Lichaamshaar moet elke zes weken worden behandeld, terwijl gezichtshaar elke vier weken moet worden behandeld. Dit betekent dat de volledige behandelingscyclus tot negen maanden kan duren. Na elke sessie zult u waarschijnlijk minder haren zien.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig? 100% ontharen is niet mogelijk, maar met onze behandelingen heeft u wel het beste resultaat. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren.
Laserontharing geeft een langdurig resultaat, na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen. Na enige tijd kunnen er nog enkele dunne haartjes terug groeien, maar over het algemeen ben je haarvrij. Enkel ingrijpende ziektes (zoals kanker) of hormonale schommelingen (zoals een zwangerschap) kunnen de haargroei weer aanwakkeren.
Aantal behandelingen bij laserontharing
De beste tijd om te laseren is wanneer het haar terug begint te groeien. Het haartje moet ongeveer 1 mm zijn. Gemiddeld zal het aantal behandelingen tussen de 3 en 6 behandelingen liggen. Sommige mensen gaan slechts 3 sessies nodig hebben.
Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Bij laser ontharen in het gezicht of op het lichaam zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van hoe de haren er uit zien en factoren in de gezondheid.
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren.
Tot 4 weken na de behandeling dient u sauna's, hete baden of heet douchen te vermijden. Tot 5 dagen na de behandeling raden we u aan geen grote lichamelijke inspanningen te verrichten, zoals sporten. Een week voor de behandeling tot 5 dagen erna, mag u geen bloedverdunnende medicijnen gebruiken.
Om meerdere redenen raden wij het aan om jouw laserbehandeling te starten in het najaar. Belangrijk is om 6 weken voor de eerste behandeling de haarwortels met rust te laten. De haarwortels laat je het best met rust door niet te epileren, harsen of waxen. Scheren, trimmen of knippen mag wel.
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat je laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug.
Laserontharing is schadelijk voor de huid
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte.
Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is. Met waxen heb je vaak ook blijvend effect, maar waxen kan ontzettend pijnlijk zijn. Daarnaast kun je last krijgen van ingegroeide haren en irritaties. Laserontharing wordt vaak in een adem met IPL gebruikt.
Afhankelijk van de huid en de dikte van de haren zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Voor het laseren van de bikinilijn zit er tussen iedere behandeling 6 tot 8 weken.
Een goed verzorgde bikinilijn zonder haren
Voor een goed resultaat zijn gemiddeld 6 tot 8 laserbehandelingen noodzakelijk, steeds met tussenperiodes van 8 weken.
Vaak hangt de kwaliteit van de apparatuur (en behandelaar) samen met de prijs die je betaald voor de behandeling. Over het algemeen is het zo dat wanneer je zeer lage prijzen of goedkope pakketten voor onbeperkt laser ontharen ziet dit een reden heeft. Vaak is dan de apparatuur van mindere kwaliteit of verouderd.
Volgens andere studies krijgt één op de vijf of zelfs de helft van de patiënten last van droge ogen na ooglaseren. Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Voorbereiding op de laserbehandeling:
Met epileren of harsen verwijder je de haarwortel en dan zijn wij niet meer in staat om deze te vernietigen met de lasertechniek. Scheren mag wel. Zorg ervoor dat je de haren op het te behandelen gebied 1 dag voor de behandeling scheert, zodat er stoppeltjes zichtbaar zijn.
De lichtbundels van de lasers worden door het pigment rond de haarwortel omgezet in warmte. Deze korte impuls van energie beschadigt de haarwortel. Ongeveer 1 à 3 weken na de laserbehandeling kan de haar met de haarwortel uitvallen. Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 4 uur.
De eerste 24 uur dient u geen deodorant te gebruiken. De chemische stoffen uit de deodorant kunnen zorgen voor huidirritatie.
Waar moet u op letten als u wordt behandeld met laserepilatie ? -Voor de behandeling mag u absoluut niet gebruind zijn door bijvoorbeeld zon of zonnebank. Laserbehandelingen kunnen bij teveel pigment witte plekken veroorzaken. Bij een donkere huidskleur wordt dan ook vaak eerst een proefbehandeling gegeven.
Dient u het te behandelen gebied 24 uur van tevoren te scheren. Dient u minimaal 6 weken voorafgaand de behandeling niet te epileren, waxen of gebruik te maken van de Epilady of ontharingscreme. De haarzakjes kunnen hierdoor beschadigen waardoor de behandeling niet effectief uitgevoerd kan worden.
Als huidtherapeut krijgen we vaak de vraag of we ook in de zomer kunnen behandelen. En het antwoordt daarop is: Ja!
Na elke behandeling is er resultaat te zien. De haren worden dunner en de dichtheid wordt kleiner. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan. De haren vallen na 2-3 weken uit en dit is dus heel handig wanneer er voor een vakantie een behandeling wordt uitgevoerd.