2 Hoe (vaak) moet ik de FURminator deShedding Tool gebruiken? Wij raden aan de FURminator deShedding Tool één tot twee keer per week te gebruiken gedurende 10 à 20 minuten per keer.
Reken af met overtollig haar
Wel kan je het onderhoud van de vacht makkelijker maken met de Undercoat deShedding Tool van FURminator. Een borstel die tot wel 99% van de losse haren verwijdert. Gebruik de kam 1 tot 2 keer per week (10 tot 20 minuten per keer) op droog haar.
Omdat het de vacht afsnijdt, beschadigt de vacht en daarmee neemt ook de beschermende functie van de vacht af. Bovendien, omdat deze kam zoveel haar afsnijdt/uittrekt, haal je veel te veel haar uit de vacht.
Ontwollen word gedaan om de loszittende ondervacht te verwijderen. De hond moet eerst uitgebreid gewassen worden en bij de tweede wasbeurt laten we de shampoo goed in de vacht trekken zodat de wol zich volzuigt en zwaarder wordt zodat ze makkelijker loskomt.
DeShedding is het proces waarbij losse haren uit de ondervacht van uw huisdier worden verwijderd. Deze worden soms niet goed verwijderd bij het borstelen of kammen, omdat dat vooral is gericht op het verwijderen van haar en vuil uit de bovenste laag van de vacht.
De Furminator deshedder heeft een uniek ontwerp met een gebogen, roestvrijstalen mes dat losse haren en ondervacht effectief vastgrijpt en verwijdert zonder de bovenste vacht te beschadigen. Het is ontworpen om de ondervacht te kammen en te ontdoen van losse haren, terwijl de gezonde haren intact blijven.
De FURminator deShedding Tool is ontworpen om de ondervacht en losse haren te verwijderen zonder de bovenvacht te knippen of te beschadigen. Afhankelijk van het ras zijn er honden met of zonder ondervacht.
Te vaak borstelen is namelijk ook niet goed, want dan worden gezonde haren losgetrokken waardoor je hond mogelijk meer gaat verharen. In de meeste gevallen is 1 keer per week borstelen voldoende. Bij vragen over de vachtverzorging van jouw hond kun je een afspraak maken bij een hondentrimmer.
De onderwol laat gemiddeld twee keer per jaar los en de dekharen ook twee keer per jaar. Ook voor de hondenvacht geldt; hoe meer we er met de kam en of borstel uit halen, hoe sneller de cyclus zal gaan. Honden met korte haren die veel geborsteld worden en de cyclus verstoord is zullen het hele jaar door verharen.
Het is belangrijk honden met halflang haar en een ondervacht minimaal eens per week te borstelen. Zo haal je de losse haren uit de vacht en voorkom je klitten.
Vachttypen die je niet mag scheren!
Dit zijn bijvoorbeeld de vachten van Poolhondachtigen, Herders, Labradors, Golden Retrievers, New Foundlanders, enz. Wanneer deze honden worden geschoren kan de schade aan de huid en vacht enorm zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan permanente kaalheid.
Honden met een stevige en/of krullende vacht worden geknipt met een rechte schaar en honden met langere, zachtere of vallende vachten zullen we effileren. Effileren is uitdunnen of inkorten met een getande schaar, zodat er een natuurlijk ogend resultaat ontstaat.
De meeste haartypes hoeven maar twee of drie keer per dag geborsteld te worden, en enkele stroken zijn al voldoende. Over het algemeen is het goed om je haar niet te veel te behandelen: was, borstel, style en gebruik producten met mate.
De zichtbare tekenen dat je haarborstel aan vervanging toe is? Haartjes die uit elkaar gaan staan of gaan rafelen, productresten op je borstel of barstjes die ontstaan. Zelfs als je je borstel regelmatig schoonmaakt, is de kans groot dat je hem ongeveer iedere 6 tot 8 maanden zal moeten vervangen.
Laat ons stellen dat dit de algemene richtlijn is van hoe vaak een hond gewassen moet worden: Voor honden met lang of krullend haar: 1 x per maand. Voor honden met kort haar: 1 x per 2 maand of 1 x per 4 maand. En natuurlijk ook elke keer als je hond echt heel vuil is of stinkt.
Als je hond veel smakt en het lijkt alsof hij het niet onder controle heeft, kan dit een teken zijn van onderliggend probleem.Zoals orale pijn of een angststoornis. Als het smakken gepaard gaat met veranderde eet- of drinkgewoonten. Of als de hond problemen heeft met kauwen of slikken.
Een hond mag af en toe (1 keer per week) braken zonder dat het verontrustend is. Wanneer er een duidelijke oorzaak is, zoals wagenziekte, is dat niet erg. Er is geen harde vaste grens hoe vaak een hond mag braken of welke frequentie als normaal beschouwd kan worden.
Leeftijd is een belangrijke factor als je wil weten hoeveel aandacht jouw hond nodig heeft. Hoeveel aandacht moet je een hond gemiddeld geven zodat 'ie zich nooit verveelt? Een puppy: tijdens de wakkere uurtjes, zo'n 6 tot 8 uur per dag.Een volwassen hond: zo'n 2 à 3 uur per dag.
Jouw hond is bijvoorbeeld bang voor vreemde mensen en er komt een persoon recht op hem af gelopen om hem te aaien. Je hond begint te grommen. Hiermee probeert hij de toenadering van die persoon te stoppen. Hij geeft duidelijk aan dat hij zich bedreigd voelt.
Tijdens de rui mag je je hond elke dag borstelen en kammen. Zo om de overtollige haren weg te halen en alle klitten eruit te borstelen. Vervolgens met een vochtige doek over de vacht deppen om zo de overige haren eruit te halen. Dit kan veel haren in je huis schelen, en dat is toch wel prettig.
De meeste honden verharen alleen in zo'n ruiperiode in het voorjaar of in de herfst overmatig. Rui is een natuurlijk proces dat bij je hond hoort. In deze periode is goede vachtverzorging extra belangrijk. Maar laat de haren van de vacht niet in de natuur achter voor de vogels!
Wat is de beste borstel kat? Welke kattenborstel het beste is, hangt af van of je kat korte, halflange of lange haren heeft. Voor kortharige katten is de Trixie Verzorgingsborstel uitstekend. Je kunt ook kiezen voor een Trixie Borstel Dubbelzijdig, zodat je twee opties hebt.
De haren van een hond op zijn rug kunnen omhoog komen, we noemen dit 'borstelen'. Een hond doet dit niet expres, je kunt het vergelijken met kippenvel. Door een fysiek proces gaan deze haren overeind staan wanneer de hond spanning ervaart.
Tips voor het borstelen van je hond
Borstel altijd in de richting van de haargroei om pijn en irritatie te voorkomen. Wees voorzichtig bij gevoelige plekken, zoals de oksels, de liezen, de tenen en de basis van de staart. Geef je hond na afloop een beloning, zoals een snoepje of een knuffel.