De aanbevolen dosering is 4 maal per dag, of vaker als dat nodig is, telkens één druppel in elk oog druppelen. De inhoud van één ampul is voldoende voor beide ogen. Contactlenzen worden niet aangetast door Hylan.
Dosering Vier maal per dag 1 druppel in de conjunctivale zak van elk oog, of zo vaak als nodig. Hylan oogdruppels zijn geschikt voor langdurig gebruik.
Toxische en psychotische reacties komen bij kinderen en volwassenen voor, ook als gevolg van zogenaamde veilige doseringen atropine! Na lokale toediening ervan in de vorm van oogdruppels kunnen koorts, erytheem, tachycardie, circulatoire collaps en psychische reacties voorkomen.
Dosering en tijden Wanneer u meerdere soorten oogdruppels gebruikt, wacht dan tenminste vijf minuten tussen de verschillende druppels. Als u zowel oogdruppels als oogzalf gebruikt, gebruik dan eerst de oogdruppels en na 5 minuten de oogzalf. Oogdruppels werken optimaal indien u 1 druppel en niet meer per keer druppelt.
Breng één of twee druppels aan als het oog droog en geïrriteerd voelt. In een droge omgeving zult u vaker moeten druppelen. Hoe lang? U kunt dit middel gebruiken zolang u te weinig traanvocht aanmaakt.
Knipper regelmatig. Dat is belangrijk om uw ogen vochtig te houden. Let hier vooral op als u veel leest of naar een beeldscherm kijkt. Zorg dat de lucht in huis niet te droog wordt als de verwarming aan staat.
- Na opening van het zakje mag u Hylan niet langer dan 4 weken gebruiken, omdat dan geleidelijk de inhoud uit de ampullen verdampt. - U moet de ampul na het druppelen onmiddellijk weggooien. Hylan bevat geen conserveermiddel.
Het conserveermiddel in de oogdruppels kan schadelijk zijn voor zachte lenzen. Wanneer u meerdere soorten oogdruppels gebruikt, wacht dan tenminste 5 minuten tussen de verschillende oogdruppels. Als u zowel oogdruppels als oogzalf gebruikt, gebruik dan eerst de oogdruppels en na 5 minuten de oogzalf.
Gebruik de oogdruppels bij voorkeur 's avonds, omdat het dan sterker werkt.
Hylan oogdruppels worden gebruikt als kunstmatig traanvocht en zorgen bij dagelijks gebruik voor bescherming tegen uitdrogingsverschijnselen van de ogen.
Gelukkig zijn voor de meeste mensen de klachten goed te verminderen met kunsttranen. Kunsttranen zijn er om de klachten te verzachten, maar genezen de onderliggende oorzaak niet. Als u met de kunsttranen stopt, komen de klachten meestal weer terug.
Bij droge ogen heeft u bijvoorbeeld een branderig en moe gevoel in uw ogen. U kunt het gevoel hebben alsof er zand in uw ogen zit. Ook kunt u jeuk hebben.
De druppels blijven drie tot vier uur in het oog. Bij een door uitdroging geïrriteerd hoornvlies , kan het enkele dagen duren voor de irritatie over is. Deze kunsttranen zonder conserveermiddel kunt u gebruiken als u overgevoelig bent voor de conserveermiddelen in kunsttranen voor meermalig gebruik.
Hylan Tramedico bv
Bevat per ml: hyaluronzuur (Na-zout) 0,15 mg, carbomeer 981 0,15 mg. Conserveermiddel: geen.
Door opname in deze bloedvaatjes kunnen de oogdruppels in het bloed terecht komen en vervolgens overal in het lichaam, dus ook bijvoorbeeld in de longen, het hart of de hersenen. Oogdruppels kunnen een prikkelend gevoel in het oog geven, ze kunnen wazig zien veroorzaken.
Het advies is om na het druppelen uw traanbuis tenminste 1 minuut dicht te drukken. Dit vermindert de kans op bijwerkingen en een vieze smaak in de mond. minuten tussen de verschillende druppels. Als u zowel druppels als oogzalf gebruikt doe dan eerst de oogdruppels in het oog en na ongeveer 5 minuten de oogzalf.
U vergeet na het druppelen uw oog te sluiten en uw traanbuis dicht te drukken. Het medicijn loopt via uw traanbuis naar uw neus. Het blijft niet lang genoeg in het oog om zijn werking te doen. Verder kan het medicijn via de traanbuis in de bloedbaan komen en kan dit bijwerkingen geven in het lichaam.
Duizeligheid, vooral aan het begin van de behandeling, hoofdpijn en oorsuizen. Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn, braken, verstopping of diarree. Als u last heeft van deze bijwerkingen, neem dit medicijn dan in met wat voedsel. Dubbelzien, wazig zien en vermoeide, branderige ogen.
Zeg dat het de ogen heel stevig dicht mag knijpen. Laat een oogdruppel in de ooghoek naast de neus vallen. Zeg dat de ogen weer open mogen en daarna heel zachtjes weer dicht. Druk dan lang (3 minuten) de traanbuis zachtjes dicht.
Wanneer u een flesje opent, let dan op de houdbaarheidsdatum en noteer deze datum op het etiket van het flesje. Op die manier kunt u later zien of u de medicatie nog mag gebruiken. Oogdruppels zijn meestal nog 1 maand houdbaar, na het openen van de verpakking.
Als je geen goede traanlaag hebt, zie je ook minder goed. En om het helemaal vervelend te maken: de kans op infecties is veel groter. Op de lange duur kunnen droge ogen je hoornvlies blijvend beschadigen. Dit komt doordat het ooglid steeds over je ogen schuurt.
Welke klachten kan men hebben bij droge ogen? Door uitdroging van het oppervlak kunnen ogen gaan branden en steken, slijm gaan afscheiden en soms rood worden. Het zicht kan hierbij wisselend wazig zijn (en soms weer tijdelijk verbeteren na knipperen).
Droge ogen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door lang naar een beeldscherm te kijken. U knippert dan minder, waardoor er niet genoeg traanvocht in uw oog komt. Ook kunnen droge ogen ontstaan door lenzen, sigarettenrook, bepaalde medicijnen en de verwarming of airco. Een veelvoorkomende oorzaak daarnaast is ouderdom.