Begin net onder de tenen aan de zijkant en werk af naar beneden. Rond de uiteinden van het 2e stuk tape af en kleef het op je voetzool zodat het eerste stuk tape overlapt wordt. Zorg ervoor dat de uiteinden boven op de voet kleven, niet op de zijkant. Druk alles goed aan en trek voorzichtig je sokken en schoenen aan.
Je moet de blaar dakpansgewijs afplakken. Bij een blaar op je hiel begin je hoog: de eerste laag tape moet dan horizontaal boven de plek waar de rand van je schoen zit worden geplakt. Daarna plak je steeds een nieuw stukje tape dat het vorige stuk een deel overlapt.
Een blaar hoeft niet altijd te worden behandeld. Heeft u geen last van de blaar dan is het beste om de huid intact te laten. De blaar zal dan vanzelf indrogen. Maar wanneer u er veel last van ondervindt dan is een bezoek aan een pedicure of medisch pedicure aan te raden.
Blaren zijn de meest voorkomende voetblessures voor wandelaars en als je niet voorbereid bent dan kunnen ze je hele wandeltocht verpesten. Wandelen met blaren is niet ideaal.Door de wrijving kan de blaar barsten en leiden tot een pijnlijke infectie.
Hierbij moet je een afweging maken wat voor soort blaar het is en hoeveel last je van de blaar hebt. Voor alle blaren geldt; bij voorkeur prik je een blaar niet door. Een blaar droogt vanzelf weer in en door de blaar dicht te laten is er veel minder risico op een infectie. Een bloedblaar mag niet worden doorgeprikt.
Vaak doet het veel pijn als je lang met een blaar moet gaan lopen. Mocht je echter niet van jouw schema af willen wijken en dus gewoon jouw rondjes gaan lopen ondanks de blaar? Maak dan gebruik van speciale blarenpleisters om de wrijving en pijn te verminderen.
Het is dus beter om de bloedblaar niet door te prikken, maar te wachten tot de bloedblaar herstelt en wegtrekt. Dit kan wel een paar dagen duren. Heb je echt veel last van de bloedblaar? Dan kun je langs de huisarts gaan.
Zitten jouw blaren in de holling van je voet of juist op de top van je tenen? Smeer de blaar en de omliggende huid dan eens in met vaseline, hierdoor zal de wrijving en de kans op nieuwe blaren een stuk minder zijn!
Loop je schoenen goed in. Onervaren voeten krijgen sneller blaren dan voeten die aan wandelen met deze schoenen gewend zijn. Breng je voeten in goede conditie door ze vanaf een maand van tevoren dagelijks in te smeren met een zalf die de huid versterkt en verzorgt.
Een anti-blaar sok bestaat uit 2 sokken: een binnen- en een buiten sok. De binnen sok bestaat uit zeer gladde vezels, zodat de binnen sok makkelijk over de buiten sok glijdt. Hierdoor wordt de wrijving die ontstaat tijdens het lopen opgevangen tussen de beide sokken en niet tussen de beide huidlagen.
Ons advies voor een goede genezing van de blaar: De blaar niet doorprikken en afdekken met een speciale pleister. Om de druk of wrijving tegen de huid te voorkomen of pijn te verlichten, kun je een anti-druk patch gebruiken.
Probeer blaren heel te laten. Zo is de kans op infecties het kleinst. Bij beginnende blaren (rode huid) volstaat een blarenpleister. Zorg dat de pleister ruim over de blaar heen valt en dat hij plooivrij wordt geplakt.
Blaren genezen meestal vanzelf of na de behandeling van de blaar. Uiteindelijk zal het wondkorstje loslaten en zal er nieuwe huid over de wond groeien. Afhankelijk van de diepte en grootte van de blaar kan dit enkele dagen tot weken duren.
Zorg ervoor dat je jouw nieuwste aankoop niet te dicht op je huid laat zitten. Dit doe je door dikke sokken te dragen tijdens het inlopen. Een simpele oplossing met een geweldig resultaat. Ook is het belangrijk dat je veters goed zijn gestrikt.
Mag ik Compeed® Blarenpleisters gebruiken op een open wond? Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wond/blaar open is. Compeed® beschermt tegen infectie, vuil en water en creëert een wondomgeving die de genezing bevordert. Compeed® moet worden toegepast na het ontsmetten van de wond.
Plaats je voet plat op de grond. Pak een strook tape van 12,5 centimeter en scheur de papieren rug in het midden door te scheuren en tegelijkertijd te trekken. Vouw het papier naar beide zijden tot 5 centimeter van het uiteinde. Breng de tape met maximale rek aan op het midden van je voet over de pijnlijke plek.
Blaren zijn gelukkig niet gevaarlijk en gaan vanzelf weer over maar ze zijn wel pijnlijk en vaak erg vervelend door de plekken waar ze ontstaan. Een blarenpleister zal het ontstaan van een blaar niet voorkomen maar helpt wel bij het genezen hiervan.Ook beschermen ze tegen bacteriën wanneer de blaar open gaat.
Blaren zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen je sportplezier wel behoorlijk in de weg zitten. Het is belangrijk dat je een blaar zo snel mogelijk behandelt, omdat je anders automatisch geneigd bent je looptechniek aan te passen, met als gevolg dat je meer vatbaar bent voor (spier)blessures.
Er is geen reden waarom consumenten die een cerebrovasculair ongeval of soortgelijke aandoeningen hebben gehad, COMPEED® niet zouden gebruiken. Als je echter twijfelt over de ernst van de aandoening, raden wij je aan je arts te raadplegen.
Compeed Blarenpleister beschermt in tegenstelling tot een normale pleister beter. Dit komt omdat de blarenpleister van Compeed de rand van het verband stevig aan de huid vastzit en zo pijnlijke wrijving wordt voorkomen. Mocht de blaar open zijn of volledig afgescheurd zijn is de eerste stap om het te ontsmetten.
Vaak zit er om je brandblaar ook nog verbrande huid. Deze ziet er rood of roze uit en is geïrriteerd. Deze gesloten huid kun je al behandelen met een hydraterende crème, zoals ALHYDRAN Aloë Vera crème. Zo help je de huid genezen en verminder je klachten van pijn en jeuk.
Normaal gesproken ziet de blaar er helder uit maar wanneer er een paars/blauwe kleur is te zien dan is er sprake van een bloedblaar. Wanneer de blaar troebel of geel/groen oogt dan is de blaar waarschijnlijk ontstoken en is doorprikken net als bij de bloedblaar gevaarlijk.
Kleef de pleister direct op de blaar. Het is beter om de pleister een beetje te rekken, zodat hij strak over de blaar komt te zitten. Strijk vervolgens de randen zorgvuldig glad. Je kunt een blarenpleister gerust een aantal dagen tot een week laten zitten, totdat de huid volledig hersteld is.
Bij een gesloten blaar is niets doen vaak de beste oplossing. Vermijd verdere druk of wrijving en laat de blaar volledig dicht: zo komt hij niet in contact met vuil of stof. Vervolgens zal hij spontaan genezen. Bescherm de blein eventueel met een pleister, maar hier is ook een risico aan verbonden.