Ga bijvoorbeeld zonnen aan het water.Water reflecteert uv-straling, waardoor je sneller bruin wordt. Vergeet daarbij niet om te smeren, want je verbrand ook sneller dan je denkt. Ook zweet zorgt voor extra weerkaatsing, dus sporten in de zon is een aanrader.
Helaas waar: als je een lichte huid hebt, en niet snel verkleurt, word je niet binnen twee dagen bruin. Je kan alle zon gebruiken en daarom is het slim om zo vaak mogelijk wat zon te pakken. Ga bijvoorbeeld in je pauze even naar buiten en pak wat vaker de fiets. Voor je het weet heb jij een mooie bruine huid!
#1.
Bruin kleurtje; Als je wilt zonnen en rap een bruin kleurtje wil krijgen doe dan puur citroensap en olijfolie in een glas roer dit en smeer u huid ermee in en ga lekker zonnen na een paar uur zie je verschil ga na het zonnen douchen en smeer je in met aftersun doe dit een paar dagen en je al het zien veel succes.
1. Oil it up met zonneolie. Zonneolie met SPF beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling, maar kan ook het natuurlijke bruiningsproces stimuleren doordat er vaak een bruiningsbooster aan is toegevoegd. Hierdoor wordt de huid sneller bruin.
Babyolie of olijfolie smeren als je gaat zonnen
Ja, je hebt een bruin velletje, maar de beschadigingen van je huid zijn niet te overzien. Olie beschermt je huid helemaal niet en zorgt ervoor dat de uv-straling je huid alleen maar sneller kan beschadigen.
Een zelfbruiner is een cosmetisch product dat een actief bestanddeel bevat dat de huid kleurt. Je wekt er als het ware een artificiële bruine kleur mee op. Het gebruikte molecuul is DHA (dihydroxy acetone). Een bruinversneller is een actief bestanddeel dat de hoeveelheid melanine in de opperhuid doet toenemen.
Zo word je mooi egaal bruin en vermijd je dat een specifiek lichaamsdeel verbrandt. Blijf niet langer in de zon dan nodig. Je lichaam kan gemiddeld zo'n 2 tot 3 uur per dag melanine aanmaken. Als je 2 tot 3 uur in de zon bent geweest, zal je huid die dag niet meer bruiner worden.
Dit is niet waar, want zelfs in de schaduw kunnen we bruin worden. Dit komt doordat de uv-straling ook in de schaduw de huid weet te bereiken. Hoe komt dat? Dat komt doordat op een zomerse dag zonder bewolking ongeveer de helft van de uv-straling de grond van de aarde rechtstreeks weet te bereiken.
Kan je onder water bruin worden? Water laat UV-licht door.Dus je bent niet beschermd tegen de zon als je bijvoorbeeld aan het snorkelen bent, en kunt dus ook bruin worden (of verbranden!).
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op.Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Betacaroteen zit in verschillende soorten groenten en fruit en beschermt je huid tegen veroudering door blootstelling aan de zon, maar zorgt er ook voor dat je bruine kleurtje langer blijft. Betacaroteen zit vooral in worteltjes, kool, broccoli, zoete aardappel, meloen, watermeloen, spinazie, tomaat en pompoen.
Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
Zonlicht stimuleert de aanmaak van melanine, het pigment, in je hele huid. Hoe meer melanine de huid aanmaakt, hoe meer de huid verkleurt. Op de plekken in je huid waar er sprake is van hyperpigmentatie heeft dat zonlicht maximaal effect.
Kun je bruin worden achter glas? Achter gewoon vensterglas bruint de huid weinig, omdat het glas een deel van het zonlicht tegenhoudt. Met name het krachtigste deel van het ultraviolette licht, het UV B-licht, dringt niet door glas. En het is precies dat soort licht dat in de huid de aanmaak van melanine, stimuleert.
Helaas denken sommige mensen ten onrechte dat ze tijdens bewolking niet bruin worden. Daarom smeren zij zichzelf vaak ook niet in met zonnebrand creme of lotion. Ondanks het bewolkt is weten uv-stralen zich tot de aarde door te dringen.Hierdoor kun je ook bruin worden als het bewolkt is.
Word je bruin in de schaduw? Ja, zelfs in de schaduw kun je bruin worden. Want ook in de schaduw kan uv-straling namelijk je huid bereiken De reden hiervan is dat een deel van de uv-straling wordt weerkaatst door de aarde, bijvoorbeeld door water of zand.
Als de zon schijnt, gaan de melanocyten in onze huid extra melanine aanmaken, extra pigment dus, om de uv-stralen niet te diep te laten doordringen. Zo krijgen we een extra beschermend laagje, noem het een natuurlijke parasol. Een proces dat we kennen als, jawel, bruinen.
Volgens de bond zijn de sprays van Australian Gold, Lovea en Lucovitaal niet aan te raden. De laatste bleek factor 19 te zijn in plaats van 30, Australian Gold zelfs 15. En Lovea beschermt volgens de onderzoekers onvoldoende tegen gevaarlijke UV A-straling.
De meeste mensen verkleuren als ze 30 milligram betacaroteen binnenkrijgen, oftewel 5 flinke wortelen. De verkleuring is het best te zien op lichte plekken, zoals de handpalmen.
Insmeren met olie (of juist niet?)
Men raadt wel eens aan om olie te gebruiken om sneller je bruine kleur te bekomen, maar let hier goed mee op. Je verbrand er veel sneller mee en bent bovendien niet beschermd tegen de zon. Olie zorgt er dus wel voor dat je sneller bruint, maar het is niet de meest veilige methode.
Snel bruin met zelfbruiner
Een van de snelste manieren om bruin te worden, zonder in de zon of onder de zonnebank te liggen, is met een zelfbruiner. De ingrediënten van een zelfbruiner reageren met de bovenlaag van de huid waardoor de huid van kleur verandert.