Bedek het label met een vel bakpapier. Strijk met ronddraaiende bewegingen en een constante druk over het bakpapier gedurende 10-15 seconden. Zodra het label is opgewarmd, gebruik je een pincet om voorzichtig een hoekje van het label los te maken.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Gebruik een föhn om de strijkapplicatie op te warmen.
Door een föhn in te stellen op de hoogste stand en deze erg dicht bij de letters te houden kan de lijm op de achterkant van de strijkapplicatie warm genoeg worden om week te worden, waardoor je de applicatie kunt verwijderen.
Doe een klein beetje nagellakremover op een sponsje of keukenpapier en wrijf daarmee over de sticker heen totdat deze geheel is verdwenen. Smeer voorzichtig de lijmresten in met de terpentine, laat het even inwerken en wrijf de opgeloste resten er vervolgens met een droge doek af.
Strijk op een harde ondergrond. Strijk over het label gedurende 50 tot 60 seconden terwijl je druk geeft met het strijkijzer (de lijm moetsmelten). Laat het label afkoelen en controleer voorzichtig met je nagel of het goed vastzit.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Verwarm je strijkbout (liefst met gladde zool) 5 minuten voor op de katoenstand (***) en zet de stoom uit. Leg de applicatie met de lijmlaag naar onder op de gewenste plaats en leg een schone, vochtige doek (bijvoorbeeld een vochtige theedoek) op de applicatie en pers (drukken met de strijkbout) zo een 20- 30 seconden.
Stickers verwijderen kun je gewoon met schoonmaakazijn doen. Wist je dat? Schoonmaakazijn is de beste stickerverwijderaar die je je maar kunt bedenken. Daarnaast is azijn goedkoop, milieuvriendelijk en je kunt dit gewoon online bestellen.
Aceton zorgt ervoor dat de lijm moeiteloos oplost. Breng dit aan op een doek, een stuk keukenpapier of een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten om voor een schoon resultaat te gaan. Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas.
Gebruik Flexfolie verwijderaar of chemische oplosmiddelen
Het is een van de meest effectieve manieren om flex of flockfolie uit kleding te verwijderen. Het fantastische daaraan is dat deze spray kan gebruikt worden bij zowat alle soorten kleding.
Om het embleem te verwijderen kun je eerst de foam tape verzwakken. Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los.
De beste manier is de kleefteksten opwarmen, kan met haardroger of warmer. De lijm van de folie warmt op en komt gemakkelijker mee. Iedere kleefletter apart vast nemen in de hoekjes en lostrekken met de hand.
Plaats textiel binnenstebuiten uit de snijmat en druppel een paar druppels VLR op achterkant van de folie. Laat dit een minuut inwerken zodat de lijmlaag van de folie week wordt. Stretch het textiel rondom de drukfout en verwijder de folie met een pel pincet of met de hand.
Lijmresten kunt u soms verwijderen met heet water. Lijm op waterbasis is namelijk oplosbaar in heet water. Hardnekkige lijmresten zijn ook weg te schuren; met een plamuurmesje, schuurpapier of schuurmachine.
Leukoplast verwijderen is eenvoudig; maak de tape of het kleefverband helemaal vochtig maken met de de Leukotape remover, knip het verband of de tape open en verwijderen deze. Gebruik (indien aanwezig) handschoenen. Let op: Herhaaldelijk contact kan een droge huid veroorzaken.
Zo werkt het: zet de lege potten zonder deksels in een grote pan. Vul de potjes én de pan met kokend water en een beetje afwasmiddel. Zet het vuur hoog en kook de potjes net zolang tot de etiketten eraf drijven. De labels laten zich er ook gemakkelijk afhalen met een tang.
Stickeroplosser is geschikt voor het verwijderen van bijvoorbeeld stickers, stickerlijm, tape-lijm, plakband en spuitsneeuw. Je kunt stickeroplosser gebruiken op verfwerk, glas, steen, linoleum, tapijt en textiel. Voorzichtig toepassen op tere hoogglansverf, tapijt, textiel en kunststoffen.
Na het wassen eerst even goed strijken. Dan de afbeelding op de plek neerleggen waar je hem wilt hebben en even goed met het midden van het strijkijzer er overheen. Natuurlijk zonder stoom. Stevig aandrukken zodat hij goed overgenomen wordt.
Strijkapplicaties, ook wel strijklogo, strijkembleem, strijkplaatje of strijkletter genoemd, zijn applicaties die je zelf kunt “strijken” op een stuk textiel. Dit kan op bijvoorbeeld een T-shirt of een spijkerjasje, maar ook op bijvoorbeeld een kussenhoes.
Voor het loshalen van het borduurwerk gebruik je een tornmesje. Een tornmesje wordt gebruikt om stiksels los te halen. Het heeft een gevorkt uiteinde. Tussen de tanden van de vork bevindt zich een een scherpe rand die als mes fungeert.