Het hangt af van het materiaal en de kleur hoe vaak je jouw winterjas moet wassen. En natuurlijk speelt het ook mee hoe vaak je een jas draagt. Toch is het in de meeste gevallen genoeg als je één keer per jaar, aan het einde van het seizoen, je jas naar de stomerij brengt.
ð Hoe vaak moet ik een jas wassen? Om een jas echt schoon te houden, kun je deze het best eens per twee maanden wassen. Meestal moet je je winterjas vier of vijf maanden per jaar gebruiken. Daarom is het raadzaam minimaal twee keer per winter te wassen.
Is uw jas vuil? Stomerij Centra zal uw jas stomen of reinigen. Jassen zijn meestal gemaakt speciale stoffen. Deze zijn doorgaans niet geschikt voor in de wasmachine.
Jassen, colberts en blazers zijn vaak gemaakt van stoffen die slecht tegen water kunnen. Ook de voering en vulling van kragen en schouders reageren vaak slecht op een wasbeurt. Maar ook een jasje of winterjas kan kreuken of minder fris gaan ruiken. En dan hoef je niet naar de stomerij.
Stoom is geschikt voor alle textielsoorten en is ideaal voor kleding waar geen vlekken in zit. De was grondig verzorgen met behulp van de stoomontkreuker of stoomcentrale is een praktisch en respectvol alternatief: de vezels worden duurzaam ontsmet, opgevuld en verjongd. Ze zien er weer uit als nieuw.
Naar de stomerij
Probeer je pak alleen wel maximaal drie keer per jaar te laten stomen. Chemisch reinigen kan de vezels van je kleding namelijk iets beschadigen, waardoor ze na verloop van tijd zwakker worden en uiteindelijk kunnen scheuren.
Met 96% minder water* Stomen in plaats van wassen is een van de beste manieren om kleding op te frissen die niet volledig hoeft te worden gewassen. De 7000-serie ProSteam® wasmachine kan de stoomcyclus gebruiken om kleding op te frissen, wat slechts 2 liter water per cyclus verbruikt en vriendelijker is voor kleding.
Je wast hem het best op een koude of lauwe temperatuur. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor het wolwasprogramma op jouw machine. Gebruik een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor een wolwasprogramma. Zo ben je zeker dat jouw jas even fluffy blijft als voordien.
De meeste jassen kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden. Op het waslabel in de jas kun je precies zien op welk programma en hoeveel graden de jas gewassen kan worden, maar vaak is dit niet hoger dan 40 graden.
De normale levertijd is drie werkdagen, voor sommige artikelen is soms langer nodig om een optimaal resultaat te krijgen.
Het is niet aan te raden om je donsjas naar een stomerij te brengen. Daar zal je jas namelijk chemisch gereinigd gaan worden waardoor het dons zijn veerkracht en dus zijn isolatie zal verliezen.
Maar als jij een heel seizoen een jas hebt gedragen, dan is het misschien beter om ervoor te kiezen deze gewoon lekker langs te brengen bij Stomerij.nl. We hebben ervaring met het wassen van alle mogelijke soorten materialen en kunnen zodoende ook zonder problemen met jouw jas aan de slag gaan.
Er wordt vaak ook maar één jas per jaar gekocht. In veel gevallen is dit de gewone winterjas, die ook aan het begin van de lente, herfst en zomer wordt gedragen. Deze jas gaat ongeveer twee tot drie jaar mee en wordt niet snel vervangen.
Wollen winterjassen
Je kan de winterjas altijd buiten laten luchten. Wanneer er toch vlekken in zitten kun je het beste (volgens de wasvoorschriften) het item met de hand wassen in koud tot lauwwarm water met wasmiddel. Wat je ook doet, wring het wol niet uit! Hier wordt de winterjas niet mooier van.
Juiste wasprogramma voor jouw winterjas
Een jas wordt geadviseerd minimaal één keer per seizoen te wassen.
Donsjas wassen met tennisballen
Stop je jas met tennisballen - of speciale wasbollen - in de wasmachine. Natte veren plakken namelijk aan elkaar vast en de tennisballen zorgen ervoor dat ze tijdens het wassen worden losgeklopt. Zo voorkom je dat de donzen vulling plat en op elkaar geplakt uit de wasmachine komt.
Mag de jas in de wasmachine, dan is het als eerst belangrijk dat je de gewatteerde jas altijd met het wolwasprogramma wast. Stel hierbij de temperatuur in op maximaal 30 graden, zodat de jas niet beschadigt.
Faux Fur Jassen voor dames, ook wel fake fur jassen genoemd, zijn helemaal trending voor als het weer wat kouder wordt. De jassen zijn heerlijk zacht en gemaakt van nep bont. Doordat de faux fur jas nep bont heeft, is de jas ideaal wanneer het kouder is.
Vermijd dan niet alleen de wasdroger, maar ook het stoomprogramma van je wasmachine. De stoomfunctie kan er dan juist voor zorgen dat je wasgoed krimpt. Kijk ook in de handleiding van je wasmachine voor hoeveel kilogram textiel de stoomfunctie geschikt is.
Bij Stomerij.nl kunt u bijna alle soorten kleding laten stomen. Heeft u bijvoorbeeld een kostuum dat u voor een feest aan wilt? Of een trui die zo lekker zit, maar niet thuis gewassen mag worden? Dan kan de stomerij deze kledingstukken weer voor u opfrissen.
Stomen werkt voor verrassend veel meubel- en kledingstoffen, zoals de meeste soorten katoen, zijde, wol en polyester. Sommige stoffen kun je beter niet stomen, zoals: Gewaxte stoffen. Leer.