Verwarm de tacoschelpen in de oven ca.15 minuten op 125°C (laat het papier zitten). Vul de warme schelpen met ca. 2 eetlepels bereiding, garnituur (sla, tomaat, komkommer, geraspte kaas) en doe er wat Taco Sauce over.
Tortilla's niet opwarmen
Een warme tortilla is zachter, meer plooibaar en gemakkelijk te vouwen rond de vulling. Leg je taco's ongeveer 5 minuten in een oven van 200 °C voor een optimaal resultaat.
Verwarm de tacoschelpen in de magnetron (schuif ze in een cirkel in elkaar zodat de randen van de tacoschelpen lichtjes overlappen). Verwarm in de magnetron op een hoge stand tot de taco's warm en knapperig zijn, 30 tot 45 seconden.
Verkruimel een tortillachipje boven elk cupje en bestrooi met geraspte kaas. Bak de mini taco's in de Airfryer gedurende 8 minuten op 160 graden.
Dit zijn eigenlijk geroosterde of gefrituurde tortilla's. Hier in de supermarkt noemen ze dit tacoschelpen.
Taco's zijn het lekkerst als je ze uit de hand eet. Gewoon afhappen of openbreken en beide helften opeten als een soort crackertjes met tacobeleg. Taco's eet ik niet heel vaak, gewoon ze af en toe.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Een wrap is een gevulde tortilla. Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.
Stapel 5 tortilla's op elkaar, dek ze af met een vochtige doek en leg ze zo in de magnetron. Zet de magnetron steeds 30 sec. aan, tot de tortilla's warm zijn.
Hoe verwarmen? Wraps maak je gemakkelijk warm in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Ze zijn dan iets knapperiger als uit de microgolfoven, maar hou ze wel goed in de gaten, want tortilla's kleuren snel. Bewaar ze in aluminiumfolie tot gebruik om ze goed warm te houden.
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed. Met wraps kun je eindeloos variëren en daarom zijn we er zo gek op. Vul ze met al jouw favoriete ingrediënten of ga op zoek naar wraps recepten koud.
Neem een stuk keukenpapier dat je licht hebt bevochtigd. Leg hierop de uitgedroogde tortilla's en vouw het geheel netjes dicht. Stop het geheel in de magnetron voor 30 seconden. Door de warmte zal er stoom vrijkomen waardoor de wraps weer zacht en flexibel worden.
Taco's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Taco's gemaakt van een zachte tortilla kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren, in een goed afgesloten bak. De tortilla wordt wel slapper door het vocht in de vulling, dus bewaar de tortilla en de vulling liefst apart, ook in de vriezer.
Zet het vuur ongeveer half hoog en gebruik een koekenpan met antiaanbaklaag. Je bakt de wraps heel eenvoudig door ze zonder olie of vet in de hete pan te leggen. Na een paar minuten draai je ze om en zie je dat ze ook een mooi kleurtje en een beetje knapperige randjes hebben gekregen. Dat smaakt én oogt een stuk beter!
Je ziet wraps natuurlijk vaak terug in de Mexicaanse keuken. Zo kun je er deze overheerlijke fajita's mee maken. Maar je kunt de wraps ook koud eten. Dan is het perfect als lunchmaaltijd of als tussendoortje.
Tortilla wraps opwarmen in de oven: Verwarm je oven 15 minuten voor op 120°C. Wikkel de tortillawraps vervolgens in aluminiumfolie en verwarm ze 10-15 minuten opnieuw, of tot ze warm genoeg zijn. Deze opwarmtechniek werkt voor stapels tortilla's, maar ook voor een of een paar wraps.
Het beste is kort in een hete (voorverwarmde) oven. (180-200 graden) Of juist wat langer in een minder hete oven. (150 graden). In het eerste geval loop je iets meer risico (maar niet altijd ongewenst) dat ze knapperig worden, in het eerste geval loop je iets meer risico dat ze wat uitgedroogd / taai worden.
Tortilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Tortilla's bewaar je het beste apart van de vulling, anders worden ze slap. Bewaar in een goed afgesloten bak maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen doe je ook los van elkaar: in een diepvriesbak of -zak zijn ze in de vriezer 3 maanden houdbaar.
Hoe lang kun je wraps in de koelkast bewaren? In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen lang houdbaar. Houd er rekening mee dat ze na iedere dag een stuk droger worden en bij bereiding kunnen breken.
Je kunt het vlees en de taco schelpen ook invriezen. Doe een plastic container in de diepvriezer en je kan het zeker een maand bewaren. Scheid het vlees echter van de corn taco's, ze worden ander klef als je ze ontdooit en opnieuw verwarmt. Je kunt de taco's afzonderlijk invriezen.
De oorsprong van de taco is niet precies bekend. Volgens de Real Academia Española, uitgever van Diccionario de la Lengua Española is het een typisch Mexicaanse gerecht van een maïstortilla gevouwen rond voedsel. Deze betekenis van het Spaanse woord “taco” is een Mexicaanse innovatie.
Mexicaanse gerechten
Het basisingrediënt van de meeste gerechten is maïs. De maïs wordt in verschillende vormen verwerkt en geserveerd. Verder gebruikt men in de gerechten vooral bonen, pepers, tomaten, rijst en avocado's. Bekende Mexicaanse gerechten zijn tortilla's, nacho's en salsa's.
Hoe lang kun je sla bewaren? Ingevroren sla kun je ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezen. Ontdooide sla kun je eigenlijk alleen direct gebruiken en niet langer dan een paar uur bewaren. Een verse krop sla kun je nog twee tot drie dagen bewaren in de koelkast.
Crème fraîche kun je drie tot vier maanden in de vriezer bewaren. Verse crème fraîche kun je normaliter 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast, maar ook de tenminste houdbaar tot datum in de gaten.
Hoe lang blijven gevulde wraps goed? Wraps kun je ongeveer zes maanden in de vriezer bewaren. Wraps die in de orininele verpakking zitten, mits niet geopend, kun je bewaren zoals op de verpakking staat aangegeven. Niet verpakte wraps kun je nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.