Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren. De ongewenste haargroei zal zorgvuldig en zonder enige pijn permanent verdwijnen na afloop van de serie behandelingen. Maak direct een afspraak voor jouw laserbehandeling op je oksels.
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.
Hoeveel laser behandelingen zijn nodig? Ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders. Er is dus geen standaard aantal behandelingen. Ter indicatie hebben de meeste gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.
Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.
Na zes tot acht behandelingen is dikwijls tachtig tot negentig procent van de haartjes weg. Het aantal behandelingen en het resultaat hangt altijd af van je haarkleur en -dikte, je huidtype en de zone die wordt behandeld.
Met een vaginale laserbehandeling (gefractioneerde CO2 laser) kan de vaginawand hersteld worden. De Femilift laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina, waardoor de vagina verstevigt, beter wordt doorbloedt en de bekleding van de vagina verjongt.
Douchen en water
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Uw ontharingskliniek zal u van te voren aangeven wanneer u zich voor de behandeling moet scheren, maar de meeste klinieken raden u een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. De reden dat u zich moet scheren is dat het de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Hoe werkt definitief ontharen? Definitief ontharen is het vernietigen van het haarzakje door middel van energie zodat er geen haar meer uit kan groeien. Het laserapparaat gebruikt het pigment van het haar om een gebundelde energiestraal diep door te laten dringen in het haarzakje.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Tijdens een licht- of laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigmenten van de haarwortel en zonder andere huidstructuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifases van de haren.
Hoe snel na de behandelingen kan ik resultaat zien? Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan.
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.
Het is normaal dat de huid jeukt of licht prikt na behandelingen. Dit is een tijdelijke bijwerking die binnen 48 uur moet verdwijnen. Om prikken of jeuk te verzachten, raden we Hydrating Crème van ZO Skin Health aan, perfect voor verzorging na de behandeling. Soms kan pure Aloë Vera (zonder parfum) ook jeuk verlichten.
Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haren tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laserontharing.
De vagina is een elastisch kanaal en dat omgeven is door spiertjes. Hieromheen ligt bindweefsel met bloedvaten, zenuwen en bekkenbodemspieren. De binnenkant is bedekt met een laag van kliertjes en is roze van kleur. De opening van de vagina wordt omgeven door een dun vliesje of randje (hymen of maagdenvlies).
Nee, laser ontharen heeft geen effect op de vruchtbaarheid.