Draag luchtige kleding en vermijd synthetische stoffen die slecht ademen. Draag dus bijvoorbeeld katoenen boxershorts in plaats van polyester slips. Goed afdrogen na het douchen en gebruik desnoods talkpoeder tegen het vocht. Ga tussendoor wat vaker naar het toilet om de billen af te vegen.
De huid tussen uw billen kan te vochtig zijn. Dat kan komen door: niet goed afdrogen, zweten, lang zitten (vooral als u overgewicht heeft) of als u uw plas niet goed kunt ophouden (incontinent). Huid die lang nat is kan gaan jeuken. Op uw huid zitten schimmels en bacteriën.
Een short is een broekje waarbij meer dan de helft van de billen bedekt is. Ideaal als je een jurk of rok aanhebt zodat niet alles gelijk wordt blootgegeven. Ook zit een short erg comfortabel, want doordat er meer stof aan de achterkant zit zal de onderbroek nooit in je bilnaad kruipen.
Dit probleem kan verminderd worden door een boxershort te dragen van een materiaal dat warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend is. Je kunt dan het beste kiezen voor een materiaal als microfiber, modal of bamboe.
Wat kan je tegen hormoonzweet doen? Wassen: De beste remedie is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken.
Het opkruipen van de pijpjes kan verschillende oorzaken hebben. Draag jij boxershorts die niet goed aansluiten aan je been dan kan dat zorgen voor omhoogkruipende pijpjes. Ook de verkeerde maatkeuze kan ertoe leiden dat de boxershorts niet optimaal zitten waardoor je boxershort omhoogkruipt.
Als er iets goed op het lichaam moet worden gedragen en moet aanvoelen als een tweede huid, dan is het wel je ondergoed. Als je tussen twee maten zit, bepaal dan waar het ondergoed niet goed zit. Als het te los om de benen zit neem dan een maat kleiner.
Overmatig transpireren tussen benen voorkomen
Zo kan uw huid luchten. Draag om zweten tussen de benen tegen te gaan vooral loszittende kleding, gemaakt van natuurlijke stoffen, en douche dagelijks om overtollig zweet geen kans te geven zich te laten gelden.
Nachtzweten kan dus verschillende oorzaken hebben, zoals een te warme omgeving of nachtkledij, lichamelijke inspanning, voeding, medicijnen, hormoonschommelingen of en onderliggende ziekte. Hoewel de meeste onschuldig zijn, is het toch belangrijk om bij aanhoudende klachten contact op te nemen met je huisarts.
"Er zijn soms ook medische oorzaken waardoor je meer gaat transpireren. Zo kun je extra zweten door bepaalde medicijnen. Ook diabeten, vrouwen in de overgang of mensen met overgewicht zweten vaker of meer." "Daarnaast zie je ook vaak dat mensen die stoppen met drugs of alcohol meer zweten.
Een citroen kan je ook prima gebruiken om zweetvlekken te verwijderen. Meng citroensap samen met water in gelijke hoeveelheid. Wrijf vervolgens dit mengsel over de vlek en laat dit weer even inwerken. Daarna kun je het kledingstuk op een reguliere manier wassen waarna de vlekken weg zijn.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt. Ook microbiologe Sarah Lebeer van de Universiteit Antwerpen raadt aan om elke dag een verse onderbroek uit de kast te halen.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Zakje in de onderbroek
Door dit extra stukje stof heeft het daar beneden meer de ruimte om te 'ademen'. Daarnaast geeft deze stof een extra bescherming tegen dikke naden van kleding, zoals de dikke naden van een spijkerbroek.
Eigenlijk kunnen ronde billen alle soorten slips hebben, maar als je je billen goed wilt ondersteunen kies dan voor een slip met voldoende stof. De Perfect Curves is daarvoor een ideale basis slip. Wil je een wat sexyer model dan is de Unditectable Hi Hipster ideaal.
Ja, je leest het goed; de oma onderbroek. Wijd zittende manachtige onderbroeken. Lekker losjes en comfortabel. Uit een onderzoek onder vrouwen tussen 16 en 35 jaar blijkt zelfs dat 80 procent van deze vrouwen het liefst eenvoudige slips draagt.
Heb je geen huidkleurig ondergoed? Dan kan je eventueel ook bepaalde kleuren onder witte kleding dragen. Als je een lichte huidskleur hebt kan je eventueel licht grijze of zacht roze tinten dragen. Als je een donkerdere huidskleur hebt dan kan je bijvoorbeeld rood ondergoed aan onder witte kleding.
Hoe ontstaat zweetgeur? Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren.
Tock zijn sticks veelal de beste om te kiezen, omdat daar dan ook bij de natuurlijke deodorant een zinkoxide in zit die perfect werkt tegen hormoonzweet. Puberzweet dus. BewustPuur heeft een aantal fijne deo's in haar assortiment zitten, waaronder Loveli.
De Power of Zen deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast natriumbicarbonaat bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties, hormonen en stress.