U mag maximaal drie actuele reacties hebben op sociale huurwoningen. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet is verstreken. Is de reactietermijn van een van uw actuele reacties verstreken, dan kunt u weer op een nieuwe woning reageren.
Waarom kan ik niet meer telefonisch reageren? Vanaf 1 april 2017 is de reactielijn van WoningNet opgeheven. Dit betekent dat u niet meer telefonisch een reactie kunt plaatsen op het woningaanbod. Daarnaast zijn ook de resultatenlijn en servicelijn niet meer beschikbaar.
U mag maximaal 3 keer een woningaanbieding weigeren. Na de 3e weigering wordt uw inschrijving 3 maanden geblokkeerd. Dit betekent dat u een 3 maanden niet kunt reageren op het woningaanbod.
Reageren op een sociale huurwoning
U mag maximaal twee actuele reacties hebben. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet is verstreken. Heeft u twee actuele reacties, maar ziet u een interessantere woning? Dan kunt u een actuele reactie intrekken en opnieuw reageren.
De voorlopige positie geeft op dat moment aan wat uw positie is op de ranglijst van de betreffende woning. Hiermee kunt u zelf bepalen of u kans maakt op de woning. De voorlopige positie kan tot op het einde van de reactietermijn wijzigen. Dit is afhankelijk van de overige woningzoekenden die continu reageren.
Hierbij geldt: hoe langer iemand staat ingeschreven, hoe hoger het rangnummer is. Als iemand beschikt over een urgentie of indicatie zal het resultaat in veel gevallen nog beter zijn. De woningzoekende met het gunstigste rangnummer krijgt de woning aangeboden.
Wat betekent 'voorlopige positie: 0'?
'Voorlopige positie 0' staat alléén bij woningen die via loting geadverteerd worden. Hier maakt iedereen evenveel kans op een woning. Zodra de woning geloot is, ziet u hier op welke plaats u staat. De woning wordt aangeboden aan degene die op de eerste plaats (of positie) staat.
Ook bij een groepsbezichtiging geldt dat degene met het hoogste rangnummer de woning als eerste aangeboden krijgt. woning intrekken. De woning wordt dan op een andere manier aangeboden. Een corporatie kan kiezen om de woning in te trekken om bijvoorbeeld te voorkomen dat een woning leegstaat.
Vanaf dinsdag 11 februari zijn uw punten niet meer zichtbaar op uw profiel. De punten worden vervangen door uw inschrijfdatum. De periode dat u al staat ingeschreven, gaat dus niet verloren.
Als je ons niet binnen twee dagen na de bezichtiging laat weten dat je de woning accepteert. Wanneer je weigert op basis van bekende informatie over de aangeboden woning; Als je na acceptatie de woning alsnog weigert. Je bent de eerste maand huur verschuldigd.
Je mag één keer in de 12 maanden een huis weigeren. Bij een tweede weigering binnen deze periode vervalt je inschrijving en ook je inschrijftijd. Wil je daarna opnieuw een huis zoeken, dan kun je de inschrijving weer activeren.
U kunt via de website doorgeven dat u een woning accepteert of weigert. Houdt u rekening met de door de woningcorporatie vastgestelde termijn voor het doorgeven van uw reactie. De aanbieding vervalt als u niet (op tijd) laat weten dat u belangstelling heeft.
Je mag één keer een woning weigeren. Weiger je ook een tweede keer? Dan schrappen we je aanvraag. Als je dan nog bij WoninGent wil huren, dan moet je je opnieuw inschrijven.
Schrijf je in bij Woningnet
En schrijf je niet alleen in Amsterdam in, vergroot je kansen door je ook in de omgeving van Amsterdam in te schrijven. Klik hier door naar Woningnet van: Amsterdam ,Almere, Haarlem en Weesp. Tips zijn: schrijf je zo vroeg mogelijk in, ook buiten de regio en verbreed je zoekgebied.
Op lotingwoningen wordt veel vaker gereageerd dan op reguliere. Het aantal reacties per woning nam toe van 643 in 2013 tot 1206 in de eerste helft van 2016. Het is een kansspel met de bijbehorende statistiek: in 2015 was de gemiddelde slaagkans per woning 0,09 procent.
Neem het liefst iemand mee die ervaringen heeft op dit vlak en weet waar op gelet moet worden tijdens een bezichtiging. Vraag bij de verhuurder even na hoeveel personen u maximaal mee mag nemen. Stel van tevoren een lijstje op met vragen die voor u belangrijk zijn en die u echt niet wilt vergeten.
De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Nederland is zeven jaar. Waar je écht lang moet wachten? Dat is in de gemeenten Landsmeer, Wormerland, Haarlemmermeer, Diemen en Amstelveen. De wachttijd is daar gemiddeld langer dan 17 jaar.
Behoud inschrijfduur
Na acceptatie van een woning behoudt de woningzoekende 75% van de opgebouwde inschrijfduur, als de woningzoekende zich binnen een jaar opnieuw inschrijft. De inschrijfduur is de periode vanaf de inschrijving als woningzoekende tot nu.
U kunt zich alleen bij WoningNet inschrijven als u voldoet aan de volgende voorwaarden: u bent 18 jaar of ouder; u beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus, of u bent EU-ingezetene; de inschrijving is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen op iemand anders.
Wanneer u een reactie intrekt komt u definitief niet meer in aanmerking voor deze woning. Wanneer is het intrekken van een reactie niet verstandig? Bij een loting woning kunt u niet zien op welke positie u staat. De woning wordt verloot nadat de advertentieperiode is verlopen.
Als u een woning heeft geaccepteerd en u komt (nog) niet als eerste voor de woning in aanmerking, dan moet u wachten. Eerst zullen de woningzoekenden met een betere positie worden uitgenodigd om gegevens te laten controleren en eventueel het huurcontract te tekenen.
Let op: staat u op de nummer 1-positie, dan krijgt u een voorlopige aanbieding. Er komt een aanbiedingsblokkade op uw profiel. U kunt dan niet op een andere woning reageren. Uw gegevens worden gecontroleerd en als deze juist zijn krijgt u een huurcontract aangeboden.
Dit systeem van woonruimteverdeling is uiterst betrouwbaar. Wanneer u een aanbod krijgt om tegen betaling sneller een woning te krijgen, kunt u er vanuit gaan dat u wordt opgelicht. U kunt dit melden door te schrijven naar: WoningNet, Postbus 158, 1380 AD Weesp. U kunt ook een e-mail sturen via het contactformulier.
DAK is eenvoudig te downloaden via de Google Play Store of Apple Appstore. Woningzoekenden stellen een pincode in en kunnen daarna inloggen met gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Wanneer de woningzoekende inlogt, dan laat de app alleen woningen zien waar de woningzoekende voor in aanmerking komt.