikkel je hem stevig met aluminiumfolie voor extra isolatie. Leg ten slotte de ingepakte taart plat in de vriezer. Zo blijft je taart vers en klaar om te genieten wanneer je maar wilt!
Bevriezende Bundtcake
Goed in plastic verpakken, dan in een plastic zak doen en afsluiten. Tot 4 weken invriezen. Ontdooien op kamertemperatuur, uitgepakt maar licht afgedekt met plastic. Besprenkelen met glazuur of afmaken zoals gewenst.
Als je cake uit de oven komt, kun je hem beter niet gelijk uit de vorm halen. Laat hem eerst een klein beetje afkoelen, zodat hij stevig kan worden. Het is echter wel belangrijk om hem niet helemaal in de vorm te laten afkoelen. De condens van de warmte blijft dan namelijk in de vorm hangen en trekt weer in je baksel.
Een cake invriezen is ook geen probleem. Wikkel hem goed in met folie en en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. De cake kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.
Draai de cakevorm zelfverzekerd en snel om op plasticfolie zodat de cake eruit valt. Ik haal de pan eruit en vouw de plasticfolie voorzichtig om de nog warme cake. Ja, dat is wat ik doe . Ik laat het niet afkoelen tot kamertemperatuur, ondanks de populaire wijsheid.
Een cake bewaar je het beste buiten de koelkast, op kamertemperatuur, want als je hem in de koelkast bewaart drogen cakes uit en wordt de topping te stevig. Verpak de cake bijvoorbeeld in aluminiumfolie of onder een taart stolp en en laat hem op het aanrecht staan of zet hem in een keukenkastje.
Een onvoldoende gebakken cake blijft veel sneller aan de pan plakken , dus zorg ervoor dat hij helemaal gebakken is. "De randen van een helemaal gebakken cake zullen loskomen van de zijkanten van de pan," merkt chef Garbacz op. "En als je zachtjes in het midden van de cake prikt, mag hij niet meegeven en zal hij meteen terugveren," voegt ze toe.
Hoewel het heel verleidelijk is om 'm meteen te ontvormen, is het net heel belangrijk om 'm 10 minuten in de vorm te laten afkoelen alvorens 'm te ontvormen. Je cake stijft zo een beetje op, waardoor er minder kans is dat hij breekt.
Het draait allemaal om panvoorbereiding
Je doel is om te voorkomen dat je cake blijft plakken door een barrière te creëren tussen het beslag en de pan (bijvoorbeeld bakpapier, antiaanbakspray of bakvet en bloem) voordat je het cakebeslag toevoegt .
Je cake heeft tussen de tien minuten en een paar uur nodig om af te koelen voordat je hem helemaal kunt hanteren zonder bang te hoeven zijn dat hij uit elkaar valt. Als je hem in aluminiumfolie of plastic wikkelt, kun je de cake in de koelkast of vriezer bewaren.
Wikkel deze strak in plasticfolie, van boven, zijkanten en onderkant, zodat het plastic de zijkanten van de taart raakt (d.w.z. drapeer het plastic niet alleen over de bovenkant). Als je geen plasticfolie hebt, kies dan voor een plastic hersluitbare zak.
Cake moet helemaal zijn afgekoeld voordat je hem decoreert. Als je hem in de koelkast zet, laat hem dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur en wikkel hem dan strak in plasticfolie.Zet hem een nacht in de koelkast en decoreer hem dan.