Doe iets creatiefs, daarmee kom je in verbinding met het innerlijke kind in jezelf. Doe de dingen waar je gelukkig van wordt! Creëer positieve ervaringen in je leven, kom uit je comfortzone. Zorg dat je aan je zelfvertrouwen gaat werken, elke dag, in plaats van dat je deze afbrokkelt, wees hier bewust van.
Leg uit hoe het kind zich voelt en waarom. Zo maak je contact met het gevoel en begrip. Je kunt iets zeggen, iets uitleggen, over waarom het kind zich zo voelt, want dat begrijpt het vaak niet. Vraag je af wat je innerlijk kind nodig heeft.
Wat is Innerlijk Kind Werk
Innerlijk Kind Werk is een methodiek die wordt ingezet om vervelende, pijnlijke en verdrietige ervaringen uit het verleden in het heden in een juiste context te zetten.
Een brief schrijven naar je innerlijk kind
Schrijf aan je innerlijk kind hoe jij je voelt en hoe goed je hem/haar begrijpt. Schrijf wat jij als kind had moeten/willen horen, wat je nodig had om deze emoties goed te kunnen verwerken. Het gaat erom dat jij je jonge zelf in deze brief geeft wat je toen nodig had gehad.
Een voorbeeldbrief kind op kamp
Hierin kunt u motiverende woorden schrijven, een leuk verhaaltje of misschien wel een aantal moppen. Dat maakt uw kind zeker aan het lachen! Wees wel voorzichtig met wat u schrijft, een eenvoudige wenskaart of brief kan veel teweeg brengen.
Dit kinddeel is het deel waarin gevoelens, herinneringen en ervaringen uit je jeugd is opgeslagen. Je huidige gevoelens, je gedrag, je problemen of klachten staan rechtstreeks in verband met bepaalde ervaringen en indrukken die je hebt opgedaan in je kindertijd.
Ik gebruik de term “innerlijk werk” als een verzamelnaam voor het verwerken van je gevoelens en eventuele emotionele trauma's, het veranderen van belemmerende overtuigingen, bewust manifesteren en afstemmen.
Wie en wat je werkelijk bent aan de binnenkant, is je innerlijke zelf. De sleutel tot het kennen van je innerlijke zelf, is om in jezelf te geloven en je doel, visie, doelen, waarden en motivaties te kennen. Niet alleen wat anderen je hebben verteld, maar wat je zelf hebt ontdekt.
Jezelf omarmen zoals je bent – en kwetsbaar durven zijn – is de snelste manier om je muren af te breken. Te beginnen bij de dichtgemetselde deuren, zo kan er nog eens iemand op bezoek komen – gezellig. En gaandeweg kunnen ook de muren worden afgebouwd. Omdat je je realiseert dat je gewoon mag zijn zoals je bent.
De meeste mensen voelen zich weleens op een wat onvolwassen manier zwak, minderwaardig en verdrietig, of geërgerd, boos en koppig. Deze gemoedstoestanden worden in de schematherapie 'kindmodi' genoemd.
En niet door te wachten tot je lieve gedachten over jezelf denkt. Je doet dat door je lief(devol) te gedragen jegens jezelf. Hoe doe je dat? Dat doe je door je consistent (dus niet maandag wel en dinsdag niet, maar constant, dus de hele tijd) en constructief (dus positief, wijs, bemoedigend) te gedragen jegens jezelf.
Op de kamp kaarten zie je veel tentjes, spelletjes, kampvuren en bossen, zodat de kinderen alvast in de stemming kunnen komen. Misschien heb je het adres van het kamp wel en vind je het leuk om jouw kanjer een kaart te sturen halverwege zijn kampweek.
Schrijf vanuit je hart
Je schrijft over je gevoelens en wil deze delen met je geliefde. Wees eerlijk en oprecht. Richt de brief dan ook aan je geliefde. Zo schrijf je bijvoorbeeld niet 'Jij hebt geluk met mij', maar 'Ik heb geluk dat ik jou in mijn leven heb gevonden'.
Schrijf op wat je zou willen veranderen aan je gezondheid, uiterlijk, psychisch welbevinden, financiën, woonsituatie of werk. Of schrijf een bemoedigende, trotse, geruststellende of lieve brief aan je toekomstige zelf.
Het werkt heel simpel: je schrijft een brief aan jezelf, voert je e-mailadres in en kiest zelf een datum waarop je de brief wilt ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een week, een maand, een jaar, of zelfs tien jaar! Je bericht wordt gecodeerd opgeslagen op de server van de site.
1 Omarm het leven, ben er niet tegen
Een betere gewoonte is om bij tegenslag even te bezinnen en afstand te nemen. Te kijken wat er nu werkelijk gebeurt en wat het je wil vertellen. Niet impulsief te handelen, maar door even na te denken en te voelen wat voor jou nu het beste is.
heeft omarmd (volt. deelw.) [ov] de armen om iemand heen slaan. 1) Accepteren 2) Drukken 3) Embrasseren 4) Hartelijk begroeten 5) Hartelijke begroeting 6) Iemand aan het hart drukken 7) In de armen sluiten 8) Met beide armen vasthoude...
Oorzaken dat je geen rust in jezelf hebt
Een laag zelfbeeld kan ook een hinderpaal zijn. Je lichaam en ziel zijn niet één en je bent niet gelukkig met jezelf. Een andere factor die je innerlijke rust en vrede kan beïnvloeden, is stress. Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam en ziel zeer gespannen zijn.