Zet de kliko met handvat naar de straat. Zet de kliko's zoveel mogelijk bij elkaar aan één kant van de straat. De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn. De deksel moet gesloten zijn.
Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.
De standaardmaat voor een container voor gft-afval is 140 liter. De standaardmaat voor een container voor restafval is ook 140 liter.
Plaats uw afval in een andere afvalcontainer in de buurt of neem het weer mee naar huis. U kunt via een melding doorgeven dat de afvalcontainer vol is.
Met deze vraag kunt u het beste contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Zij zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Onze medewerkers zoeken voor u uit of uw container nog op een ander moment geleegd kan worden.
en bij een container van 240 liter is de afmeting van de containerzak 115x140 cm of 65/25 x 140 cm.
Afvalcontainers, vuilcontainers kliko
De meest gebruikte inhoudsmaten zijn 120 l en 240 l. Deze afvalcontainers op wielen worden steeds zwaarder belast, door meer afvalscheiding en lagere afhaalfrequenties. Om deze reden zijn beide containermaten geheel vernieuwd.
Groene containers voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT)
De GFT-container zijn beschikbaar in twee formaten: 140 liter en 240 liter. Omruilen van groot naar klein (of andersom) is mogelijk.
De inhoudsmaat van uw container kunt u ook afleiden uit de afmetingen van de deksel van uw container. U dient de deksel dus op te meten. Is de deksel 40 x 40 centimeter, dan heeft u een 140 liter container. Is de deksel groter (55 x 50 centimeter), dan heeft u een 240 liter container.
Een container mag maximaal 75 kilo zwaar zijn.
Een lege afvalcontainer van 6 m3 weegt al snel meer dan 500 kilo. Grond weegt tussen de 1.600 en 2.000 kilo, afhankelijk van de vochtigheid. Als we een gemiddelde van 1.800 kilo per m3 nemen, dan is het gewicht van de container 6 x 1.800 + 500 = 11.300 kilo.
U mag uw container aanbieden met een maximaal gewicht van 80 kilo. Dit is het maximale gewicht wat de hefarm van de vrachtauto kan tillen. Als uw container meer weegt dan 80 kilo dan kan het zijn dat deze niet geleegd wordt. U zult het afval dan zelf moeten aanbieden bij het brengstation.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
Op de website van Cyclus kunnen inwoners hun aanbiedgegevens van het restafval nu dus eenvoudig checken. De informatie wordt elke maand geactualiseerd. De aanbiedgegevens die op de website getoond worden, komen uit de registraties van de software op het inzamelvoertuig of de verzamelcontainer.
Groene emmer of container (iets melden of aanvragen)
U kunt 2 gratis groene emmers of containers aanvragen. Een groene emmer is 25 liter. De groene container is 140 liter.
Voor klussen van gemiddelde grootte komen de afmetingen van een container van 10m3 goed van pas. Deze meet in totaal 365 x 180 x 155 cm. Je kunt de bak standaard voor zes weken huren maar korter of langer is ook mogelijk.
1 kubieke meter is dus 1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog. De totale inhoud van 1 kubieke meter is echter meer dan 1. Als je het in liters uitdrukt, kom je bij 1 kubieke meter uit op 1000 liter. In centimeters wordt dit in totaal 1 miljoen kubieke centimeter.
In een normale open 20m3 afzetcontainer kunnen 333 vuilniszakken.
“Gebruik alleen zakken van papier of biologisch afbreekbaar plastic met een duidelijk zichtbaar kiemplantlogo. Gebruik bij voorkeur papieren zakken, omdat deze beter oplossen tijdens het composteerproces”, lezen we.