Scrubben hoeft én mag trouwens niet elke dag. Eén tot twee keer per week is genoeg. Voor mensen met een heel droge of gevoelige huid is twee keer per maand zelfs voldoende. Van een fijne scrub voor benen tot de beste lichaamsscrub, je vindt ze hieronder.
Veel mensen vragen zich af hoe vaak zij het gezicht moeten scrubben: doe het niet te vaak! Iedere keer als je scrubt, wordt er een regeneratieproces gestart wat stress oplevert voor de huid. Scrub een gezonde huid niet meer dan één keer per week en een droge huid maar één keer per maand.
Scrub vooral niet te vaak. Voor een normale of vette huid is een of twee keer per week voldoende en als je een gevoelige huid hebt, kan je het maar beter beperken tot eens in de veertien dagen.
Je kunt het beste scrubben als je huid schoon is. Doe daarna de douche uit, en je kunt je het beste scrubben in de douchecabine (anders word het best een troep in de badkamer). Pak wat scrub en begin met zachte draaiende bewegingen over je huid.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Nee je scrubt je kleur niet eraf. Sterker nog, door dode huidcellen te verwijderen zal je langer bruin blijven. Het bruiningsproces speelt zich af op cel niveau in de diepere huidlagen en niet in de opperhuid.
Blijf daarom bij voorkeur uit de zon en kies er liever voor om na 3 uur pas te gaan zonnen. Je wordt dan nog steeds bruin, maar het is minder slecht voor je huid. Vergeet alleen niet om je na 3-en ook nog gewoon in de smeren met zonnebrandcrème.
Wil je de focus bij het scrubben het liefst op je benen leggen? Dan is deze Perfect Legs 100% Natural Scrub van This Works een goede match. De volledig natuurlijke én milieuvriendelijke zoutscrub verwijdert de dode huidcellen terwijl de oliën de huid hydrateren.
Scrub niet! Hoe verleidelijk een scrub ook mag klinken; heb je een zeer droge huid (of welke huidtype dan ook), vermijd deze dan. Het kan een al aangetaste huidbarrière namelijk verder beschadigen.
Maak je huid vochtig: Stap in de douche en maak je lichaam van top tot teen nat. 2. Cirkelvormige bewegingen: scrub je huid in zachte, cirkelvormige bewegingen. Geef extra aandacht aan je scheenbenen en kuiten omdat er daar het vaakst haartjes ingroeien.
De voordelen van scrubben
Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing, waardoor je huid steviger, gladder en heerlijk zacht aanvoelt. Dode huidcellen kunnen zich opstapelen en een dikke laag vormen op je huid. Door ze te verwijderen, krijgt je velletje een frisse, mooie gloed.
Je kunt een peeling thuis doen met een product met bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur of een peeling behandeling laten uitvoeren bij de huidspecialist. Chemische exfoliants worden gezien als misschien wel de veiligste en zachtste manieren om de bindingen tussen huidcellen te verbreken en de poriën te ontstoppen.
Wat zijn de voordelen van een Scrubhandschoen
Scrubben met een Scrubhandschoen is erg goed voor de huid. Het verwijdert dode huidcellen, vuil, oliën, bacteriën en meer. Elke dag sterven er duizenden huidcellen en maakt de huid nieuwe aan.
Als de dode huidcellen zich te veel opstapelen op de huid geeft dit de huid een dof uiterlijk. Door te scrubben worden de oude huidcellen verwijderd en krijgen nieuwe huidcellen beter de kans om te groeien.
Voordat je je scheermes pakt is het slim om eerst je huid te scrubben. Door eerst je benen te scrubben verwijder je namelijk alle dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren en geniet je langer van een zijdezacht resultaat.
Bye bye dode huidcellen
En toch kan je lijf hierbij wel wat hulp gebruiken, want wanneer dode huidcellen zich opstapelen, zorgen ze voor een doffe, grauwe teint. Regelmatig scrubben verwijdert dat laagje oude huidcellen en draagt zo bij aan een gezonde, stralende teint.
Kenmerken van een drogehuid:
Een droge huid voelt overal droog aan. Je kunt last hebben van een droog gezicht zoals een droge hoofdhuid, een droge neus, maar daarnaast kun je ook last hebben van droge benen of armen. Een droge huid is gevoeliger voor voortijdige huidveroudering.
Het is aan te raden om minimaal 1 keer per week en maximaal 3 keer per week je lichaam te scrubben. Dit komt omdat je tijdens het scrubben je huid licht beschadigt. Dit kan in principe niet zoveel kwaad als je het niet te vaak doet! Scrub dus 1 tot 3 keer per week.
Hoe vaak per dag moet ik mijn gezicht wassen? Volgens dermatologen en deskundigen moeten we ons gezicht twee keer per dag wassen. Meer dan drie keer het is onnodig en kan de pH-balans van je huid en z'n natuurlijke glans verstoren. Vaker schoonmaken wordt alleen aangeraden als je een heel vette huid hebt.
Hoe maak je het? Meng ½ kopje olijfolie, ¼ kopje vloeibare honing en 2 kopjes (riet)suiker tot een dikke scrub. Voeg ook wat fijngehakte muntblaadjes toe. Verpak in een potje met beugelsluiting en hang er een leuk kaartje aan.
De olie kan kiezen tussen amandelolie, olijfolie en kokosolie. Zelf gebruik ik het liefst amandelolie, deze is fijn voor een normale huid. Amandelolie is rijk aan vitamine E en staat bekend als een 'helende olie'. Als je een hele droge huid hebt kan je ook gerust olijfolie gebruiken.
Meng een beetje kokosolie met wat kristalsuiker tot een scrub. Je kunt er eventueel nog een beetje honing aan toevoegen. Wrijf met de scrub je lippen in en gebruik daarbij zachte cirkelvormige bewegingen.
Ga sporten in de zon. Bewegen in de zon zorgt ervoor dat alle kanten van je lichaam straling krijgen, dus je wordt mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt het zweet op je lichaam ook voor extra weerkaatsing van de straling, dus je wordt iets sneller bruin.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Het beste antwoord. Jazeker, maar ook rood want ultraviolet licht dringt iets door in water; dus ook onder water kan men verbranden.